Broms och Kopplingsgrepp

Sida 1 av 2


1 2
POPULÄRA KATEGORIER

Se till att du alltid har med dig extra bromshandtag och kopplingshandtag i din verktygsväska, för om du inte har det kan du missa värdefulla timmar på banan ifall de går av. I den här kategorin finner du båda produkterna från många olika tillverkare. Genom vår smarta meny kan du enkelt välja vilken cross du kör och se direkt om produkterna kommer att passa.

Kopplingshandtag som håller

Det är vanligt att kopplingshandtag går sönder och behöver bytas ut, och många crossförare tycker inte att originaldelen är bra nog för vad de vill åstadkomma. I vår kategori med bromsdelar hittar du många olika varianter, även för dig som tänker ekonomiskt och vill köpa lite billigare. Sedan finns det andra som är lite dyrare, men som troligtvis inte behöver bytas ut lika ofta. Kopplingshandtagen som har bra kvalitet ska böja upp sig, snarare än att de går av eller viker sig när man råkar hamna i backen. Med de handtag som håller god kvalitet får du denna funktion.

Att hitta rätt kopplingshandtag

Det är inte svårt att själv byta kopplingshandtag eller att justera koppling på cross, fast det är något enklare att byta ut bromshandtaget själv. Med lite övning kommer du dock att bemästra även detta moment ganska fort och det finns en hel del information att ta del av på nätet. Du hittar allt du behöver för att utföra detta, som till exempel verktyg, spray och oljor direkt här i vår butik. Vad du ska välja för slags kopplingsgrepp till din cross beror helt på din budget, hur du tycker det är bekvämast att köra och vad som passar till din cross. En del tycker till exempel att kortare handtag är bäst, medan andra föredrar standardstorlek. När du har hittat en som du tycker verkar bra här på sidan kan du se på respektive produktsida om den passar till just din cross.

Kör utan distraktioner

För att kunna köra så bra och säkert som möjligt är det viktigt att ha ett kopplingshandtag och bromsgrepp som håller hög kvalitet. Det är irriterande och distraherande att köra när det vibrerar eller hugger i kopplingen, och det kan även bli farligt om bromsgreppet slutar fungera. Genom att själv välja de produkter som passar ens fordon och ens sätt att köra kan man fokusera på det som är viktigt, det vill säga själva körningen.