0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Växelspak till cross & enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Sida 1 av 1

Växelspak för mx finns till bra priser och för att hitta rätt kan du få bra hjälp och service av vår kundsupport. Vi har växelspakar i tåligt material och av god kvalité.

Byt till en växelspak som är starkare än originalet

En växelspak till din cross tillverkad av aluminium gör den lätt att hantera. Växelspaken har en räfflad fällbar växelpinne som gör det enklare att växla. Istället för nitar är spets och spak monterade med bult. Hos oss finns också stålspakar som är otroligt tåliga mot stötar och klarar att böjas utan att brytas av. Växelspaken är greppvänlig och har härdade splines som är stabila. Vi har samma växelspakar som proffsen använder, Pro Circuit används av bland annat Kawasaki Race Team. Den är tillverkad av aluminium och är hårdanodiserad vilket gör den starkare.

Smidigare växling med en snabbväxlare

En elektronisk snabbväxlare gör att du enkelt kan växla upp eller ner genom att använda knappar som är stora och anpassade för handskbeklädda fingrar. Kopplingen behöver då bara användas vid start och stopp. Den kan monteras på cross och enduro som har en handkoppling och fotdriven växlare och den behöver ett batteri. Alla knappar är vattentäta och överdragna med en ytfinish. Snabbväxlaren kan du enkelt installera själv på din cross, du får med alla delar som behövs för montering samt en instruktion med pedagogiska bilder. Den kommer att underlätta din körning och du kan koncentrera dig på att vinna.

Brett sortiment av snygga växelspakar från kända tillverkare

Vi har ett stort utbud av växelspakar och du kommer att ha samma utrustning som proffsen. Scar har utvecklat en riktigt stark växelspak som är gjord av anodiserad aluminium, spetsen är CNC-bearbetad och spaken har ett bra grepp. Från Moose Racing finns växelspakar både i aluminium och i stål. Deras värsting är ""Hammerhead"" som är bland de bästa på marknaden. Den är tillverkad i aluminium med flygplansgrad 6061 och har en matt finish som är anodiserad. Spetsarna finns i olika färger beroende på märke på crossen eller enduron och de har ett UV-skydd för att bevara färgen.

Vanliga frågor om Växelspak

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av växelspakar finns tillgängliga för motocrosscyklar?
Det finns flera typer av växelspakar för motocrosscyklar, inklusive standardväxelspakar, hopfällbara växelspakar och anpassningsbara växelspakar som kan justeras i längd för att passa förarens preferenser.
Hur vet jag vilken växelspak som passar min motocross?
För att hitta rätt växelspak till din motocross bör du kontrollera tillverkarens specifikationer för din modell eller mäta din nuvarande växelspak. Det är också viktigt att se till att växelspaken är kompatibel med din cykels märke och modell.
Kan jag byta växelspak själv på min motocross?
Ja, det är möjligt att byta växelspak själv på din motocross. Det krävs grundläggande verktyg och en viss teknisk kunskap. Följ alltid tillverkarens instruktioner eller se en installationsvideo för bästa resultat.
Vad är fördelarna med en hopfällbar växelspak?
En hopfällbar växelspak är designad för att vika sig vid en kollision, vilket minskar risken för att den går sönder. Detta kan spara tid och pengar eftersom du inte behöver ersätta växelspaken lika ofta.
Hur påverkar en växelspak min motocross prestanda?
En växelspak av hög kvalitet kan förbättra din motocross prestanda genom att erbjuda en mer precis och pålitlig växling. En växelspak som är rätt anpassad för din fotstorlek kan också göra det lättare att växla snabbt och effektivt.
Är det viktigt med materialvalet på en växelspak för motocross?
Ja, materialvalet är viktigt eftersom det påverkar växelspakens hållbarhet och vikt. Aluminiumväxelspakar är populära för sin lätthet och styrka, medan stål kan erbjuda mer hållbarhet till en lägre kostnad.
Finns det universella växelspakar som passar alla motocrosscyklar?
Nej, det finns inte universella växelspakar som passar alla motocrosscyklar. Det är viktigt att välja en växelspak som är specifikt designad för din cykels märke och modell för att säkerställa korrekt passform och funktion.
Hur ofta bör jag byta växelspak på min motocross?
Bytestidpunkten för en växelspak beror på hur ofta och under vilka förhållanden du kör. Om du märker att växelspaken är böjd, sliten eller inte fungerar som den ska, är det dags att byta ut den.