0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Förgasare och insprutning till cross / enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / MOTOCROSS
Sida 1 av 2

Sida 1 av 2

1 2
POPULÄRA KATEGORIER

Vi har allt du behöver till din förgasare och insprutning på crossen. En cross förgasare kan du köpa till ett bra pris och med snabb leverans. Om du har funderingar kring montering och annat är det bara att du hör av dig till oss.

Vad gör en förgasare?

En cross förgasare blandar luft och bensin i en ottomotor, man kan även ha ett bränsleinsprutningssystem. Fördelen med att ha en förgasare är att man lätt kan mecka isär den själv om den går sönder eller behöver allmän service. En rörlig kolv med en bränslenål styr flödet av bensin från munstycken. Man bör kontrollera så att inte nålen blir sliten, då drar crossen mer bensin och släpper ut mer avgaser. Den rörliga kolven ser till att lufthastigheten i förgasaren är konstant oavsett hur fort eller hårt man kör med sin cross.

En korrekt inställd förgasare kan ge din cross/enduro mer effekt

Om din cross går ojämnt, drar mycket bensin eller känns trög kan du behöva ställa in din förgasare. Du märker snart vad mycket bättre effekt och prestanda du får på körningen efter att du gjort rätt inställning. Ett huvudmunstycke som finns i förgasaren bör vara i rätt storlek, det arbetar vid högt varvtal. Du kan se på tändstiftet om du har rätt storlek, det blir antingen svart och sotigt eller grått. Därefter kontrollerar du att du har rätt lågfartsmunstycke och sedan justerar du bränsleskruven och tomgångsskruven. Under tiden lyssnar du på motorn för att höra att den låter som den ska.

Justera bränsleblandningen för bättre effekt

Förgasaren släpper fram rätt mängd bensin vid olika varvtal. Inuti förgasaren blandas bensin och luft och blir till en gas. Om du vill ändra på din bränsleblandning , till exempel mer bensin eller mera luft beroende på om du vill ha en fetare eller tunnare blandning kan du reglera det med en bränsleskruv, lågfartsmunstycke, trotten och förgasarnålen. Kontrollera noga att du inte har några läckor där det kan sippra fram luft innan du sätter igång. Om du tävlar bör du kontrollera och justera bränsleblandningen inför varje tävling. Temperaturen ute kan också påverka blandningen, den blir fetare eller tunnare beroende på om det är varmt eller kallt ute.*Gäller produkter som har symbolen expressfrakt när ordern skapas innan 15:30 måndagar-fredagar. Innehåller din order både produkter med expressfrakt och standardfrakt gäller leveranstiden för standardfrakt på båda produkter. Detta för att du som kund ska slippa betala dubbla frakter.