0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Fjädring till cross & enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

Fjädring och stötdämpare får arbeta hårt när du är ute och kör. Hos oss hittar du ett brett sortiment av fjädringar och stötdämpare tillsammans med andra tillbehör till ett bra pris och med snabb leverans.

Byt ut fjädringen för en behagligare och säkrare körning

Du får helt klart en bättre körkomfort om du är noga med att byta crossfjädring och stötdämpare med jämna mellanrum. Så fort du kör i skogen eller på generellt guppiga underlag så slits det på fjädring och stötdämpare. Vi har fjädrar i olika modeller som alla tål hög belastning och är hållbara även vid stark påfrestning. Fjädern är behandlad så att den inte rostar och drar in väta i porerna. Under tillverkningen utsätts fjädern för både värme och kyla för att ge den extra hög kvalitet. Den händige kan absolut montera på dessa själv, så se alltid till att du har fjädring som är i gott skick!

Få en tajtare kurvtagning med en ställbar gaffelkrona

En ställbar gaffelkrona med rätt offset på gaffelbenen optimerar din körning framför allt i kurvorna. Vi hjälper dig gärna att skaffa rätt styrkrona till din cross eller enduro för en full styrprestanda och den är lätt att installera. Gaffelkronan är tillverkad i hållbar CNC-bearbetad flygplansaluminium som ger den en hög kvalitet. Gaffelkronan är stabil och står emot stötar och vibrationer, tack vare det är crossen lättstyrd och man slipper få ont i armarna. På köpet får du en greppvänlig handtagsklämma som är justerbar och CNC-bearbetad med en legering av tridium.

Var rädd om din gaffel

Gaffelben utsätts för smuts, väta, frätningsskador och damm under körning. För att få en längre livslängd på gaffeln och slippa byta packboxar och tätningar kan du skaffa ett gaffelskydd. Det är tillverkat av gummi som är dubbelfodrat med dubbla stygn och har en tät passform vilket gör det mycket hållbart. Sätt skydd på både övre och nedre gaffeldelen. Skydden säljs i par och finns i olika storlekar och färger. Använd samma snygga gaffelskydd som proffsen och välj en cool färg. Med skydden på kan du köra i alla väder och på alla underlag.

Vanliga frågor om Fjädring

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av fjädring finns tillgängliga för motocrosscyklar?
Det finns huvudsakligen två typer av fjädringssystem för motocrosscyklar: spiralfjädrar och luftfjädrar. Spiralfjädrar använder metallfjädrar för att absorbera stötar, medan luftfjädrar använder komprimerad luft för att uppnå samma resultat. Båda systemen kan finjusteras för att passa förarens vikt och körstil.
Hur vet jag när det är dags att byta ut fjädringen på min motocrosscykel?
Tecken på att det kan vara dags att byta fjädring inkluderar minskad komfort och kontroll under körning, synliga skador på fjädringskomponenter, oljeläckage från stötdämpare och en känsla av att cykeln 'bottnar ut' vid hopp och ojämnheter. Regelbunden inspektion och underhåll kan hjälpa till att identifiera när det är dags för byte.
Kan jag justera fjädringen på min motocrosscykel själv?
Ja, de flesta motocrosscyklar har justerbar fjädring som låter dig anpassa förspänning, returdämpning och kompressionsdämpning. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och eventuellt konsultera en expert för att uppnå bästa möjliga inställning för din körstil och vikt.
Vad är fördelarna med att uppgradera fjädringen på min MX-cykel?
Att uppgradera fjädringen kan ge förbättrad hantering, ökad komfort och bättre prestanda på banan. En uppgraderad fjädring kan också vara mer hållbar och anpassningsbar för olika typer av terräng och körförhållanden.
Hur påverkar förarens vikt inställningarna för fjädringen?
Förarens vikt är en avgörande faktor för fjädringens inställningar. För tunga förare kan det krävas starkare fjädrar och ökad dämpning för att förhindra att cykeln bottnar ut, medan lättare förare kan behöva mjukare fjädrar och mindre dämpning för optimal komfort och kontroll.
Är det möjligt att testa olika fjädringsinställningar innan köp?
Många återförsäljare och tillverkare erbjuder möjligheten att testa olika fjädringsinställningar. Det kan vara en god idé att kontakta en lokal återförsäljare för att se om de erbjuder denna tjänst, så att du kan hitta den inställning som passar dig bäst innan du gör ett köp.
Vilken inverkan har terrängtypen på valet av fjädring för min MX-cykel?
Terrängtypen spelar en stor roll i valet av fjädring. Hårda och snabba banor kan kräva en styvare fjädring för bättre kontroll, medan mjukare och mer tekniska banor kan kräva en mjukare fjädring för bättre grepp och anpassningsförmåga till ojämnheter.
Finns det universella fjädringskomponenter eller måste de vara specifika för min MX-cykelmodell?
De flesta fjädringskomponenter är specifikt utformade för att passa olika motocrosscykelmodeller. Det är viktigt att välja komponenter som är kompatibla med din cykel för att säkerställa korrekt passform och funktion. Vissa universella komponenter finns, men de kan kräva anpassning för optimal prestanda.
Hur ofta bör jag serva fjädringen på min motocrosscykel?
Fjädringen bör servas regelbundet för att bibehålla optimal prestanda och livslängd. Tidsintervallet för service kan variera beroende på användning och tillverkarens rekommendationer, men en generell riktlinje är att utföra service minst en gång per säsong eller efter 20-30 timmars körning.