0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Oljor och smörjmedel till cross / enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross

Sida 1 av 2

1 2

Välkommen till Världen av Oljor och Smörjmedel för Cross

Att underhålla och ta hand om sin cross är avgörande för både prestanda och livslängd. I denna kategori hittar du ett brett utbud av oljor och smörjmedel som är speciellt framtagna för att möta de höga kraven som ställs av motocross och enduro-entusiaster. Från gaffeloljor till motoroljor, och från kedjespray till kylarvätskor, varje produkt är designad för att ge din cross det bästa möjliga skyddet och prestandan.

Gaffeloljor för Optimal Dämpning

Gaffeloljan är en vital komponent i din cross upphängningssystem. Den hjälper till att dämpa stötar och se till att din körning är så smidig som möjligt. Vi erbjuder gaffeloljor från LIQUI MOLY och Rock Oil, två av de ledande varumärkena på marknaden. Dessa oljor finns i olika viskositeter, som 5W, 7.5W, 10W och 15W, för att passa olika körförhållanden och personliga preferenser.

Vad är Viskositet och Varför är det Viktigt?

Viskositet refererar till oljans tjocklek och dess förmåga att flöda. En olja med lägre viskositet (lägre W-värde) är tunnare, vilket kan vara fördelaktigt i kallare klimat eller för en mjukare känsla. Å andra sidan, en olja med högre viskositet (högre W-värde) är tjockare och kan vara bättre för varmare klimat eller för att ge en styvare känsla i upphängningen.

Kedjespray och Klisteroljor för Långvarigt Skydd

En välsmord kedja är avgörande för att överföra kraft effektivt från motorn till bakhjulet. Rock Oil och CRC erbjuder kedjespray och klisteroljor som inte bara smörjer utan också skyddar kedjan från väder och vind, samt förlänger dess livslängd. Dessa produkter är utformade för att motstå höga tryck och är ofta vattenresistenta, vilket innebär att de inte tvättas bort lätt under våta förhållanden.

Motoroljor för Bästa Prestanda och Skydd

Motoroljan spelar en kritisk roll i att hålla din cross motor i toppskick. Den smörjer rörliga delar, hjälper till att kyla motorn och skyddar mot korrosion. Vi har ett urval av motoroljor för både 2-takt och 4-takt motorer från pålitliga varumärken som LIQUI MOLY, BEL-RAY och ENGINE ICE. Dessa oljor finns i både mineral-, syntet- och delsyntetvarianter för att passa olika typer av motorer och användningsområden.

Att Välja Rätt Motorolja

  • Mineralolja: Bra för äldre motorer eller de som kräver mindre aggressiv smörjning.
  • Syntetolja: Ger bättre skydd och prestanda under extrema förhållanden, rekommenderas för tävlingsbruk.
  • Delsyntetolja: En blandning av mineral- och syntetoljor, erbjuder en balans mellan prestanda och pris.

Kylarvätskor för Effektiv Temperaturkontroll

Att hålla motorn sval är avgörande, särskilt under de krävande förhållandena i motocross och enduro. Kylarvätskor från ENGINE ICE, TWIN AIR och BEL-RAY är speciellt framtagna för att erbjuda överlägsen värmeavledning och förhindra överhettning. Dessa produkter är ofta biologiskt nedbrytbara och giftfria, vilket gör dem till ett miljövänligt val.

Ytterligare Smörjmedel och Vätskor

Förutom de ovan nämnda produktkategorierna, erbjuder vi också specialiserade smörjmedel som gaffeloljor och stötdämparoljor från KYB, samt luftfilteroljor för att säkerställa att din cross andas rent och effektivt. Vi har även fett för att smörja lager och andra komponenter som kräver extra skydd mot slitage.

Sammanfattning

Att välja rätt oljor och smörjmedel för din cross är inte bara en fråga om underhåll, det är en investering i din maskins prestanda och livslängd. Med vårt omfattande sortiment av högkvalitativa produkter kan du vara säker på att hitta det du behöver för att hålla din cross i toppskick. Oavsett om du är en helgkrigare eller en seriös tävlingsförare, har vi de oljor och smörjmedel som uppfyller dina krav.

Vanliga frågor om Oljor och Smörjmedel

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken typ av motorolja ska jag använda för min motocross?
Valet av motorolja beror på din motocrossmodell och tillverkarens rekommendationer. Generellt sett bör du använda en högkvalitativ 4-takts eller 2-taktsolja beroende på din motors typ. Kontrollera alltid din användarmanual för specifika rekommendationer.
Hur ofta bör jag byta olja i min motocross?
Oljebytefrekvensen kan variera beroende på hur intensivt du använder din motocross och i vilken miljö. Som en generell regel bör du byta olja efter varje 20 timmars körning eller minst en gång per säsong, men konsultera din motocross användarmanual för de mest exakta riktlinjerna.
Är det någon skillnad mellan syntetisk och mineralolja för motocross?
Ja, syntetiska oljor erbjuder ofta bättre prestanda och skydd under extrema förhållanden jämfört med mineraloljor. De kan också bidra till att förlänga motorlivslängden och förbättra effektiviteten. Dock kan mineraloljor vara ett mer kostnadseffektivt alternativ för mindre krävande användning.
Kan jag använda samma olja för motorn och växellådan på min motocross?
Det beror på din motocrossmodell. Vissa motocrossmotorer kräver specifika oljor för motorn och växellådan, medan andra är designade för att använda samma olja för båda. Kontrollera alltid din användarmanual för att se till att du använder rätt typ av olja.
Vad är fördelarna med att använda fullsyntetiska smörjmedel för motocross?
Fullsyntetiska smörjmedel är utformade för att ge överlägsen skydd och prestanda jämfört med konventionella oljor. De hjälper till att minska friktion, motstå höga temperaturer, förlänga serviceintervaller och skydda motorn under krävande förhållanden som ofta förekommer i motocross.
Hur väljer jag rätt viskositet på motoroljan för min motocross?
Rätt viskositet för din motorolja är avgörande för optimal prestanda och skydd. Viskositeten bör väljas baserat på klimatet du kör i och din motocross specifikationer. Kallare klimat kräver ofta en tunnare olja medan varmare klimat kan kräva en tjockare olja. Se till att följa tillverkarens rekommendationer som finns i användarmanualen.
Kan jag blanda olika märken av oljor och smörjmedel för min motocross?
Det rekommenderas generellt inte att blanda olika märken eller typer av oljor eftersom de kan ha olika tillsatser och egenskaper som inte fungerar väl tillsammans. Detta kan leda till minskad prestanda och skydd för din motor. Använd alltid samma märke och typ av olja vid påfyllning eller byte.
Vad innebär API-klassificeringen på motoroljor för motocross?
API-klassificeringen indikerar oljans prestandanivå och vilka specifikationer den uppfyller. För motocross är det viktigt att välja en olja med en API-klassificering som är lämplig för högpresterande motorer, vilket säkerställer att oljan kan hantera de krävande förhållandena i motocrosskörning.
Finns det miljövänliga alternativ för oljor och smörjmedel till motocross?
Ja, det finns biologiskt nedbrytbara oljor och smörjmedel som är mindre skadliga för miljön. Dessa produkter är utformade för att brytas ner snabbare än traditionella oljor och kan vara ett bra val för de som är miljömedvetna och vill minska sin påverkan.
Hur påverkar oljebytet prestandan på min motocross?
Regelbundna oljebyten är avgörande för att bibehålla motorns prestanda och livslängd. Fräsch olja smörjer effektivt, minskar friktion och slitage, håller motorn ren från avlagringar och hjälper till att upprätthålla optimal driftstemperatur. Försummade oljebyten kan leda till minskad effektivitet och i värsta fall motorhaveri.