0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Hasplåtar för Motorcyklar

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MC / Cruiser
Kampanjer
Sida 1 av 1

Varför Hasplåtar är Viktiga för Din Motorcykel

Att köra motorcykel är inte bara en passion, det är en livsstil. För att din MC ska kunna följa med på alla dina äventyr är det viktigt att skydda dess mest utsatta delar. En av de viktigaste skyddsdelarna för en motorcykel är hasplåten. Hasplåten är designad för att skydda motorcykelns underdel från stenar, grenar och annat skräp som kan skada motorblocket eller andra vitala komponenter när du kör i tuff terräng.

MOOSE RACING Hasplåt PRO - En Översikt

MOOSE RACING är ett välkänt varumärke inom motorcykelvärlden, känt för sina högkvalitativa tillbehör och delar. Deras Hasplåt PRO serie är inget undantag. Dessa hasplåtar är tillverkade för att ge optimalt skydd samtidigt som de behåller en låg vikt och inte hindrar motorcykelns prestanda.

Material och Konstruktion

MOOSE RACING Hasplåt PRO är konstruerade av hållbara material som aluminium, vilket ger en stark men lätt skyddsbarriär för din MC. Aluminium är ett idealiskt material för hasplåtar eftersom det inte bara är lätt utan också har en hög motståndskraft mot korrosion och slitage.

Design och Passform

Designen på MOOSE RACINGs hasplåtar är noggrant utformad för att passa specifika motorcykelmodeller, vilket garanterar en perfekt passform och enkel installation. PRO Skid Plate serien erbjuder en täckning som sträcker sig bortom bara motorn, skyddar även sidorna och ibland även delar av avgassystemet beroende på modell.

Funktioner och Fördelar

  • Robust Skydd: Effektivt skydd mot stötar och slag från underlaget.
  • Lättvikt: Tillverkad i material som inte adderar onödig vikt till din MC.
  • Korrosionsbeständig: Material som står emot väder och vind.
  • Modellanpassad: Specifika versioner för olika MC-modeller för bästa möjliga passform.
  • Estetiskt Tilltalande: Snygg design som kompletterar din motorcykels utseende.

Vad Man Ska Tänka På När Man Väljer Hasplåt

När du ska välja rätt hasplåt till din motorcykel finns det några viktiga faktorer att tänka på. Först och främst bör du överväga vilken typ av körning du främst kommer att ägna dig åt. Om du kör mycket i terräng eller på banor med mycket skräp och stenar, behöver du en hasplåt som erbjuder maximalt skydd. För stadskörning eller lättare terräng kan en enklare och mer lättviktig hasplåt vara tillräcklig.

Installation och Underhåll

En annan viktig aspekt är hur enkel hasplåten är att installera och underhålla. En hasplåt som är svår att montera kan leda till frustration och till och med felaktig installation, vilket kan minska skyddet. MOOSE RACINGs hasplåtar är designade för att vara enkla att installera, och de flesta modeller kräver inga permanenta ändringar på motorcykeln. När det gäller underhåll är det viktigt att regelbundet kontrollera och rengöra din hasplåt för att säkerställa att den fortsätter att ge bästa möjliga skydd.

Att Välja Rätt Hasplåt för Din MC

Att välja rätt hasplåt för din motorcykel är avgörande för att förlänga dess livslängd och för att du ska kunna njuta av din körning utan oro. MOOSE RACINGs Hasplåt PRO-serie erbjuder ett brett utbud av modeller för olika motorcykeltyper och behov. Oavsett om du kör motocross, enduro eller bara vill ha extra skydd för din touring MC, finns det en hasplåt som passar dina krav.

Sammanfattning

En hasplåt är en viktig investering för alla motorcykelägare. Den skyddar din MC mot skador och bidrar till att hålla den i toppskick även under de mest krävande förhållandena. MOOSE RACINGs Hasplåt PRO-serie är ett utmärkt val för den som söker kvalitet, hållbarhet och pålitligt skydd. Kom ihåg att alltid välja en hasplåt som är anpassad för din motorcykelmodell och dina körbehov för att säkerställa optimalt skydd och prestanda.

Vanliga frågor om Hasplåt

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är en hasplåt och varför behöver jag en till min motorcykel?
En hasplåt är en skyddande platta som monteras under motorcykelns motor och chassi för att skydda mot stenskott, skräp och andra faror som kan uppstå när du kör. Det är särskilt viktigt för off-road körning eller på ojämna vägar där risken för skador är högre.
Passar hasplåtar universellt på alla motorcyklar?
Nej, hasplåtar är oftast modellspecifika för att säkerställa en korrekt passform och maximalt skydd. Det är viktigt att välja en hasplåt som är designad för just din motorcykelmodell.
Är det svårt att montera en hasplåt på min motorcykel?
Montering av en hasplåt kan variera i svårighetsgrad beroende på motorcykelmodell och typ av hasplåt. Många hasplåtar är dock designade för att vara enkla att installera med grundläggande verktyg och kan ofta göras hemma av motorcykelägaren.
Vilket material är bäst för hasplåtar?
Hasplåtar tillverkas vanligtvis i material som aluminium eller stål för deras hållbarhet och förmåga att stå emot påfrestningar. Aluminium är lättare och hjälper till att hålla nere motorcykelns totalvikt, medan stål erbjuder en högre nivå av skydd.
Kan en hasplåt påverka motorcykelns prestanda?
En korrekt installerad hasplåt bör inte negativt påverka motorcykelns prestanda. I vissa fall kan den till och med förbättra aerodynamiken och skydda vitala komponenter som kan påverka prestandan om de skadas.
Hur underhåller jag min hasplåt för att förlänga dess livslängd?
Regelbunden rengöring och inspektion av din hasplåt är viktigt för att upptäcka och åtgärda eventuella skador eller korrosion. Använd lämpliga rengöringsmedel och följ tillverkarens underhållsinstruktioner för bästa resultat.
Påverkar en hasplåt motorcykelns markfrigång?
En hasplåt är designad för att passa inom motorcykelns befintliga profil och bör inte påverka markfrigången på ett negativt sätt. Korrekt montering är dock avgörande för att säkerställa att markfrigången bibehålls.
Finns det hasplåtar med extra funktioner för off-road körning?
Ja, vissa hasplåtar kommer med extra funktioner som t.ex. integrerade verktygslådor eller extra fästpunkter för tillbehör, vilket kan vara fördelaktigt för off-road entusiaster som behöver extra utrustning.
Kan jag köpa en hasplåt i olika färger för att matcha min motorcykel?
Många tillverkare erbjuder hasplåtar i olika färger eller med möjlighet till anpassning. Detta kan vara ett bra sätt att personifiera din motorcykel samtidigt som du skyddar den.