0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Blinkers och lampor till MC

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MC / Cruiser
Kampanjer

Sida 1 av 5

1 2 3 4 5

 

När det kommer till att köra motorcykel är säkerheten alltid i första rummet. En viktig del av säkerheten är att se till att din motorcykel är väl synlig för andra trafikanter, och att du kan kommunicera dina avsikter tydligt. I denna kategori hittar du allt du behöver för att hålla din motorcykels belysning i toppskick, från blinkers till lampor och tillbehör.

Blinkers för Motorcyklar

Blinkers är avgörande för att signalera svängar och filbyten. Vi erbjuder ett brett sortiment av blinkers som passar olika motorcykelmodeller och stilar. Från Mini Arrow blinkers till Probeam Bullet och OEM ersättningsblinkers, finns det alternativ för alla behov.

  • LED-blinkers: Dessa är populära för sin långa livslängd och starka ljus. De är energieffektiva och finns i många moderna designalternativ.
  • Halogenblinkers: Traditionella glödlampor som erbjuder ett varmt ljus och är enkla att byta ut.
  • E-godkända blinkers: Dessa uppfyller de europeiska säkerhetsstandarderna och är lagliga att använda på vägarna.

Vad du ska tänka på när du väljer blinkers

När du väljer blinkers till din motorcykel är det viktigt att tänka på både stil och funktion. Du vill ha en blinkers som kompletterar din MC:s utseende samtidigt som den erbjuder tydlig signalering till andra trafikanter. Det är också viktigt att överväga installationen – vissa blinkers kan kräva extra motstånd eller anpassningar för att fungera korrekt med din motorcykels elektriska system.

Lampor för Motorcyklar

Förutom blinkers erbjuder vi även ett urval av lampor, inklusive nummerplåtsbelysning, baklampor och glödlampor. LED-lampor är ett populärt val för deras hållbarhet och klara ljus, medan halogenlampor är ett kostnadseffektivt alternativ som fortfarande erbjuder bra belysning.

  • Nummerplåtsbelysning: Viktigt för att hålla din nummerplåt synlig och laglig på kvällar och nätter.
  • Baklampor: Dessa lampor är viktiga för att visa när du bromsar och för att hålla dig synlig i mörkret.
  • Glödlampor: Vi har ett sortiment av glödlampor för olika behov, inklusive 6V och 12V alternativ.

Att tänka på när du väljer lampor

Det är viktigt att välja rätt typ av lampa för din motorcykel. LED-lampor kan kräva en omvandlare eller speciella installationer, medan halogenlampor kan bytas ut mer direkt. Tänk också på ljusstyrkan och färgtemperaturen, som kan variera beroende på typ av lampa och önskat resultat.

Tillbehör för Blinkers och Lampor

För att komplettera dina blinkers och lampor har vi även ett urval av tillbehör, som blinkersglas, motstånd för LED-blinkers och linsset. Dessa tillbehör kan hjälpa dig att anpassa utseendet på din motorcykel och säkerställa att din belysning fungerar optimalt.

  • Blinkersglas: Byt ut eller uppgradera ditt blinkersglas för att förändra utseendet eller förbättra synligheten.
  • Motstånd för LED-blinkers: Nödvändiga för att korrigera blinkfrekvensen när du byter från traditionella glödlampor till LED.
  • Linsset: Ett enkelt sätt att förnya utseendet på dina befintliga blinkers utan att behöva byta hela enheten.

Installation och underhåll

Att installera nya blinkers och lampor kan vara en enkel process, men det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och se till att allt är korrekt anslutet. Regelbundet underhåll, som att rengöra linser och kontrollera att alla lampor fungerar, kommer att förlänga livslängden på din motorcykels belysning och hålla dig säker på vägen.

Vi hoppas att du hittar allt du behöver för att förbättra och underhålla din motorcykels belysning här hos oss. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp med att välja rätt produkter för din MC.

Vanliga frågor om Blinkers och Lampor

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Hur vet jag vilka blinkers som passar till min motorcykel?
För att hitta rätt blinkers till din motorcykel bör du först kontrollera din mc:s modell och årsmodell. Därefter kan du söka efter kompatibla blinkers baserat på dessa uppgifter. Många webbplatser erbjuder en sökfunktion där du kan filtrera produkter efter din mc:s specifikationer.
Är det svårt att byta ut blinkers på en motorcykel själv?
Att byta blinkers på en motorcykel är generellt en enkel process som de flesta kan göra själva. Det kräver grundläggande verktyg och lite kunskap om mc:s elektriska system. Det är dock viktigt att alltid följa tillverkarens instruktioner och vid tveksamheter konsultera en professionell.
Behöver jag någon speciell utrustning för att installera LED-blinkers på min mc?
När du installerar LED-blinkers kan det krävas en motståndsenhet eller en LED-kompatibel blinkersrelä för att få rätt blinkfrekvens. Detta beror på att LED-lampor drar mindre ström än traditionella glödlampor.
Kan jag använda vilken färg som helst på mina blinkers?
Nej, enligt lagstiftningen måste blinkers på motorcyklar ha en viss färg, vanligtvis orange, för att säkerställa synlighet och igenkänning i trafiken. Det är viktigt att följa dessa regler för att undvika böter och för din och andras säkerhet.
Vad är skillnaden mellan halogen- och LED-lampor för motorcyklar?
Halogenlampor är traditionella glödlampor som använder en glödtråd, medan LED-lampor använder ljusdioder som är mer energieffektiva och har en längre livslängd. LED-lampor ger också ett klarare och mer direkt ljus jämfört med halogenlampor.
Hur ofta bör jag kontrollera funktionen på mina blinkers och lampor på mc:n?
Det är rekommenderat att regelbundet kontrollera alla lampor och blinkers på din motorcykel, helst innan varje körning. Detta säkerställer att du är synlig i trafiken och att din mc är i lagligt skick.
Vad gör jag om mina blinkers blinkar för snabbt eller för långsamt?
Om dina blinkers blinkar för snabbt eller för långsamt kan det vara ett tecken på att en lampa är trasig eller att det finns ett problem med blinkersreläet. Kontrollera först att alla lampor fungerar och byt ut eventuella trasiga lampor. Om problemet kvarstår kan du behöva byta ut eller justera blinkersreläet.
Är det lag på att ha fungerande blinkers på en motorcykel?
Ja, det är lagkrav på att ha fungerande blinkers på en motorcykel för att kunna signalera svängar och filbyten på ett säkert sätt. Att köra med defekta eller icke-fungerande blinkers kan leda till böter och är en säkerhetsrisk.