0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Motordelar till cross & enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross

Sida 1 av 2

1 2

När det kommer till motordelar så är det skönt att kunna beställa allt du behöver från samma ställe. Här hittar du bland annat vevstake och vevaxel, tändstift och mycket annat som kan behöva bytas på din cross/enduro. Vi erbjuder hög kvalitet till riktigt låga priser, snabb leverans och du kan alltid kontakta vår kundservice om du har funderingar över produkterna.

Välj rätt tändstift till din cross/enduro

Tändstift används till att antända bränsle-luft-blandningen i en mängd olika värmemotorer. Istället för att sitta och söka efter vilka tändstift du ska ha så kan du skriva in vilket fordon du har så tar vi fram vilka som passar för dig, men även en lista på vilka fordon som passar med de tändstift du tittar på. Tändstiften iridium motstår slitage även under det värsta förhållandena då iridium är sex gånger hårdare än platina, och klarar värme upp till 2204 °. Materialet förlänger livslängden både på stift och på tändsystemet och fungerar utmärkt på både bensin och etanol.

Serva din cross regelbundet för att minimera dyra reparationer

Då en cross eller enduro inte alltid körs under de mest gynnsamma förhållandena så är det viktigt att serva den regelbundet för att förlänga livslängden och minimera kostnaden för dyra reparationer. Det vanligaste felet när en cross börjar låta illa och skramla är att vevstaken glappar och då bör man byta hela vevpartiet. Det finns färdiga kit att köpa till vevstake och vevaxel där alla delar du behöver följer med för att underlätta skruvande. Om den går dåligt kan du göra ett kompressionstest för att se om det är dags för ett byte av cylinder också. Om du behöver hjälp med att hitta rätt kan du kontakta vår kundservice.

Hur ofta bör man byta kolv på en cross?

De flesta rekommenderar att det är dags för ett kolvbyte var femtionde timme när de kör cross. Kör du med slitna kolvringar så kan kolven ge vika och även ta sönder cylindern och ramlagren, vilket blir en mycket dyrare historia än att köpa en kolvsats. Det finns färdigt kit för kolvsats som kommer komplett med kolvringar, pinnbult och låsringar. Är din kolv trasig vid bytet så är det bra att ta reda på orsaken till det, så det inte uppstår något värre fel. De vanligaste orsakerna till brända kolvar är luftläckage, för lite bränsle eller tändstift/tändningsfel.*Gäller produkter som har symbolen expressfrakt när ordern skapas innan 15:30 måndagar-fredagar. Innehåller din order både produkter med expressfrakt och standardfrakt gäller leveranstiden för standardfrakt på båda produkter. Detta för att du som kund ska slippa betala dubbla frakter.