0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Crossfälgar och endurofälgar

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Kampanjer
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Hos oss finner du ett flertalet crossfälgar och endurofälgar som passar till de flesta modeller för din cross och enduro. Dessa finns i olika material, storlekar, utseenden och ett flertal varumärken att välja mellan. Självfallet hittar du fälgar av högsta kvalitet och till bra priser med vår prisgaranti. Stort utbud och snabb leverans är en självklarhet!

Välj rätt fälgar till din motocross

Din cross behöver ha bra och kvalitativa fälgar för att hela däcket skall fungera optimalt. Såväl framfälg som bakfälg är nödvändigt att ibland byta på crossen efter slitage. Hos oss finner du cross fälgar som ger din hoj såväl grymt utseende som rätt känsla och stil. Beroende på vilken modell av cross du har samt däcktyp kan det uppstå skillnader i vilken typ av fälgar du behöver. Hos oss finner du ett brett sortiment från olika tillverkare så som Kite, Moose Racing, och Excel. Självfallet finner du även viktiga tillbehör som ekrar, nav och verktygen som behövs för att byta fälgar. Har du frågor eller är osäker kan du självfallet alltid kontakta vår service och support.

Dags att byta fälgbana på din cross/enduro? Vi har delarna

När det är dags att byta fälgbanor på din cross eller enduro har vi de nödvändiga delarna och verktygen du behöver för att utföra ett lyckat byte på egen hand. Hos oss finner du såväl ett gediget utbud av fälgbanor i olika modeller och utföranden samt tillhörande ekrar att montera till fälgbanorna. Hos oss köper du även hjuldistanser, ekernycklar, nipplar och däcklås som underlättar för dig att sköta arbetet med att byta fälgar och fälgbanor själv. För dig som vill styla till fälgarna ytterligare, kan vi erbjuda ekerskins i olika färger för att skapa ett mer unikt utseende på hela däcket.

Vatten och smuts orsakar slitage på hjuldistanserna

För dig som kör mycket i terräng eller på olika utomhusbanor, så orsakar självfallet vatten och smuts en hel del slitage. Detta såväl på hela crossen i sin helhet, men kanske i synnerhet på de delar som ligger närmast vägbanan, det vill säga på däck och fälgar. Här behöver man ofta utföra noggrann däckvård och underhållning av delar för att upprätthålla säkerheten. Slitage på din cross kan orsaka att delar går sönder och behöver bytas ut med jämna mellanrum för att hålla uppe säkerhetsnivån. En del som kan ta rejält med stryk är hjuldistanser. Hjuldistanserna bör du se över och byta ut när de är slitna. Hos oss finner du ett brett utbud till grymt bra priser.

Vanliga frågor om Fälgar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av fälgar passar bäst för motocross?
För motocross är det viktigt att välja fälgar som är robusta och kan hantera tuff terräng. Aluminiumfälgar är populära då de är lätta men ändå starka nog att stå emot påfrestningarna från motocrosskörning.
Hur vet jag vilken fälgstorlek jag ska ha till min motocross?
Fälgstorleken beror på din motocrossmodell och däckdimension. Du kan oftast hitta rätt storlek i din motorcykels handbok eller genom att titta på de nuvarande fälgarnas specifikationer.
Kan jag köpa fälgar och däck som ett paket?
Ja, det finns färdiga fälg- och däckpaket som är anpassade för motocross. Detta kan vara ett bekvämt och kostnadseffektivt alternativ för att säkerställa att du får komponenter som fungerar väl tillsammans.
Påverkar fälgarnas bredd prestandan på min motocross?
Ja, bredden på fälgarna kan påverka din motocross prestanda. Bredare fälgar kan ge bättre stabilitet och grepp, medan smalare fälgar kan vara lättare och ge snabbare acceleration.
Är det svårt att byta fälgar på en motocross själv?
Att byta fälgar på en motocross kräver viss teknisk kunskap och rätt verktyg. Om du inte är bekväm med att göra det själv rekommenderas det att ta hjälp av en professionell verkstad.
Hur ofta bör jag kontrollera och underhålla mina motocrossfälgar?
Det är viktigt att regelbundet kontrollera dina fälgar för skador och slitage, särskilt efter körning i tuff terräng. Se till att hålla dem rena och kontrollera ekrarnas spänning för att förlänga fälgarnas livslängd.
Finns det färgade fälgar som kan matcha min motocross design?
Absolut, det finns ett brett utbud av färgade fälgar som kan ge din motocross ett personligt och unikt utseende. Se till att välja fälgar som inte bara ser bra ut utan också uppfyller de tekniska kraven för motocrosskörning.
Vad är skillnaden mellan slanglösa och slangförsedda fälgar för motocross?
Slanglösa fälgar tillåter körning utan innerslang, vilket kan minska vikten och förbättra prestandan. Slangförsedda fälgar kräver en innerslang och är vanligare på motocrosscyklar. Valet beror på personliga preferenser och den typ av körning du planerar att göra.
Kan jag använda samma fälgar året runt oavsett väderförhållanden?
Ja, de flesta fälgar för motocross är designade för att användas under olika förhållanden. Dock kan det vara en god idé att ha olika däck för olika säsonger eller underlag för att optimera grepp och prestanda.
Vad bör jag tänka på när jag väljer fälgar för tävlingsbruk?
För tävlingsbruk är det viktigt att välja fälgar som är lätta och starka för att maximera prestandan. Se även till att fälgarna uppfyller de regler och standarder som gäller för den tävlingsklass du deltar i.