0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Kåpor och kåpglas mc

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MC / Cruiser
Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

 

Att hitta rätt kåpor och kåpglas till din motorcykel är avgörande för både utseendet och funktionen av din MC. Dessa komponenter är inte bara viktiga för att ge din motorcykel en distinkt stil, utan de spelar också en stor roll i aerodynamiken och skyddet mot väder och vind. I denna guide kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att välja rätt kåpor och kåpglas för din motorcykel.

Vad är MC-Kåpor och Kåpglas?

MC-kåpor är de yttre skal som täcker olika delar av din motorcykel. De är designade för att skydda motorcykelns komponenter, förbättra aerodynamiken och ge din MC ett snyggt utseende. Kåpglas, å andra sidan, är de genomskinliga skärmarna som sitter framför föraren, vilka skyddar mot vind, insekter och andra flygande föremål under färden.

Varför är Kvaliteten på Kåpor och Kåpglas Viktig?

 • Skydd: Kåpor och kåpglas skyddar både föraren och motorcykelns inre delar från skador och väderpåverkan.
 • Aerodynamik: Rätt design och passform kan förbättra din MC:s aerodynamik, vilket kan leda till bättre bränsleeffektivitet och en smidigare körupplevelse.
 • Stil: Kåpor och kåpglas finns i olika färger och former, vilket gör det möjligt att anpassa din MC:s utseende efter personlig smak.

De Olika Typerna av Kåpglas

Det finns flera olika typer av kåpglas, och varje typ har sina egna fördelar beroende på din körstil och typ av motorcykel:

 • Sport Kåpglas: Dessa är designade för sportmotorcyklar och är ofta lägre och mer aerodynamiska för att hantera höga hastigheter.
 • Enduro Kåpglas: För off-road och äventyrsmotorcyklar, erbjuder dessa kåpglas mer skydd och är designade för att hantera tuffare terräng.
 • Sporttourer Kåpglas: Dessa kombinerar funktionerna hos sport- och touringkåpglas, vilket ger bra skydd samtidigt som de är aerodynamiska.
 • Standard Kåpglas: Dessa är universella kåpglas som passar en mängd olika motorcykelmodeller och erbjuder grundläggande skydd och komfort.

Att Välja Rätt Kåpglas för Din MC

När du väljer kåpglas till din motorcykel är det viktigt att tänka på följande faktorer:

 • Passform: Kåpglaset bör passa perfekt till din motorcykelmodell för att säkerställa maximalt skydd och aerodynamik.
 • Material: Kvalitetsmaterial som polykarbonat eller akryl erbjuder hållbarhet och klarhet.
 • Färg och Toning: Välj en färg och toning som matchar din MC och dina personliga preferenser. Mörk rök eller klar är populära val.
 • Design: Designen på kåpglaset kan påverka din sikt och motorcykelns övergripande utseende.

Handskydd och Framskärmar

Förutom kåpglas erbjuder vi även handskydd och framskärmar som är viktiga delar för att skydda både föraren och motorcykeln. Handskydden skyddar förarens händer från kyla, vind och flygande föremål, medan framskärmarna skyddar mot smuts och vattenstänk från framhjulet.

Varumärken och Kvalitet

Vi erbjuder produkter från välkända varumärken som WRS, UFO och Polisport. Dessa tillverkare är kända för sin höga kvalitet och innovativa design, vilket säkerställer att du får de bästa möjliga delarna för din motorcykel.

Sammanfattning

Att välja rätt kåpor och kåpglas är en viktig del av att underhålla och anpassa din motorcykel. Med rätt information och ett brett utbud av högkvalitativa produkter kan du hitta de perfekta delarna som uppfyller dina behov och förbättrar din körupplevelse. Tänk på passform, material, design och varumärke när du gör ditt val, och du kommer att vara på väg mot en säkrare och mer njutbar resa på vägarna.

Vanliga frågor om Kåpor och Kåpglas

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av kapglas finns tillgängliga för motorcyklar?
Det finns flera typer av kapglas tillgängliga, inklusive klart, tonat och spegelglas. Dessutom kan du hitta kapglas med olika nivåer av UV-skydd och represistens.
Hur vet jag vilket kapglas som passar min motorcykel?
För att hitta rätt kapglas till din motorcykel bör du kontrollera din motorcykelmodells specifikationer eller använda en kompatibilitetsguide. Det är viktigt att kapglaset har rätt passform för att säkerställa optimal funktion och säkerhet.
Kan jag byta kapglas på min motorcykel själv?
Ja, de flesta motorcyklister kan byta kapglas på sin motorcykel själva. Det är dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner och använda rätt verktyg för att undvika skador på kapglaset eller motorcykeln.
Hur rengör jag kapglas på min motorcykel?
Kapglas bör rengöras med ett milt rengöringsmedel och en mjuk trasa. Undvik att använda slipande material eller kemikalier som kan repa eller skada kapglaset.
Vad är fördelarna med att uppgradera till ett högkvalitativt kapglas?
Ett högkvalitativt kapglas kan förbättra din sikt, skydda dina ögon från UV-strålning och minska trötthet under längre turer. Dessutom kan det ge din motorcykel ett estetiskt lyft.
Är det lagligt att använda tonat kapglas på min motorcykel?
Lagligheten av tonat kapglas varierar beroende på region och land. Det är viktigt att kontrollera lokala trafikregler innan du installerar tonat kapglas på din motorcykel.
Hur påverkar vädret hållbarheten på mitt kapglas?
Extrema väderförhållanden som stark sol, regn och kyla kan påverka kapglaset över tid. Välj ett kapglas som är designat för att stå emot väder och vind för längre hållbarhet.
Kan jag anpassa utseendet på mitt kapglas?
Ja, det finns anpassningsbara kapglasalternativ som tillåter dig att välja färg och mönster som matchar din motorcykel och personlig stil.
Vad ska jag göra om mitt kapglas blir repat?
Mindre repor kan ibland poleras bort med specialprodukter avsedda för kapglas. Om reporna är djupa eller kapglaset är skadat på annat sätt kan det vara dags att överväga ett byte.