0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Olja och Kem för Motorcyklar

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MC / Cruiser
Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

 

Att underhålla en motorcykel kräver inte bara passion och omsorg, utan också rätt produkter. I denna kategori hittar du allt som behövs för att din motorcykel ska fungera felfritt och hålla sig i toppskick. Från motoroljor och gaffeloljor till kedjespray och kylarvätska, varje produkt spelar en viktig roll i din MC:s livslängd och prestanda.

Motorolja: Livsnerven i Din Motorcykel

Motoroljan är avgörande för att din motorcykels motor ska kunna prestera på topp. Den smörjer rörliga delar, minskar friktion, skyddar mot korrosion och hjälper till att hålla motorn ren från avlagringar. Bland våra motoroljor hittar du både mineraloljor och syntetiska oljor från välkända varumärken som LIQUI MOLY och BEL-RAY.

Mineral vs. Syntetisk Motorolja

  • Mineralolja är den traditionella typen av motorolja och är lämplig för äldre motorcyklar eller de som kör med normal belastning.
  • Syntetisk motorolja, som LIQUI MOLYs Street Race-serie, erbjuder högre prestanda, bättre flödesegenskaper vid låga temperaturer och längre bytesintervaller.

Viskositet: Vad Betyder Siffrorna?

Viskositeten på motoroljan, som 10W-40 eller 20W-50, anger oljans tjocklek och hur väl den flyter vid olika temperaturer. Första siffran (10W) beskriver oljans flödesegenskaper vid kallstart och den andra siffran (40) vid motorns normala arbetstemperatur. Anpassa viskositeten efter din motorcykels specifikationer och de klimatförhållanden du kör i.

Gaffelolja: För En Smidig Körupplevelse

Gaffeloljan i din MC påverkar dämpningen och hur väl din motorcykel hanterar ojämnheter på vägen. LIQUI MOLY erbjuder gaffeloljor med olika viskositeter, som 5W, 10W och 15W, för att passa olika körsituationer och gaffeltyper. En högre viskositet ger större motstånd och är lämplig för aggressivare körning eller tyngre motorcyklar.

Kedjespray: Skydd och Prestanda för Din Kedja

En välsmord kedja är avgörande för en säker och effektiv kraftöverföring från motorn till bakhjulet. Rock Oils kedjespray skyddar mot rost och minskar slitage, vilket förlänger kedjans livslängd och optimerar din MC:s prestanda.

Kylarvätska: Håll Motorn Kyld

Kylarvätskan spelar en viktig roll i att hålla din motorcykels motor på en optimal temperatur. ENGINE ICEs färdigblandade kylarvätska är utformad för att förhindra överhettning och skydda mot frost, vilket gör den till ett utmärkt val för både racing och vanlig körning.

Växellådsolja: Smidiga Växlingar och Skydd

Växellådsoljan säkerställer att din motorcykels växellåda fungerar smidigt och skyddas mot slitage. LIQUI MOLYs Gear 75W-90 är en högpresterande växellådsolja som erbjuder utmärkt skydd och förlängd livslängd för din växellåda.

Varför Välja Rätt Produkter?

Att välja rätt oljor och kemikalier för din motorcykel är inte bara en fråga om prestanda, det är också en investering i din MC:s framtid. Genom att använda högkvalitativa produkter anpassade för din motorcykelmodell och körsätt, kan du minska risken för reparationer och förlänga din MC:s livslängd.

Utforska vårt sortiment och hitta de produkter som bäst passar din motorcykel och ditt körsätt. Med rätt underhåll och kvalitetsprodukter kan du njuta av många problemfria mil på vägen.

Vanliga frågor om Olja och Kem

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken typ av motorolja bör jag använda för min motorcykel?
Valet av motorolja beror på din motorcykels specifikationer och tillverkarens rekommendationer. Generellt sett bör du använda en olja som är speciellt framtagen för motorcyklar, ofta markerad som 4T, och som uppfyller de viskositetskrav som anges i din mc:s handbok.
Hur ofta bör jag byta olja på min motorcykel?
Oljebytet bör ske enligt tillverkarens rekommendationer, vilket vanligtvis är varje 5000 till 10000 kilometer, eller minst en gång per år. Det är viktigt att regelbundet kontrollera oljenivån och kvaliteten för att säkerställa din motorcykels prestanda och livslängd.
Är det viktigt att använda motorcykelspecifik bromsvätska?
Ja, det är viktigt att använda bromsvätska som är godkänd för motorcyklar. Bromsvätska för mc är anpassad för de höga temperaturer som kan uppstå i motorcykelns bromssystem och för att upprätthålla optimal bromsprestanda.
Kan jag använda samma kylarvätska i min motorcykel som i min bil?
Det är rekommenderat att använda kylarvätska som är speciellt framtagen för motorcyklar eftersom de kan ha andra specifikationer och tillsatser än de som är avsedda för bilar. Kontrollera alltid din motorcykels handbok för rätt typ av kylarvätska.
Vad är skillnaden på syntetisk och mineral motorolja för motorcyklar?
Syntetisk motorolja är kemiskt framställd för att ge bättre prestanda, skydd och hållbarhet under ett bredare temperaturområde jämfört med mineralolja, som är direkt framställd från råolja. Syntetisk olja är ofta dyrare men kan vara en bättre investering för högpresterande motorcyklar.
Hur vet jag vilken kedjespray som är bäst för min motorcykel?
För att välja rätt kedjespray bör du överväga din körstil och de förhållanden du ofta kör i. Det finns kedjesprayer för torra förhållanden, våta förhållanden och de som erbjuder allvädersskydd. Läs produktbeskrivningarna noggrant och välj en spray som matchar dina behov.
Finns det någon miljövänlig motorolja för motorcyklar?
Ja, det finns miljövänliga motoroljor som är biologiskt nedbrytbara och mindre skadliga för miljön. Dessa oljor är ofta märkta med miljöcertifieringar. De kan vara ett bra val för miljömedvetna motorcyklister som vill minska sin miljöpåverkan.
Vad innebär det när en olja har JASO MA-certifiering?
JASO MA-certifiering innebär att oljan uppfyller de specifika prestandakraven som ställs för motorcykeloljor, särskilt när det gäller att säkerställa rätt friktionsegenskaper för våtkopplingar. Det är en viktig specifikation att leta efter när du väljer olja för din motorcykel.