0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Bromsar & bromsdelar till cross / enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Kampanjer

Sida 1 av 4

1 2 3 4

 

Att ha ett pålitligt bromssystem är avgörande när det kommer till cross och motocross. Det är skillnaden mellan en säker landning efter ett hopp och en potentiellt farlig situation. I denna kategori hittar du allt du behöver för att hålla dina bromsar i toppskick, från bromsbelägg till bromsskivor och allt däremellan.

Bromsbelägg för Framhjulet - En Kritisk Komponent

Bromsbelägg är en av de mest kritiska komponenterna i ditt bromssystem. De fungerar genom att skapa friktion mot bromsskivorna, vilket i sin tur saktar ner eller stoppar din cross eller motocross. När du väljer bromsbelägg är det viktigt att tänka på material och kvalitet. EBC Bromsbelägg FRAM Standard är ett populärt val bland förare tack vare deras pålitlighet och prestanda.

Vad Gör EBC Bromsbelägg FRAM Standard Speciella?

 • Hög friktionskoefficient för utmärkt stoppförmåga
 • Lång livslängd och mindre slitage på bromsskivor
 • Passar en mängd olika modeller och är enkla att installera

Att välja rätt bromsbelägg är avgörande för din säkerhet och din cross prestanda. EBC Bromsbelägg FRAM Standard erbjuder en balans mellan prestanda och hållbarhet, vilket gör dem till ett utmärkt val för både tävlingsförare och hobbyförare.

Bromsskivor - Hjärtat i Bromssystemet

Bromsskivor är hjärtat i ditt bromssystem. De måste vara starka nog att hantera höga temperaturer och konstant friktion. Kvaliteten på dina bromsskivor påverkar direkt din förmåga att bromsa effektivt. Det är därför det är viktigt att välja bromsskivor som är tillverkade av högkvalitativa material och som är designade för att hålla.

Varför är EBC Bromsskivor ett Bra Val?

 • Tillverkade av härdat stål för maximal hållbarhet
 • Designade för att ge en jämn och konsekvent bromsprestanda
 • Optimerade för att minska värmeuppbyggnad och förbättra kylning

Att investera i högkvalitativa bromsskivor är en investering i din cross eller motocross prestanda och säkerhet. Med rätt skivor kan du känna dig trygg i att ditt bromssystem kommer att prestera när det verkligen gäller.

Underhåll och Byte av Bromsdelar

Regelbundet underhåll av dina bromsar är nyckeln till att hålla dem i gott skick. Det innebär att regelbundet kontrollera tjockleken på dina bromsbelägg, skicket på dina bromsskivor och att byta ut delar som har slitits ner. Att byta bromsbelägg och skivor i tid kan förhindra dyrare reparationer i framtiden och säkerställa att din cross eller motocross alltid är redo för action.

Tips för Underhåll av Bromsar:

 • Kontrollera bromsbeläggens tjocklek regelbundet
 • Byt ut bromsbelägg och skivor vid tecken på överdrivet slitage
 • Se till att bromsvätskan är ren och byt den enligt tillverkarens rekommendationer
 • Använd endast högkvalitativa reservdelar för bästa möjliga prestanda och säkerhet

Att ta hand om dina bromsar är inte bara en fråga om prestanda, det är också en fråga om säkerhet. Se till att du alltid har tillgång till de bästa bromsdelarna och att du utför regelbundet underhåll för att hålla din cross eller motocross i toppskick.

Varför Välja Bromsdelar från Denna Kategori?

I denna kategori hittar du ett brett utbud av bromsdelar som är speciellt utvalda för cross och motocross. Alla produkter är av högsta kvalitet och kommer från välkända tillverkare som EBC. Oavsett om du behöver byta ut slitna bromsbelägg eller uppgradera dina bromsskivor, kan du vara säker på att hitta det du behöver här.

Fördelar med att Handla Bromsdelar Här:

 • Endast högkvalitativa produkter från pålitliga tillverkare
 • Stort utbud av delar för olika modeller och behov
 • Expertis och rådgivning tillgänglig för att hjälpa dig göra rätt val
 • Konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser

Att hålla dina bromsar i bästa möjliga skick är enkelt när du har tillgång till rätt delar och expertis. Utforska vårt sortiment och hitta de bromsdelar som kommer att ta din cross eller motocross till nästa nivå av prestanda och säkerhet.

Sammanfattning

Att välja rätt bromsdelar är avgörande för både prestanda och säkerhet när du kör cross eller motocross. Med produkter som EBC Bromsbelägg FRAM Standard och högkvalitativa bromsskivor kan du förlita dig på ditt bromssystem i alla situationer. Kom ihåg att regelbundet underhåll är nyckeln till långvarig prestanda och säkerhet. Se till att alltid ha tillgång till de bästa bromsdelarna och expertisen du behöver för att hålla din cross eller motocross i toppskick.

Vanliga frågor om Bromsar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Hur ofta bör jag byta bromsbelägg på min MX-bike?
Det beror på hur ofta och intensivt du kör, men en generell rekommendation är att kontrollera bromsbeläggen regelbundet och byta dem när de har mindre än 1,5 mm tjocklek kvar.
Vad är skillnaden mellan sinterade och organiska bromsbelägg?
Sinterade bromsbelägg är gjorda av metallpartiklar som är sammanpressade och erbjuder bättre prestanda i våta och smutsiga förhållanden, medan organiska bromsbelägg är gjorda av naturliga material och är mjukare, vilket ger mindre slitage på bromsskivan men kan ha sämre prestanda i extrema förhållanden.
Kan jag byta bromsskivor själv på min MX-bike?
Ja, om du har rätt verktyg och kunskap kan du byta bromsskivor själv. Det är dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner och specifikationer för att säkerställa korrekt installation och funktion.
Varför känns mina bromsar svampiga när jag kör?
Svampiga bromsar kan bero på luft i bromssystemet, slitna bromsbelägg, eller problem med bromsvätskan. Det kan vara nödvändigt att lufta bromssystemet eller byta ut komponenter för att åtgärda problemet.
Hur vet jag om mina bromsskivor behöver bytas?
Om bromsskivorna är synligt slitna, har djupa spår eller är skeva, bör de bytas ut. Det är också viktigt att mäta tjockleken på skivorna och jämföra med tillverkarens rekommenderade minimigräns.
Vilken typ av bromsvätska ska jag använda för min MX-bike?
Det är viktigt att använda den typ av bromsvätska som rekommenderas av din MX-bikes tillverkare. Vanligtvis används DOT 4 eller DOT 5.1 för motocrosscyklar.
Kan jag uppgradera mitt bromssystem för bättre prestanda?
Ja, det finns flera uppgraderingar som kan förbättra bromsprestandan, såsom högpresterande bromsbelägg, större eller tjockare bromsskivor, och förstärkta bromsslangar.
Hur påverkar smuts och lera mina MX-bromsar?
Smuts och lera kan minska effektiviteten hos dina bromsar genom att skapa en barriär mellan bromsbeläggen och skivorna. Det är viktigt att regelbundet rengöra och underhålla ditt bromssystem för att upprätthålla optimal prestanda.
Är det normalt att bromsarna piper när jag bromsar på min MX-bike?
Pipande bromsar kan vara normalt i vissa situationer, men det kan också indikera att bromsbeläggen är slitna eller att det finns främmande partiklar mellan beläggen och skivan. Om pipet är konstant eller störande bör du kontrollera ditt bromssystem.