0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Kopplingsdetaljer till mc - prisvärda och högkvalitativa

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MC / Cruiser
Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

 

Att ha en välfungerande koppling är avgörande för din motorcykels prestanda och din säkerhet på vägen. I denna kategori hittar du allt du behöver för att underhålla eller uppgradera din motorcykels kopplingssystem. Vi erbjuder ett brett sortiment av kopplingsfjädrar och mellanskivor från det välrenommerade varumärket TRW, som är kända för sin höga kvalitet och pålitlighet.

Vad är kopplingsfjädrar och hur fungerar de?

Kopplingsfjädrar är en vital del av kopplingssystemet på din motorcykel. De spelar en stor roll i att kontrollera kopplingens engagemang och frigöring. När du trycker ner kopplingshandtaget, komprimeras fjädrarna vilket tillåter kopplingsskivorna att separera och avbryta kraftöverföringen från motorn till växellådan. När du släpper handtaget, återgår fjädrarna till sitt ursprungliga läge och kopplingsskivorna pressas ihop för att återuppta kraftöverföringen.

Viktiga egenskaper hos kopplingsfjädrar

  • Styrka och hållbarhet: Kopplingsfjädrar måste vara tillräckligt starka för att hantera de krafter som uppstår när kopplingen engageras och frigörs.
  • Precision: Fjädrarna måste ha en exakt spänning för att säkerställa en jämn och förutsägbar kopplingsfunktion.
  • Kvalitetsmaterial: För att motstå slitage och korrosion bör fjädrarna vara tillverkade av högkvalitativa material.

Mellanskivor och deras funktion

Mellanskivor, även kända som kopplingsskivor eller friktionsskivor, är de delar som, när de pressas mot varandra, överför kraften från motorn till växellådan. De är belagda med ett friktionsmaterial som måste vara motståndskraftigt mot hög värme och tryck för att effektivt överföra kraft och samtidigt vara slitstarka.

Att tänka på när du väljer mellanskivor

  • Kompatibilitet: Se till att mellanskivorna är kompatibla med din motorcykelmodell och kopplingssystem.
  • Material: Välj mellanskivor med högkvalitativt friktionsmaterial för bästa prestanda och livslängd.
  • Varumärke: Ett välkänt varumärke som TRW kan ge dig förtroende för att du får en produkt som uppfyller industristandarder.

Varför välja TRW för dina kopplingsdetaljer?

TRW är ett varumärke som står för kvalitet och innovation inom motorcykeldelar. Deras kopplingsfjädrar och mellanskivor är utformade för att möta de höga krav som motorcyklister ställer på sina maskiner. Genom att välja TRW kan du förvänta dig:

  • Produkter tillverkade i högkvalitativa material.
  • Delar som erbjuder lång livslängd och pålitlig prestanda.
  • En uppgradering av din motorcykels kopplingssystem som kan förbättra både känsla och respons.

Sammanfattning

Att investera i högkvalitativa kopplingsdetaljer är en investering i din motorcykels funktion och din körglädje. Oavsett om du behöver byta ut slitna delar eller vill uppgradera ditt system, har vi de delar du behöver. Utforska vårt sortiment av TRW kopplingsfjädrar och mellanskivor för att hitta de perfekta komponenterna för din motorcykel.

Med rätt kopplingsdetaljer kan du njuta av en smidigare växling, bättre kontroll och en övergripande förbättrad körupplevelse. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp med att välja rätt delar för din MC. Vi är här för att hjälpa dig att hålla din motorcykel i toppskick!

Vanliga frågor om Kopplingsdetaljer

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av kopplingsdetaljer för motorcyklar erbjuder MotoAction.se?
MotoAction.se erbjuder ett brett sortiment av kopplingsdetaljer för motorcyklar, inklusive kopplingsplattor, kopplingsfjädrar, kopplingskablar och kopplingshandtag. Vi har delar som passar de flesta modeller och märken på marknaden.
Hur vet jag vilken kopplingskabel som passar min motorcykel?
För att hitta rätt kopplingskabel till din motorcykel kan du använda vår smidiga sökfunktion på MotoAction.se. Ange din motorcykels märke, modell och årsmodell för att få fram kompatibla kopplingskablar.
Kan jag byta kopplingsplattor på min MC själv eller bör jag ta hjälp av en verkstad?
Om du har grundläggande mekaniska kunskaper och rätt verktyg kan du byta kopplingsplattor själv. Det är dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner noggrant. Om du är osäker, rekommenderar vi att du tar hjälp av en professionell verkstad.
Hur ofta bör jag byta kopplingsfjädrar på min motorcykel?
Livslängden på kopplingsfjädrar varierar beroende på körstil och användning. Det är rekommenderat att kontrollera dem regelbundet och byta dem vid tecken på slitage eller när kopplingen inte längre fungerar som den ska. Konsultera din motorcykels servicehandbok för specifika rekommendationer.
Finns det prestandaförbättrande kopplingsdetaljer tillgängliga hos MotoAction.se?
Ja, MotoAction.se erbjuder prestandaförbättrande kopplingsdetaljer som kan förbättra din motorcykels respons och hållbarhet. Dessa inkluderar högkvalitativa kopplingsplattor och förstärkta fjädrar från kända tillverkare.
Vad är fördelarna med att uppgradera till en hydraulisk koppling på min MC?
En hydraulisk koppling erbjuder en mjukare och mer konsekvent kopplingskänsla, vilket kan minska trötthet i handen under långa turer. Dessutom kräver den mindre underhåll än en traditionell vajerdriven koppling. MotoAction.se har allt du behöver för att uppgradera till en hydraulisk koppling.
Erbjuder MotoAction.se någon form av garanti på köpta kopplingsdetaljer?
Ja, alla kopplingsdetaljer som köps från MotoAction.se kommer med en tillverkargaranti. Garantiperioden och villkoren varierar beroende på tillverkare och produkt. Kontakta vår kundtjänst för mer specifik information om garantier.
Hur kan jag få hjälp med att välja rätt kopplingsdetaljer till min motorcykel?
Vår kundtjänst på MotoAction.se är alltid redo att hjälpa dig att välja rätt kopplingsdetaljer för din motorcykel. Du kan kontakta oss via telefon, e-post eller vår chattfunktion för personlig assistans.