0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Hasplåtar till cross & enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Kampanjer
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Behöver du en ny hasplåt till din motocross? Vi har ett brett utbud från kända varumärken till mycket bra priser. Vi erbjuder en gedigen kundservice och snabb leverans - dessutom en låg prisgaranti. Hos oss handlar du tryggt och säkert!

Skydda din cross/enduro från motorskador

En hasplåt skyddar ramen och kåpan på din cross eller enduro, men även vattenpumpen och motorkåporna som sitter på sidan skyddas. Eftersom att hasplåten som finns i olika material är utformad med en hög front håller den även leran och grus borta från motorn, vilket skyddar mot motorskador och håller motorn i skick. Därför är det viktigt att byta ut den i god tid för att motorn inte ska ta skada. Det är ett enkelt byte med rätt kunskap och verktyg. Allt du behöver inför bytet hittar du hos oss.

Kontrollera hasplåten och byt ut omgående om den är skadad

Eftersom att motorskador är något man vill undvika är det viktigt att kontrollera sin hasplåt regelbundet och byta ut den så fort den är skadad, vilket oftast märks av på grund av vibrerande och skramlande. Hasplåten är ett viktigt motorskydd och därför har vi enbart alternativ i hög kvalité från kända leverantörer. Vi har ett stort utbud i olika prisklasser. Behöver du hjälp att hitta rätt verktyg till din cross? I så fall har vi en erfaren kundservice som gärna svarar på frågor och guidar dig genom bytet. Välkommen att handla hos oss!

Hasplåtar i olika material från kända tillverkare

Vi har hasplåtar som är producerat i plast och aluminium från kända leverantörer. Fördelarna med plast är att de inte ""hugger"" lika mycket mot underlaget och att det är lättare att hålla rent från smuts - dessutom säljs de oftast till ett lägre pris. Om de är tillverkade av aluminium är de oftast exklusivare, då de är något starkare. En variant vi har är från varumärket Moose Racing. Den hasplåten har en klar eloxering för ett elegant och bra korrosionsskydd. Den har dessutom en slät undersida, vilket bidrar till att sten och grus inte fastnar när man kör i skogen. Vi har varumärken som Moose Racing, Cycra, Devo och Holeshot.

Vanliga frågor om Hasplåt

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är en hasplåt och varför behöver jag en till min motocross?
En hasplåt är en skyddande komponent som monteras under motorcykelns motor och chassi för att skydda mot stenar, grenar och andra föremål som kan skada underfarten när du kör i terräng. Det är en viktig del för att förlänga livslängden på din motocross och undvika kostsamma reparationer.
Passar hasplåtar universellt på alla motocrosscyklar?
Nej, hasplåtar är oftast modellspecifika för att säkerställa en perfekt passform. Det är viktigt att välja en hasplåt som är designad för just din motocrossmodell för optimalt skydd och passform.
Hur installerar jag en hasplåt på min motocross?
Installation av en hasplåt kan variera beroende på modell och märke, men generellt sett monteras den direkt på motorcykelns ram med hjälp av medföljande fästen och skruvar. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för bästa resultat.
Är det möjligt att byta ut en skadad hasplåt själv?
Ja, om du har grundläggande verktyg och lite mekanisk kunskap kan du vanligtvis byta ut en hasplåt själv. Se till att du har rätt ersättningsplåt för din modell och följ installationsanvisningarna noggrant.
Vilket material är bäst för hasplåtar?
Hasplåtar tillverkas vanligtvis i hållbara material som aluminium eller hårdplast. Aluminium erbjuder starkt skydd och hållbarhet, medan hårdplast kan vara lättare och även ge bra skydd. Valet beror på personliga preferenser och körstil.
Påverkar en hasplåt prestandan på min motocross?
En hasplåt är designad för att vara lätt och inte påverka prestandan på din motocross nämnvärt. Dess huvudsakliga funktion är att skydda, och eventuell extra vikt är minimal i jämförelse med det skydd den erbjuder.
Hur underhåller jag min hasplåt för längsta möjliga livslängd?
Regelbunden rengöring och inspektion av din hasplåt kan hjälpa till att förlänga dess livslängd. Efter varje användning, rengör plåten från smuts och grus och kontrollera för eventuella skador eller sprickor som kan behöva åtgärdas.
Kan jag använda hasplåten på min motocross under alla årstider?
Ja, hasplåtar är designade för att användas under alla förhållanden och årstider. De ger skydd mot terrängens utmaningar oavsett om det är torrt, blött, lerigt eller snöigt.
Finns det hasplåtar med extra funktioner?
Vissa hasplåtar kommer med extra funktioner som integrerade kylarskydd eller extra skydd för sidorna. Dessa funktioner kan erbjuda ytterligare skydd och är värda att överväga beroende på din körstil och terräng.