0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Avgassystem cross och enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross

Sida 1 av 2

1 2

Hos oss finner du allt för avgassystem inom motocross, cross och enduro. På Motoaction finner du både trimrör, ljuddämpare och avgassystem till cross/enduro samt mycket annat. Vi månar om dig som kund och erbjuder snabba leveranser, bra priser med prisgaranti för avgassystem och avgasrör.

Avgassystem till cross & enduro från kända leverantörer

Det finns flera anledningar till att köpa ett nytt avgassystem till din cross. Du kanske vill få ner vikten, öka effekten eller ge de din cross ett helt nytt och modernt utseende. Det är oftast inte speciellt svårt att byta ett avgassystem eller avgasrör och här finner du flera olika modeller från tillverkare som FMF, Akrapovic med flera. Vi har ett brett sortiment med varierande priser för att du ska kunna finna produkter som passar just dig. Om du känner dig lite osäker på vad du ska välja för avgassystem är du välkommen att kontakta vår kundtjänst för att få hjälp direkt.

Byt ut ditt avgassystem för mer effekt och lägre vikt.

Kika in i vårt sortiment av hela avgassystem, reservdelar för cross med mera. Samtliga reservelar håller hög kvalitet och har bra priser. Ett effektsystem ger inte bara mer effekt utan väger också oftast mindre än ett originalsystem. Att montera ett effektsystem på din cross/enduro kan vara den avgörande faktorn som hjälper dig att plocka placeringar ute på banan. Oavsett om din cross behöver nya bromsar, ett nytt avgassystem, avgasrör eller bara nya delar för att få ett bättre utseende finner du det här. Mycket är enkelt att byta själv och bara genom att byta delar eller vätskor kan din cross få bättre prestanda och hålla längre.

Välj rätt ljuddämpare till din cross/enduro

Om du vill att din motocross eller enduro ska vara redo för alla turer och körning är det viktigt att cyklen är i form och att du har rätt ljuddämpare. Det finns flera sorters ljuddämpare att välja på där det viktiga är att hitta rätt balans mellan ljudnivån och effekten som levereras, samt rätt material för hållbarhet och utseende. Det finns också ljuddämpare för crossar som minskar cykelns ljud ordentligt. Om du kör cross finns ofta gränser för hur högt motocrossen får låta och dessa kan vara bra att känna till då du kan behöva byta ljuddämparen. Även vid endurotävlingar finns ofta riktlinjer för hur enduron ska låta och vilken volym ljuddämparen får ha.

Vanliga frågor om Avgassystem

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är funktionen av ett avgassystem på en motocrossmotorcykel?
Avgassystemet på en motocrossmotorcykel är designat för att leda bort avgaser från motorn, minska ljudnivån och optimera motorns prestanda genom att påverka avgasflödet.
Kan ett uppgraderat avgassystem förbättra prestandan på min MX motorcykel?
Ja, ett uppgraderat avgassystem kan förbättra prestandan genom att öka effektiviteten i avgasflödet, vilket kan leda till bättre gasrespons och ökad hästkraft.
Hur ofta bör jag kontrollera avgassystemet på min motocrossmotorcykel?
Det är rekommenderat att kontrollera avgassystemet regelbundet, särskilt före och efter tävlingar eller intensiv körning, för att säkerställa att det inte finns några läckor, skador eller blockeringar.
Är det lagligt att köra med ett eftermarknadsavgassystem på allmänna vägar?
Lagligheten av eftermarknadsavgassystem på allmänna vägar varierar beroende på lokala lagar och förordningar. Det är viktigt att kontrollera med lokala myndigheter för att försäkra sig om att avgassystemet uppfyller ljud- och utsläppskrav.
Vilka material används vanligtvis för att tillverka avgassystem till motocrossmotorcyklar?
Avgassystem till motocrossmotorcyklar tillverkas ofta av material som rostfritt stål, aluminium, titan eller kolfiber för att kombinera hållbarhet med låg vikt.
Kan jag installera ett nytt avgassystem på min MX motorcykel själv?
Många avgassystem är designade för att vara plug-and-play och kan installeras av individer med grundläggande mekaniska kunskaper. Det är dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner och, om nödvändigt, söka professionell hjälp för att säkerställa korrekt installation.
Hur påverkar avgassystemet ljudnivån på min motocrossmotorcykel?
Avgassystemet är en viktig komponent i att bestämma ljudnivån på din motorcykel. Ett system med en ljuddämpare kan minska ljudnivån, medan ett system utan ljuddämpare eller med en kortare ljuddämpare kan öka ljudnivån.
Behöver jag justera motorns inställningar efter att ha installerat ett nytt avgassystem?
Efter installation av ett nytt avgassystem kan det vara nödvändigt att justera motorns bränsle-/luftblandning eller använda en bränslekontrollenhet för att optimera prestandan och undvika potentiella motorproblem.
Vad är en ljuddämpare och hur påverkar den min MX motorcykel?
En ljuddämpare är en del av avgassystemet som minskar ljudet från avgaserna som släpps ut från motorn. Den påverkar även motorns prestanda och kan vara avgörande för att uppfylla ljudregler vid tävlingar.
Kan ett avgassystem påverka bränsleförbrukningen på min motocrossmotorcykel?
Ja, ett effektivt avgassystem kan förbättra motorns andning och därmed potentiellt leda till en mer effektiv bränsleförbrukning. Dock kan en ökning i prestanda också leda till en ökad bränsleförbrukning beroende på hur motorcykeln körs.