0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Däckvärmare till mc

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MC / Cruiser
Sida 1 av 1

Vad är Däckvärmare och Varför Använda Dem?

Däckvärmare är en essentiell utrustning för motorcykelförare som vill maximera prestandan och säkerheten på banan. Dessa enheter värmer upp däcken till en optimal temperatur innan körning, vilket säkerställer att gummit har bästa möjliga grepp från start. Detta är särskilt viktigt i motorsport och vid körning under kalla förhållanden där däcken annars skulle ta tid att nå rätt arbetstemperatur.

Fördelar med att Använda Däckvärmare

  • Förbättrat Grepp: Varmt gummi har bättre grepp på banan, vilket leder till snabbare varvtider och förbättrad säkerhet.
  • Ökad Livslängd på Däcken: Genom att undvika de spänningar som uppstår när kalla däck plötsligt utsätts för höga belastningar, kan däckvärmare hjälpa till att förlänga däckens livslängd.
  • Mer Konsekvent Prestanda: Däck som hålls vid en konstant temperatur ger mer förutsägbar och pålitlig prestanda.

Varumärket CAPIT och Deras Däckvärmare

CAPIT är ett välkänt varumärke inom motorsportvärlden, känt för sina högkvalitativa däckvärmare. De erbjuder olika modeller, såsom Capit Sport TNT Superbike/Supersport och Capit Sport TNT Supermoto, båda designade för att möta de krävande behoven hos professionella förare och entusiaster.

Capit Sport TNT Superbike/Supersport

Denna modell är utformad för superbike- och supersport-motorcyklar. Den använder TNT-teknologi (Temp N Time) som garanterar en snabb och jämn uppvärmning av däcken. Med en enkel design och pålitlig prestanda är dessa däckvärmare ett utmärkt val för de som vill ha en konkurrensfördel.

Capit Sport TNT Supermoto

För supermoto-förare erbjuder CAPIT en specialanpassad däckvärmare som är optimerad för de unika kraven i supermoto-racing. Dessa däckvärmare har anpassade storlekar och värmeprofiler för att passa supermoto-däckens karaktär.

Välja Rätt Däckvärmare

När du väljer däckvärmare är det viktigt att tänka på följande faktorer:

  • Däckstorlek: Se till att däckvärmaren passar dina däcks dimensioner.
  • Typ av Körning: Välj en däckvärmare som är anpassad för den typ av körning du utför, vare sig det är på bana eller landsväg.
  • Temperaturinställningar: Vissa modeller erbjuder justerbara temperaturinställningar, vilket kan vara fördelaktigt för att anpassa uppvärmningen efter specifika förhållanden.

Installation och Användning av Däckvärmare

Att installera och använda däckvärmare är relativt enkelt. De flesta modeller dras över däcken som ett överdrag och kopplas sedan till en strömkälla. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa korrekt användning och för att undvika skador på däckvärmarna eller däcken.

Underhåll och Skötsel

För att dina däckvärmare ska hålla länge är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Förvara dem torrt och rent när de inte används, och kontrollera regelbundet att alla kablar och kontakter är i gott skick.

Sammanfattning

Däckvärmare är en viktig del av utrustningen för alla som tar motorcykelkörning på allvar. De förbättrar prestandan, ökar säkerheten och hjälper till att förlänga däckens livslängd. Med rätt däckvärmare från CAPIT kan du känna dig trygg på banan och fokusera på att sätta nya personliga rekord.

Vanliga frågor om Däckvärmare

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är däckvärmare för MC och hur fungerar de?
Däckvärmare för MC är enheter som värmer upp motorcykeldäcken till en optimal temperatur för att förbättra greppet och minska slitage. De fungerar genom att omsluta däcken med värmeelement som drivs av elektricitet, vilket gör att däcken kan uppnå och bibehålla en jämn temperatur.
Varför bör jag köpa däckvärmare från MotoAction.se?
MotoAction.se erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa däckvärmare som är speciellt utformade för MC. Våra produkter är tillförlitliga, effektiva och kommer från välkända varumärken. Dessutom erbjuder vi expertis och kundservice för att hjälpa dig välja rätt däckvärmare för dina behov.
Kan jag använda däckvärmare på alla typer av motorcykeldäck?
De flesta däckvärmare är universella och kan användas på olika typer av motorcykeldäck. Det är dock viktigt att kontrollera specifikationerna för de däckvärmare du är intresserad av på MotoAction.se för att säkerställa att de är kompatibla med dina däckstorlekar.
Hur vet jag vilken temperatur jag ska ställa in mina däckvärmare på?
Optimal temperaturinställning för däckvärmare kan variera beroende på däcktyp och väderförhållanden. Många däckvärmare har förinställda temperaturer som är anpassade för vanliga förhållanden. För specifik rådgivning kan du kontakta MotoAction.se:s kundtjänst.
Är det säkert att använda däckvärmare över natten?
Det rekommenderas generellt inte att lämna däckvärmare påslagna över natten utan övervakning. För att säkerställa säker användning, följ tillverkarens instruktioner och använd eventuellt en timer för att kontrollera uppvärmningstiden. MotoAction.se erbjuder däckvärmare med säkerhetsfunktioner för trygg användning.
Hur underhåller jag mina däckvärmare för att förlänga deras livslängd?
För att underhålla dina däckvärmare, se till att de är rena och torra före och efter användning. Rulla ihop dem försiktigt utan att vika värmeelementen. Förvara dem i en torr miljö när de inte används. För mer detaljerad information om underhåll, besök MotoAction.se eller kontakta vår kundtjänst.
Hur snabbt kan jag förvänta mig att mina MC-däck når optimal temperatur med däckvärmare?
Uppvärmningstiden kan variera beroende på däckvärmarens modell och effekt, men de flesta kvalitetsdäckvärmare från MotoAction.se värmer upp däcken till optimal temperatur inom 30 till 60 minuter.
Kan jag köpa däckvärmare för både fram- och bakdäck hos MotoAction.se?
Ja, MotoAction.se erbjuder däckvärmare som passar både fram- och bakdäck på din motorcykel. Vi har paketlösningar som inkluderar båda, så att du kan få en komplett uppsättning för din MC.