0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Fotpinnar till motocross & enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vi har ett brett utbud av fotpinnar för den mx - intresserade och dessutom till mycket bra priser. Vi har fotpinnar från olika leverantörer och i olika färger. Behöver du hjälp att hitta rätt till din motocross finns det en kunnig kundservice tillgänglig som hjälper dig att hitta det du söker.

Tänk på detta när du väljer fotpinnar till din cross/enduro

Om man kör offroad med sin cross är det extra viktigt att tänka på vilka fotpinnar man använder, eftersom att man vid stående körning lägger all sin vikt på fotpinnarna för att styra sin cross. För att inte kana av är det viktigt att stå stabilt med ett bra grepp med foten. Är det främst offroad du ska köra rekommenderas fotpinnar som har stora hål, för att lera inte ska fastna när du kör. Vi har bland annat ett par från varumärket IMS ROLL. För hållbara fotpinnar behövs ett fotpinnskydd som skyddar mot grus och lera, även detta har vi i vårt sortiment.

Fotpinnar med rejäla dubbar ger ett bättre grepp

Fotpinnar finns med olika utseenden och passar till olika användningsområden. Vissa passar bättre att använda om du kör offroad och vissa passar bättre till bankörning. De med rejäla dubbar ger ett bättre fotfäste när du emellanåt står upp och kör din cross och kör du på krokiga banor är detta extra viktigt. Ett bra grepp med foten är viktigt oavsett ändamål, eftersom du får bättre kontroll över fordonet och minskar risken för att glida med foten. Vi har fotpinnar från ett gäng olika varumärken som finns i blandade prisklasser. Du hittar bland annat varumärken som UFO, Moose Racing, SCAR och JAX. Fotpinnar finns i olika färger och väljs utifrån smak och tycke.

Fotpinnar i olika material och snygg design från kända tillverkare

Fotpinnar finns förutom i olika färger även i olika material och från olika varumärken. Vanligt är att man tillverkar fotpinnar i aluminium, titan och rostfritt stål. Vi har bland annat produkter från varumärket Moose Racing som är tillverkade i rostfritt stål. Dessa har en konvex plattform som bidrar till ett riktigt bra grepp när man lutar sig bakåt eller framåt på sin cross. Ett annat alternativ är ett par från varumärket SCAR som är skapade av titan och har något vassare dubbar för ett extra stabilt fotfäste. I vårt sortiment kan du hitta något för alla tillfällen, och med vårt breda utbud av varumärken finns något för alla tycken och smaker.

Vanliga frågor om Fotpinnar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är fördelarna med att uppgradera till eftermarknadsfotpinnar för min motocross?
Eftermarknadsfotpinnar erbjuder bättre grepp, hållbarhet och kan vara justerbara för personlig komfort. De kan också minska risken för att foten glider av pinnen, vilket förbättrar kontrollen och säkerheten när du kör.
Kan jag installera nya fotpinnar på min MX själv eller bör jag ta hjälp av en professionell?
Många MX-entusiaster kan installera fotpinnar själva eftersom det är en relativt enkel process. Men om du inte är säker på hur man gör eller inte har rätt verktyg, rekommenderas det att ta hjälp av en professionell för att säkerställa korrekt installation.
Är det viktigt att välja fotpinnar som är specifika för min motocrossmodell?
Ja, det är viktigt att välja fotpinnar som är designade för din specifika motocrossmodell för att säkerställa rätt passform och optimal funktion. Fotpinnar som inte är kompatibla kan påverka din körning negativt och kan även vara osäkra.
Hur vet jag vilken storlek och stil på fotpinnar som passar bäst för min körstil?
Storleken och stilen på fotpinnar som passar bäst för din körstil beror på personliga preferenser och typen av körning du gör. Breddare pinnar kan ge bättre stöd för stående körning, medan mindre och spetsigare pinnar kan vara bättre för teknisk körning. Prova olika stilar för att hitta vad som fungerar bäst för dig.
Hur underhåller jag mina motocrossfotpinnar för att förlänga deras livslängd?
Regelbunden rengöring för att ta bort smuts och grus, smörjning av rörliga delar och kontroll av att alla fästelement är åtdragna hjälper till att förlänga livslängden på dina fotpinnar. Det är också viktigt att inspektera dem för skador eller slitage före och efter varje användning.
Vilka material är vanligast för motocrossfotpinnar och vilka egenskaper har de?
Motocrossfotpinnar är vanligtvis tillverkade av stål, aluminium eller titan. Stål är mycket hållbart och prisvärt, aluminium är lätt och korrosionsbeständigt, medan titan erbjuder en kombination av låg vikt och hög hållfasthet men till ett högre pris.
Finns det universella fotpinnar eller måste jag köpa modellspecifika?
Det finns universella fotpinnar på marknaden, men för bästa passform och prestanda rekommenderas det att köpa modellspecifika fotpinnar som är designade för att passa just din motocross.
Kan jag förvänta mig en prestandaförbättring genom att byta till lättare fotpinnar?
Lättare fotpinnar kan bidra till en marginell förbättring av prestandan genom att minska den totala vikten på din motocross, vilket kan göra den mer hanterbar och snabbare i vissa situationer.
Är det möjligt att justera vinkeln på mina motocrossfotpinnar?
Vissa eftermarknadsfotpinnar erbjuder justerbara vinklar, vilket kan hjälpa dig att anpassa din körposition för bättre komfort och kontroll. Kontrollera produktbeskrivningen eller fråga tillverkaren om dessa funktioner finns för de fotpinnar du är intresserad av.