0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Rätt depåstöd till mc

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MC / Cruiser
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Depåstöd för Motorcyklar

Att äga en motorcykel innebär inte bara frihet och äventyr på öppna vägar, utan också behovet av rätt utrustning för underhåll och förvaring. Ett depåstöd är en oumbärlig del av denna utrustning, som ger en stabil och säker parkering av din motorcykel, både i garaget och i depån. I denna kategori hittar du ett brett sortiment av depåstöd och tillbehör som passar olika typer av motorcyklar och användningsområden.

Vad är ett Depåstöd?

Depåstöd är konstruerade för att hålla motorcykeln upprätt när den inte är i bruk. Detta är särskilt användbart när du utför service, underhåll eller förvarar din MC under längre perioder. Ett depåstöd kan vara utformat för att stödja antingen fram- eller bakhjulet och finns i olika modeller för att passa specifika behov och motorcykeltyper.

Olika Typer av Depåstöd

Det finns flera typer av depåstöd tillgängliga, inklusive:

 • Bakdepåstöd: Designade för att lyfta bakhjulet från marken, vilket gör det enklare att utföra underhåll som kedjesmörjning eller däckbyte.
 • Framdepåstöd: Används för att lyfta framhjulet, vilket är praktiskt vid service av framgaffeln eller byte av framdäck.
 • Enkelsvingsstöd: Speciellt utformade för motorcyklar med enkelsving, där traditionella stöd inte kan användas.

Varumärken och Produkter

I vårt sortiment hittar du depåstöd och tillbehör från kända varumärken som Bike-Lift och DRIVEN RACING. Dessa tillverkare är kända för sin höga kvalitet och hållbarhet, vilket säkerställer att du får pålitliga produkter som står emot tuff användning.

Bike-Lift Depåstöd

Bike-Lift erbjuder ett brett utbud av depåstöd, inklusive modeller för både fram- och bakhjul. Deras Depåstöd Bak Bikelift är en favorit bland MC-ägare tack vare dess robusta konstruktion och användarvänlighet. Bike-Lifts depåstöd är kompatibla med olika motorcykelmodeller och erbjuder tillbehör som Y-upphängning och adapteraxlar för att passa specifika behov.

DRIVEN RACING Bobbiner

DRIVEN RACING är ett annat populärt märke som specialiserar sig på bobbiner, vilka är små rullar som fästs på motorcykelns svingarm och gör det möjligt att använda ett depåstöd utan att behöva modifiera motorcykeln. Deras Bobbiner D-AXIS Driven är kända för sin höga kvalitet och snygga design, och finns i olika storlekar för att passa olika motorcykelmodeller.

Att Tänka på När du Väljer Depåstöd

När du väljer depåstöd är det viktigt att tänka på följande faktorer:

 • Typ av motorcykel: Se till att stödet passar din motorcykels specifika modell och design.
 • Användningsområde: Överväg om du behöver ett stöd för fram-, bak- eller båda hjulen.
 • Material och konstruktion: Ett högkvalitativt depåstöd bör vara tillverkat av robusta material som tål vikt och användning över tid.
 • Tillbehör: Kontrollera om du behöver ytterligare tillbehör som adapteraxlar eller bobbins för att depåstödet ska fungera med din motorcykel.

Fördelar med att Använda Depåstöd

Användning av depåstöd har flera fördelar, inklusive:

 • Underlättar underhåll och rengöring av motorcykeln.
 • Förhindrar skador på motorcykeln när den inte används.
 • Optimerar förvaringsutrymmet genom att hålla motorcykeln upprätt.
 • Ökar säkerheten genom att förhindra att motorcykeln välter.

Slutsats

Att investera i ett depåstöd är en smart åtgärd för alla motorcykelägare. Det inte bara skyddar din investering, utan gör också underhåll och förvaring enklare och säkrare. Oavsett om du är en erfaren mekaniker eller en weekend-krieger, kommer rätt depåstöd att göra en stor skillnad i din motorcykels skötsel. Utforska vårt sortiment och hitta det perfekta depåstödet för din MC idag.

Vanliga frågor om Depåstöd

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av depåstöd för motorcyklar finns tillgängliga?
Det finns flera typer av depåstöd för motorcyklar, inklusive framhjulsstöd, bakhjulsstöd, och universella stöd som kan användas för både fram- och bakhjul. Dessutom finns det modellspecifika stöd som är anpassade för specifika motorcykelmärken och modeller.
Är det svårt att montera ett depåstöd på min motorcykel?
Nej, det är vanligtvis inte svårt att montera ett depåstöd. De flesta depåstöd är designade för att vara användarvänliga och kan enkelt monteras och justeras utan behov av specialverktyg. Det är dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner för säker och korrekt användning.
Kan jag använda ett och samma depåstöd för olika motorcyklar?
Många depåstöd är universella och kan justeras för att passa olika motorcyklar. Det är dock viktigt att kontrollera att stödet kan hantera vikten och storleken på din motorcykel. För bästa passform och stabilitet kan det vara värt att investera i modellspecifika stöd om du har flera motorcyklar av olika märken eller modeller.
Vilka fördelar ger ett depåstöd när jag utför underhåll på min MC?
Ett depåstöd ger stabilitet och säkerhet när du utför underhåll på din motorcykel. Det gör det enklare att utföra arbete som däckbyte, kedjejusteringar och oljebyten. Dessutom kan det hjälpa till att förhindra skador på motorcykeln genom att hålla den upprätt och stabil.
Hur vet jag vilket depåstöd som passar min motorcykel?
För att hitta rätt depåstöd till din motorcykel bör du kontrollera produktbeskrivningen och specifikationerna för att se till att stödet är kompatibelt med din motorcykels modell och vikt. Du kan också söka efter modellspecifika stöd som är designade för just din motorcykeltyp.
Kan jag förvara min motorcykel på ett depåstöd under längre perioder?
Ja, det är möjligt att förvara din motorcykel på ett depåstöd under längre perioder, vilket kan vara särskilt användbart under vinterförvaring för att avlasta däcken och förhindra plattor. Se bara till att stödet är korrekt monterat och att motorcykeln är säkert placerad på stödet.
Finns det depåstöd som är lätta att transportera?
Ja, det finns depåstöd som är designade för att vara lätta och portabla, vilket är idealiskt för de som behöver ta med sig stödet till banor eller träffar. Dessa stöd är ofta hopfällbara och tillverkade av lättviktsmaterial som aluminium.
Behöver jag använda något skydd på underlaget när jag använder ett depåstöd?
Det är inte nödvändigt att använda skydd på underlaget, men det kan vara bra att placera en matta eller liknande under stödet för att skydda både underlaget och stödet från repor och skador, särskilt om du arbetar på en mjuk eller känslig yta.