0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

MC Fälgar och Ekrar

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MC / Cruiser
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

MC Fälgar och Ekrar: En Grundläggande Komponent för Din Motorcykel

Att välja rätt fälgar och ekrar till din motorcykel är avgörande för både prestanda och säkerhet. Dessa komponenter är inte bara viktiga för motorcykelns utseende utan spelar också en central roll i hur din MC hanterar vägarna och terrängen. I denna kategori hittar du ett brett utbud av fälgar och ekrar som passar olika typer av motorcyklar och körstilar.

Vad är Ekrar och Hur Fungerar De?

Ekrar är de tunna metallstängerna som förbinder motorcykelns nav med fälgen. De är avgörande för hjulets strukturella integritet och påverkar både flexibilitet och styrka. När du kör överförs krafter från motorcykelns nav genom ekrarna till fälgen, vilket gör att hjulet kan rotera jämnt och tåla belastningen från vägen eller terrängen.

Varför Är Fälgar Viktiga?

Fälgarna är den del av hjulet där däcket sitter fast. De måste vara starka nog att hålla däcket på plats under alla förhållanden och samtidigt vara lätta för att inte påverka motorcykelns prestanda negativt. En bra fälg bidrar till motorcykelns hantering och kan göra stor skillnad i acceleration, bromsning och kurvtagning.

Att Välja Rätt Ekrar och Fälgar

När du ska välja ekrar och fälgar till din MC är det viktigt att tänka på följande faktorer:

  • Material: Aluminium och stål är de vanligaste materialen. Aluminium är lättare och ger bättre prestanda, medan stål är mer hållbart och bättre för tuffare förhållanden.
  • Storlek: Fälgens och ekrarnas storlek måste matcha din motorcykels specifikationer för att säkerställa korrekt passform och funktion.
  • Typ av körning: Om du kör på bana, gata eller i terräng påverkar vilken typ av fälgar och ekrar som är bäst för dig.
  • Design: Utöver funktionella aspekter kan designen på fälgarna och ekrarna ge din motorcykel ett unikt utseende.

MOOSE RACING Ekrar och Fälgar

MOOSE RACING är ett välkänt varumärke som erbjuder högkvalitativa ekrar och fälgar för motorcyklar. Deras produkter är designade för att tåla de påfrestningar som motorcyklar utsätts för, både på vägen och i terrängen. I denna kategori hittar du bland annat Ekrar 21 Moose Racing, som är ett set av ekrar som passar för 21-tums fälgar. Dessa ekrar är gjorda för att ge optimal balans mellan styrka och flexibilitet.

Individuella Ekrar och Eker Kit

Förutom kompletta set av ekrar erbjuder MOOSE RACING också individuella ekrar och eker kit. Dessa är perfekta för dig som behöver ersätta en eller flera ekrar på din motorcykel. Eker Kit Individual Silver MOOSE RACING är ett exempel på en produkt som ger dig möjlighet att köpa enstaka ekrar i hög kvalitet, vilket kan vara praktiskt om du endast behöver byta ut en skadad eker.

Installation och Underhåll

Att installera nya ekrar och fälgar kan vara en komplex process som kräver rätt verktyg och kunskap. Det är viktigt att ekrarna har rätt spänning och är korrekt justerade för att hjulet ska vara balanserat och funktionellt. Regelbundet underhåll, som att kontrollera ekrarnas spänning och fälgarnas skick, är också viktigt för att förlänga livslängden på dessa komponenter.

Sammanfattning

Att investera i kvalitativa fälgar och ekrar är en viktig del av underhållet och uppgraderingen av din motorcykel. Med rätt val kan du förbättra din MC:s prestanda, säkerhet och utseende. Oavsett om du är en erfaren motorcyklist eller nybörjare, är det viktigt att välja produkter som matchar din körstil och din motorcykels behov.

Utforska vårt sortiment av fälgar och ekrar för att hitta de perfekta komponenterna för din motorcykel och ge dig ut på vägarna med förtroende för din utrustning.

Vanliga frågor om Fälgar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av fälgar finns tillgängliga för motorcyklar?
Det finns flera olika typer av motorcykelfälgar, inklusive gjutna aluminiumfälgar, smidda fälgar och stålfälgar. Varje typ erbjuder olika fördelar när det gäller vikt, hållbarhet och prestanda.
Hur vet jag vilken fälgstorlek som passar min motorcykel?
För att hitta rätt fälgstorlek till din motorcykel bör du konsultera din motorcykels ägarmanual eller titta på specifikationerna för de nuvarande fälgarna. Fälgstorleken inkluderar vanligtvis diameter och bredd och är ofta märkt direkt på fälgen.
Kan jag använda bilfälgar på min motorcykel?
Nej, bilfälgar är inte konstruerade för användning på motorcyklar. Motorcykelfälgar och bilfälgar har olika konstruktioner och belastningskrav. Det är viktigt att använda fälgar som är specifikt utformade för motorcyklar för att säkerställa säkerhet och prestanda.
Påverkar valet av fälgar min motorcykels prestanda?
Ja, valet av fälgar kan påverka din motorcykels prestanda. Lättare fälgar kan förbättra acceleration och hantering, medan tyngre fälgar kan ge ökad stabilitet. Det är viktigt att välja fälgar som balanserar prestanda och säkerhet för din specifika körstil.
Är det möjligt att reparera skadade motorcykelfälgar?
I vissa fall kan skadade motorcykelfälgar repareras, beroende på skadans omfattning och fälgens material. Mindre skador som repor kan ofta fixas, men allvarliga skador som sprickor eller deformation kan kräva att fälgen byts ut.
Hur ofta bör jag kontrollera mina motorcykelfälgar?
Det är rekommenderat att regelbundet kontrollera dina motorcykelfälgar för tecken på slitage, skador eller korrosion. En bra tumregel är att inspektera fälgarna varje gång du kontrollerar däckens lufttryck eller som en del av din vanliga underhållsrutin.
Kan jag byta fälgar på min motorcykel själv?
Om du har rätt verktyg och kunskap kan du byta fälgar på din motorcykel själv. Det är dock viktigt att följa tillverkarens anvisningar och att fälgarna är korrekt monterade och balanserade för att undvika säkerhetsrisker.
Vad bör jag tänka på när jag väljer nya fälgar till min motorcykel?
När du väljer nya fälgar till din motorcykel bör du överväga fälgens material, storlek, vikt, design och hur de kommer att påverka din motorcykels prestanda och utseende. Det är också viktigt att se till att de nya fälgarna är kompatibla med din motorcykels modell och årsmodell.