0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Kylning till cross & enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Kampanjer
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

För att kunna köra tryggt samt minska risken för att motorn på din cross ska skära sig är det viktigt att ha kontroll på din kylare. Hos oss finns allt du behöver till bra priser och med snabb leverans. Med produkter för kylning från bland annat KSX, Twinair och Holeshot får du välkända märken med bra kvalitet.

Att byta kylare är kostsamt, investera i ett kylarskydd

För att kunna reducera skaderisken på din cross är det viktigt att ta till nödvändiga åtgärder. Med ett kylarskydd som du sätter runt kylaren minimeras skador då det skyddar från yttre påverkning som till exempel stenar eller grenar. Med en perfekt passform för de flesta modellerna och ett rimligt pris är det en billig försäkring på din cross. Att köra i skog eller på bana är en spännande sport men innebär också en stor risk då det kommer till skador på din MX. En smart idé är att planera för detta innan det blir en incident.

Trasig kylare? Vi har ersättningkylare till din cross/enduro

Om du trots allt har råkat köra sönder din kylare finns det en smidig lösning på problemet. Med en enkel montering går det att byta ut den gamla kylaren mot en helt ny modell. Eftersom det inte är så svårt att montera denna går det lika bra för nybörjare som för dig som är mer erfaren. Hos oss får du självklart fråga efter hjälp med att hitta rätt modell eller råd gällande våra produkter när du behöver. Efter en enkel montering av din nya kylare kan du köra rätt ut på banan igen.

Se över dina kylarslangar och undvik läckage

När du kör på bana eller i skogen med din cross är det viktigt att kontrollera de olika delarna ofta för att hålla koll på slitage. Med hård körning är det vanligt att kylarslangar börjar läcka eller att det går hål på dessa. Med förstärkta kylarslangar i silikon är det möjligt att minska slitaget till stor del då dessa är både tåliga och har lång livslängd. Om du behöver byta dessa är det en enkel procedur med få moment för att få den nya slangen på plats. Just kylarslangar kan också vara bra att ha i förrådet hemma för att slippa tänka på det till nästa gång.

Vanliga frågor om Kylning

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av kylsystemdelar för motocross finns tillgängliga?
Vi erbjuder ett brett sortiment av kylsystemdelar för motocross, inklusive kylare, kylarskydd, slangar, termostater och kylarvätska. Alla dessa delar är designade för att hålla din motor på optimal temperatur under krävande förhållanden.
Hur vet jag vilken kylarvätska som är bäst för min motocross?
Det är viktigt att välja en kylarvätska som är kompatibel med din motor och som klarar av de extrema temperaturerna i motocross. Vi rekommenderar att du konsulterar din motorcykels användarmanual eller talar med en av våra experter för att hitta den bästa kylarvätskan för ditt fordon.
Kan jag uppgradera min motocross kylare för bättre prestanda?
Ja, att uppgradera till en högpresterande kylare kan hjälpa till att bättre hantera värmen som genereras under intensiv körning. Vi har ett urval av uppgraderade kylare som är speciellt utformade för att förbättra kylkapaciteten för din motocross.
Är det svårt att byta ut kylarslangarna på min motocross?
Att byta kylarslangar kan göras av de flesta med grundläggande mekaniska kunskaper. Det är dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner och se till att alla anslutningar är säkra för att undvika läckage. Om du är osäker, rekommenderar vi att du tar hjälp av en professionell mekaniker.
Hur ofta bör jag kontrollera kylsystemet på min motocross?
Det är rekommenderat att regelbundet kontrollera kylsystemet, särskilt före och efter intensiva körpass. Kontrollera kylarvätskans nivå, leta efter läckor och inspektera slangen för sprickor eller skador för att säkerställa att systemet fungerar korrekt.
Vad är fördelarna med att använda kylarskydd på min motocross?
Kylarskydd ger ett extra lager av skydd mot stenar, grenar och annat skräp som kan skada kylaren under körning. Detta kan hjälpa till att förlänga kylarens livslängd och minska risken för överhettning.
Kan jag använda vanligt vatten istället för kylarvätska i min motocross?
Det är inte rekommenderat att använda vanligt vatten eftersom det inte erbjuder samma skydd mot kokning och frysning som kylarvätska. Dessutom innehåller kylarvätska korrosionsinhibitorer som hjälper till att skydda motorkomponenterna.
Vad ska jag göra om min motocross börjar överhetta?
Om din motocross börjar överhetta, stanna och låt motorn svalna. Kontrollera kylarvätskans nivå och leta efter tecken på läckage. Om problemet kvarstår, kontakta en mekaniker för att undersöka orsaken till överhettningen.