0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Motorkåpor till cross & enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Hos oss hittar du allt en crossförare kan tänkas behöva. Vi har motorkåpor till cross och enduro från kända varumärken och dessutom till riktigt bra priser. Vi levererar snabbt och smidigt för att du ska få dina produkter så fort som möjligt.

Hela och täta motorkåpor skyddar din cross/enduro från haveri

Motorkåpor är till för att skydda motorn på din cross från bland annat grus och lera. De finns från olika varumärken, i olika färger och design och väljs utifrån material, tycke och smak. Vi har motorkåpor som är tillverkade av aluminium, vilket betyder att de är väldigt slitstarka och har en lång livslängd. Hos oss finner du enbart produkter av hög kvalitet från kända leverantörer. Behöver du hjälp att hitta rätt produkter till din cross är det bara att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta det du behöver.

Ge din cross ett personligare utseende med nya motorkåpor

Med rätt verktyg är det inte svårt att montera in en ny kåpa till din cross. Vi har kopplingskåpor med olika utseenden och material. Förutom att skydda behövs en kopplingskåpa för att den leder oljan till kopplingen bättre. Hos oss hittar du även en magnetisk oljefilterkåpa som finns från varumärket Moose Racing. Det är ett enkelt arbete att montera in en oljefilterkåpa och det är ett mycket viktigt tillbehör. Slitaget minskar rejält och motorn håller mycket längre än den annars skulle göra, eftersom en oljefilterkåpa reducerar skadliga metallpartiklar som oljefiltret inte klarar av.

Förhindra motorskador med ett motorkåpsskydd

Om man vill hålla sin motor och motorkåpa i toppskick är ett motorkåpsskydd något att införskaffa. Motorskador på din cross förekommer om du kör den mycket och framförallt om du kör den på krokiga vägar bland grus och lera. Därför bör du skydda motorn och din motorkåpa med ett bra extra skydd. Detta kan du hitta hos oss, till ett bra pris och från olika varumärken. Ett motorskåpsskydd skyddar även din motorkåpa från slitage som kan uppstå av stenskott, stövlar och olyckor. Vi har dessutom de verktyg som kan behövas om du mekar med din cross på egen hand.

Vanliga frågor om Motorkåpor

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av motorkåpor kan jag hitta för min crossmotorcykel?
Du kan hitta ett brett sortiment av motorkåpor för crossmotorcyklar, inklusive sidokåpor, underkåpor, toppkåpor och kåpor som skyddar motorns nedre delar. Utbudet varierar beroende på modell och tillverkare.
Är det möjligt att få motorkåpor som passar till specifika crossmotorcykelmodeller?
Ja, det finns motorkåpor som är speciellt designade för att passa olika modeller av crossmotorcyklar. Det är viktigt att välja en kåpa som är kompatibel med din motorcykelmodell för bästa passform och funktion.
Kan jag köpa motorkåpor i olika färger för att matcha min crossmotorcykel?
Absolut, det finns motorkåpor tillgängliga i olika färger och mönster. Detta gör det möjligt för dig att anpassa utseendet på din crossmotorcykel och matcha den med din personliga stil eller teamets färger.
Vad är fördelarna med att uppgradera till högkvalitativa motorkåpor?
Högkvalitativa motorkåpor erbjuder bättre skydd för motorn, är ofta mer hållbara och kan tåla tuffare förhållanden. De kan också vara lättare än standardkåpor, vilket kan bidra till en lägre totalvikt på motorcykeln.
Hur vet jag vilken storlek på motorkåpan jag ska välja för min crossmotorcykel?
Storleken på motorkåpan beror på din motorcykelmodell. Det är viktigt att kontrollera produktbeskrivningen och tillverkarens specifikationer för att säkerställa att kåpan passar din specifika modell.
Är det svårt att montera motorkåpor på en crossmotorcykel?
Montering av motorkåpor är generellt enkel och kan ofta göras med grundläggande verktyg. Många kåpor är designade för att vara 'plug and play' och passar direkt på befintliga fästpunkter på motorcykeln.
Kan jag förvänta mig att motorkåpor påverkar motorcykelns prestanda?
Motorkåpor är främst designade för att skydda motorn och ge motorcykeln ett estetiskt utseende. Vissa högpresterande kåpor kan dock bidra till en lägre vikt och därmed indirekt påverka motorcykelns prestanda.
Finns det universella motorkåpor eller måste jag välja en modellspecifik variant?
Medan det finns universella motorkåpor på marknaden, rekommenderas det att välja modellspecifika kåpor för bästa passform och funktion. Universella kåpor kan kräva ytterligare anpassning för att passa korrekt.
Hur underhåller jag mina motorkåpor för att de ska hålla längre?
För att underhålla dina motorkåpor, rengör dem regelbundet med lämpliga rengöringsmedel, undvik hårda kemikalier, och vid behov, applicera en plastförnyare för att bibehålla glansen och skyddet mot UV-strålning.
Kan jag returnera motorkåpor om de inte passar min crossmotorcykel?
De flesta återförsäljare erbjuder en returpolicy, men det är viktigt att kontrollera villkoren innan köp. Se till att inte montera kåpan om du är osäker på passformen, då detta kan påverka din möjlighet att returnera produkten.