0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Supermoto tillbehör & reservdelar

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / MOTOCROSS
Sida 1 av 1
POPULÄRA KATEGORIER

Supermoto eller supermotard är en motorsport och dess fordon kan enklast förklaras som en korsning mellan enduro och roadracingcykel. Sporten går ut på att en motorcross med slickade däck kör på en bana med underlag av både asfalt och grus.

Vad är supermoto?

Supermoto är en tävlingsform som härstammar i USA men som har utvecklats i Frankrike och sedan blivit riktigt populär i Europa. I grunden så är en supermoto väldigt lik en motorcross eller en endurocykel i sitt utseende. Men det finns en hel del detaljer som gör att dessa motorcyklar skiljs åt. Däcken och fälgarna men även dess fjädring och bromsar är hämtade från roadracingen för att anpassa supermotarden ännu bättre för körning på plant underlag i höga hastigheter och med snäva kurvor där det krävs mycket av både motorcykel och förare.

Vad skiljer en supermotard från en cross?

I grunden så är en supermoto en enduro eller motorcross i utseende. Men det finns en hel del detaljer som gör att dessa motorcyklar skiljs åt. Dessa är bland annat däcken, som ofta är släta landsvägsdäck eller så kallade slicks. Vissa förare använder dock mönstrade däck för bättre grepp på grus. Dess fälgar är också anpassade för tävling på bana och är därför något mindre än de som vanligtvis är på en cross. Fjädringen är även styvare på en supermotard eftersom det passar det hårda underlaget bättre. De har även större bromsok och bromsskiva för att kunna göra snabba inbromsningar i höga hastigheter.

Supermotard för dig som föredrar asfalt

Sedan mitten av 1990-talet har vi kunnat se en ökning av supermotard på allmän väg. Detta eftersom många motorcyklister uppskattar dess köregenskaper. Då de har hög effekt som en sporthoj gör det dem till perfekta för att åka på bakhjulet och andra snabba manövrar. Medan de kraftiga bromsarna gör det möjligt att göra så kallades stoppies. I stadstrafik fungerar de utmärkt då man har en upprätt körställning vilket gör att man får en god uppsikt i trafiken. Så dessa hojar är perfekt för just dig som gillar snabba accelerationer på asfalt!*Gäller produkter som har symbolen expressfrakt när ordern skapas innan 15:30 måndagar-fredagar. Innehåller din order både produkter med expressfrakt och standardfrakt gäller leveranstiden för standardfrakt på båda produkter. Detta för att du som kund ska slippa betala dubbla frakter.