0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Kemikalier

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MC / Cruiser
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Kemikalier

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av kemikalier är nödvändiga för underhåll av min motorcykel?
För att hålla din motorcykel i toppskick är det viktigt att ha tillgång till motorolja, bromsvätska, kylarvätska, kedjeolja, rengöringsmedel och polermedel. Dessa produkter hjälper till att smörja rörliga delar, skydda mot korrosion och hålla din MC ren och snygg.
Hur ofta bör jag byta olja på min motorcykel?
Oljebytefrekvensen kan variera beroende på motorcykelmodell och hur den används, men en generell rekommendation är att byta olja varje 5000 till 10000 kilometer eller minst en gång per år. Kontrollera alltid din motorcykels användarhandbok för specifika rekommendationer.
Är det säkert att använda vilket rengöringsmedel som helst på min MC?
Nej, det är viktigt att använda rengöringsmedel som är speciellt framtaget för motorcyklar. Dessa är utformade för att vara skonsamma mot lack och plastdetaljer samtidigt som de effektivt tar bort smuts och olja.
Kan jag använda samma bromsvätska till alla typer av motorcyklar?
Det finns olika typer av bromsvätskor och det är viktigt att använda den typ som rekommenderas av motorcykeltillverkaren. Användning av fel typ av bromsvätska kan leda till nedsatt bromsprestanda eller skada på bromssystemet.
Vad är skillnaden mellan mineralolja och syntetolja för motorcyklar?
Mineralolja är en traditionell olja som är framställd ur råolja, medan syntetolja är kemiskt framställd för att ge bättre prestanda och skydd under extrema förhållanden. Syntetolja kan ge bättre smörjning och hålla längre, men det är viktigt att följa motorcykeltillverkarens rekommendationer.
Hur påverkar kylarvätskan min motorcykels prestanda?
Kylarvätskan spelar en viktig roll i att hålla motorn på en optimal temperatur, vilket förhindrar överhettning och minskar risken för motorskador. En korrekt blandning och regelbundet underhåll av kylarvätskan säkerställer att din motorcykel presterar som den ska.
Är det viktigt att använda en specifik kedjeolja för min MC?
Ja, det är viktigt att använda en kedjeolja som är anpassad för motorcyklar. Dessa oljor är utformade för att penetrera kedjans länkar och skydda mot slitage, vilket förlänger kedjans livslängd och säkerställer en smidig körupplevelse.
Kan jag använda bilvax på min motorcykel?
Det är möjligt att använda bilvax på din motorcykel, men det är rekommenderat att använda vax som är speciellt framtaget för motorcyklar eftersom dessa är anpassade för att hantera de unika ytor och material som finns på en MC.