0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Crossdäck och Endurodäck

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Kampanjer

Sida 1 av 3

1 2 3

Crossdäck och endurodäck av riktigt hög kvalité till bra priser. Öppet köp gäller i 90 dagar för att du ska kunna känna dig riktigt nöjd med affären. Snabb leverans och fri retur vid storleksbyten.

Tänk på underlaget när du väljer cross- och endurodäck

Innan du köper cross däck ska du fundera på vilket underlag du brukar köra på, du vill ju att däcken får en bra friktion mot vägen så du kan få full prestanda på din körning. Ett riktigt bra däck kan leda till en seger i nästa tävling. Ta gärna hjälp av vår kundsupport när du ska välja däck. Våra däck har en extra hållbar gummiblandning som står emot slitningar även när du kör för fullt på hårda underlag och däcken klarar höga hastigheter. Dubbarna på däcken ger ett bra grepp på alla underlag.

Rätt däcktryck ger bättre grepp på banan

Att ha rätt tryck i sina motocross däck är viktigt för att få ett bra grepp när man kör. Kontrollera däcktrycket innan du åker iväg, det ökar din körkomfort och säkerhet. Vilket tryck man ska ha i däcken beror på vilket underlag man kör på. På ett mjukt underlag ska man ha ett lägre tryck och om man kör i skogen ska trycket vara högre. Vid körning på asfalt bör du ha ett tryck på kring 2 kilo för bra stabilitet. En del väljer att ha olika tryck i fram och bakdäcken för ett extra bra resultat. Det viktiga är att hitta rätt däcktryck som passar dig och rätt däck för tillfället!

Ladda för vinterkörning med dubbdäck till din cross/enduro.

Det finns dubbdäck enduro och dubbdäck för cross, vilket är ett måste för dig som kör på vintern. Våra däck är dubbade med mycket stark dubb och ett bra lim. Dubbarna är av olika längd för att ge det ultimata greppet och det minskar också slitaget på däcket. tänk på att inte ha för högt däcktryck, det minskar effektiviteten hos dubben. För dig som gillar att köra isracing finns specialgjorda isdäck som ger att bra grepp och förbättrar prestandan i din körning. Dubbarna är av metall och får bara användas på underlag av is.

Vanliga frågor om Däck

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Hur vet jag vilken däckstorlek som passar min motocross?
För att hitta rätt däckstorlek till din motocross, bör du först kontrollera din motorcykels användarmanual eller de befintliga däcken för att se vilka mått som rekommenderas. Däckstorleken anges ofta på sidan av däcket och består av en serie siffror och bokstäver som beskriver däckets bredd, höjd och diameter.
Vilken däcktyp ska jag välja för motocross på olika underlag?
För sand och lera är det bäst med däck som har breda och djupa mönster för att ge bättre grepp. För hårdare underlag som grus eller hårdpackad jord bör du välja däck med tätare och kortare mönster för att maximera kontaktytan och därmed greppet.
Hur ofta bör jag byta däck på min motocross?
Livslängden på motocrossdäck varierar beroende på användning, underlag och däckkvalitet. Generellt bör du inspektera däcken regelbundet för slitage och byta dem när de inte längre erbjuder tillräckligt med grepp eller när slitbanan når dess slitageindikator.
Kan jag använda samma däck året runt för motocross?
Det beror på underlaget och klimatet där du kör. Vissa däck är utformade för specifika förhållanden och årstider. Om du kör på varierande underlag och i olika väderförhållanden kan det vara värt att investera i olika typer av däck för att optimera prestanda och säkerhet.
Vad är skillnaden på motocrossdäck och endurodäck?
Motocrossdäck är oftast designade för kortare, intensiva lopp på banor med varierande underlag, medan endurodäck är gjorda för längre distanser och måste klara av en större variation av terräng och väderförhållanden. Endurodäck har vanligtvis en hårdare gummiblandning för längre hållbarhet.
Är det möjligt att reparera ett punkterat motocrossdäck?
Det beror på skadans omfattning. Mindre punkteringar kan ofta repareras med en däckreparationssats, men större skador eller slitna däck bör bytas ut för att säkerställa din säkerhet och motocrossens prestanda.
Hur påverkar lufttrycket i däcken min motocross prestanda?
Korrekt lufttryck är avgörande för optimal prestanda och grepp. För lågt lufttryck kan leda till dålig hantering och ökad risk för punkteringar, medan för högt lufttryck kan minska kontaktytan mot underlaget och därmed försämra greppet. Kontrollera lufttrycket regelbundet och justera det enligt tillverkarens rekommendationer.
Finns det miljövänliga alternativ för motocrossdäck?
Ja, det finns tillverkare som fokuserar på att producera mer miljövänliga däck genom att använda hållbara material och tillverkningsprocesser. Dessa däck kan vara ett bra alternativ för de som vill minska sin miljöpåverkan.
Kan jag köpa motocrossdäck online och är det säkert?
Ja, det är både säkert och bekvämt att köpa motocrossdäck online. Se till att köpa från en pålitlig återförsäljare och kontrollera att däcken uppfyller de säkerhetsstandarder som krävs för din typ av körning.
Vad ska jag tänka på när jag förvarar motocrossdäck?
För att maximera livslängden på dina motocrossdäck bör du förvara dem i ett torrt och svalt utrymme, borta från direkt solljus och ozonproducerande utrustning. Se även till att däcken inte är i kontakt med oljor, bränslen eller kemikalier som kan bryta ner gummiblandningen.