0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

MORA

"En Morakniv är alltid tillverkad i Mora, i fabriken som sedan århundraden ligger i byn Östnor. Det gör att vi har full kontroll över hela tillverkningen, då vi själva står för varje steg i produktionen. Att göra riktigt bra knivar är en komplicerad process. Under de drygt 130 år vi övat har vi lärt oss en hel del om hur vi kan göra det med bästa tänkbara resultat.

Varje steg i processen, från starten i presshallen till målsnöret i expedieringen spelar sin specifika roll. Vi utvärderar ständigt produktionens olika steg och tittar på hur vi kan bli ännu bättre och mer effektiv. Häng med på en virtuell resa genom fabriken, från stål till färdig kniv.

Förr togs allt material som användes i produktionen till vara på. Inget fick gå till spillo, främst av ekonomiska skäl. Ett exempel på en sådan hållbar inställning kommer från vår första fabrik som grundades 1891. Där tillverkades bland annat åkdon och de träbitar som blev över i produktionen av slädarna användes till handtag för en helt annan produkt: knivar.

Idag försöker vi arbeta vidare i samma anda för att säkerställa att vi använder våra material och jordens gemensamma tillgångar på ett så genomtänkt vis som möjligt. Dessutom står inte de ekonomiska aspekterna längre i första rummet. Istället handlar det om ett kontinuerligt arbete för att minimera vår miljöpåverkan. Vi försöker ständigt hitta områden för förbättringar, där vi kan effektivisera våra arbetsprocesser till fördel för både vår egen arbetsmiljö och vår gemensamma globala miljö.

Vi prioriterar också användningen av förnyelsebara och återanvändbara material. Vi är dessutom certifierade enligt kvalitetsstandarden ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

En ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar utveckling är ledstjärnor för vår produktion. Det är vårt sätt att visa omtanke om världen vi lever i."

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1