0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Handla fotpinnssatser till mc

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MC / Cruiser
Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

 

Att välja rätt fotpinnssatser till din motorcykel är avgörande för både komfort och säkerhet under körning. Fotpinnarna är en av de tre kontaktpunkterna mellan föraren och motorcykeln, tillsammans med sadeln och handtagen. Därför är det viktigt att fotpinnarna inte bara är hållbara och pålitliga, utan också erbjuder rätt stöd och grepp för dina fötter.

Vad är Fotpinnssatser?

Fotpinnssatser är en samling komponenter som utgör de platser där förarens fötter vilar under körning. De kan inkludera själva fotpinnarna, fästen, och ibland även tillhörande tillbehör som fotplattor eller grepp. Fotpinnssatser kommer i olika utföranden och material, och kan anpassas för olika typer av körning, från stadskörning till off-road.

Olika Typer av Fotpinnar

Det finns flera olika typer av fotpinnar som passar olika förare och körstilar:

 • Standardfotpinnar: Dessa är de vanliga fotpinnarna som ofta kommer som original på motorcyklar. De är designade för att vara allsidiga och passa de flesta körstilar.
 • Sportfotpinnar: Dessa fotpinnar är ofta smalare och har ett mer aggressivt grepp, vilket är idealiskt för sportig körning och racing.
 • Off-road fotpinnar: För off-road och äventyrskörning finns det fotpinnar som är bredare och har ett djupare grepp för att hantera leriga och ojämna underlag.
 • Customfotpinnar: För de som vill anpassa sin motorcykel finns det customfotpinnar som kan komma i olika former och material, och som kan ge din MC en personlig touch.

Viktiga Egenskaper hos Fotpinnssatser

När du väljer fotpinnssatser är det viktigt att tänka på följande egenskaper:

 • Material: Fotpinnar kan tillverkas i olika material såsom aluminium, stål eller kolfiber. Valet av material påverkar vikten, hållbarheten och utseendet på fotpinnarna.
 • Grepp: Ytan på fotpinnarna bör ha ett bra grepp för att fötterna inte ska glida av, särskilt under våta eller leriga förhållanden.
 • Komfort: Fotpinnarnas form och storlek bör ge en bekväm position för fötterna, särskilt under långa turer.
 • Anpassningsbarhet: Vissa fotpinnssatser erbjuder justerbara vinklar och höjder, vilket kan vara en fördel för att få en mer personlig och ergonomisk körställning.
 • Design: Utöver funktionen kan designen på fotpinnarna bidra till motorcykelns övergripande estetik.

Varumärken och Modeller

På marknaden finns det en mängd olika varumärken som erbjuder fotpinnssatser, var och en med sina egna unika egenskaper och fördelar. Några av de varumärken som erbjuder högkvalitativa fotpinnssatser inkluderar TOURMAX, SW-MOTECH, DRAG SPECIALTIES, EMGO och MOOSE RACING. Varje varumärke har olika modeller som är anpassade för specifika motorcykelmodeller och körstilar.

Att Tänka på vid Köp av Fotpinnssatser

Innan du köper nya fotpinnssatser till din motorcykel bör du överväga följande:

 • Kompatibilitet med din motorcykelmodell.
 • Din körstil och vilken typ av körning du främst kommer att använda motorcykeln för.
 • Personliga preferenser gällande komfort och design.
 • Budget och vilken prisklass som passar dig.

Installation och Underhåll

Installationen av nya fotpinnssatser kan variera beroende på motorcykelmodell och typ av fotpinnar. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och, om nödvändigt, söka hjälp från en professionell mekaniker. Regelbundet underhåll och rengöring av fotpinnarna förlänger deras livslängd och säkerställer att de behåller sitt grepp och funktion.

Slutord

Att uppgradera till nya fotpinnssatser kan göra en stor skillnad för din körupplevelse. Med rätt val av fotpinnar kan du förbättra både komforten och kontrollen över din motorcykel. Oavsett om du är en erfaren förare eller nybörjare, är det värt att investera i kvalitativa fotpinnssatser som passar just dina behov.

Vanliga frågor om Fotpinnssatser

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är en fotpinnssats för motorcykel?
En fotpinnssats är en uppsättning komponenter som ersätter eller uppgraderar de ursprungliga fotpinnarna på en motorcykel. De kan ge bättre grepp, komfort och positionering för förarens fötter, samt förbättra motorcykelns utseende.
Hur vet jag vilken fotpinnssats som passar min motorcykel?
För att hitta rätt fotpinnssats till din motorcykel bör du kontrollera kompatibiliteten med din motorcykelmodell och årsmodell. Detta kan du enkelt göra genom att använda sökfunktionen på vår hemsida där du kan filtrera produkter baserat på din motorcykels specifikationer.
Kan jag installera en fotpinnssats på min motorcykel själv?
Ja, många motorcykelägare kan installera en fotpinnssats själva med grundläggande verktyg och lite mekanisk kunskap. Det är dock viktigt att följa tillverkarens installationsanvisningar noggrant för att säkerställa korrekt montering och funktion.
Vilka fördelar finns det med att uppgradera till en justerbar fotpinnssats?
En justerbar fotpinnssats ger dig möjlighet att anpassa fotpinnarnas position för optimal ergonomi och kontroll. Detta kan leda till en mer bekväm körställning och bättre prestanda, särskilt under längre turer eller vid sportig körning.
Är det värt att investera i en fotpinnssats av högre kvalitet?
Ja, en fotpinnssats av högre kvalitet kan erbjuda bättre hållbarhet, grepp och justeringsmöjligheter. Det kan också vara en estetisk uppgradering som förbättrar motorcykelns utseende och ökar dess återförsäljningsvärde.
Kan jag returnera en fotpinnssats om den inte passar min motorcykel?
Om fotpinnssatsen inte passar din motorcykel och är i oanvänt skick kan du vanligtvis returnera den inom en viss tidsperiod. Kontrollera vår returpolicy för specifika villkor och instruktioner.
Påverkar en ny fotpinnssats motorcykelns garantier?
Att installera en ny fotpinnssats bör generellt inte påverka motorcykelns garantier, så länge installationen görs korrekt och produkten inte orsakar någon skada. Det är dock alltid en god idé att kontrollera med din motorcykeltillverkare eller återförsäljare.
Finns det fotpinnssatser som är speciellt designade för racing?
Ja, det finns fotpinnssatser som är designade för racing och erbjuder funktioner som extremt grepp och hög justerbarhet för att möta kraven från tävlingsförare och förbättra prestandan på banan.
Hur underhåller jag mina nya fotpinnar för att förlänga deras livslängd?
Regelbunden rengöring och inspektion av fotpinnarna för att ta bort smuts och grus är viktigt. Se till att smörja rörliga delar och kontrollera att alla fästelement är ordentligt åtdragna för att förebygga slitage och säkerställa lång livslängd.