0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Luftfilter och oljefilter till cross / enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

När du behöver luftfilter och oljefilter till din cross eller enduro hittar du det du behöver hos oss. I vårt sortiment finns det många prisvärda produkter i bra kvalitet och det stora utbudet gör det lätt att hålla din mx i gott skick.

Kontrollera luftfiltret efter varje körning

Något som är bra att tänka på efter varje körning är att kontrollera ditt luftfilter för att se till att det finns luftfilterolja och att den är i bra skick. För att motocrossen ska kunna prestera bra på banan är det viktigt att du kontrollerar luftfiltret efter varje körning och byter ut det med jämna mellanrum. Genom att kontrollera luftfiltret efter varje körning optimerar du livslängden på hojen. Om du är osäker på vilket filter din cross ska ha kan du ta kontakt med vår kundtjänst som gärna hjälper till med alla frågor du kan tänkas ha.

Hur ofta bör man byta oljefilter på en cross/enduro?

Hur ofta du kör din motocross samt på vilket sätt reglerar intervallet för byte av oljefilter och filterolja. Vissa väljer att byta ut dessa efter varje körning de gör, medan andra istället gör flera körningar på samma filter och olja för att sedan göra ett byte. Hur ofta man behöver byta filter och olja beror också på vilken cross man har och hur gammal den är. Tillverkaren anger ibland hur ofta man kan behöva byta filter så det är bra att läsa deras instruktioner om man är osäker. Hos oss hittar du filter från olika märken som alla håller en hög kvalitet.

Täta filterbyten håller din cross i form

Det är att rekommendera att filterbyten sker relativt tätt för att din cross inte ska ta skada. Tänk på att det är bättre att byta en gång för mycket än en gång för lite! Vi erbjuder en mängd olika märken för filterrengöring, såsom K&N, No Toil samt Twin Air. Det är rengöringsprodukter av riktigt bra kvalitet till ett bra pris som skonsamt men effektivt rengör dina filter. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt! Vi erbjuder även tätningsmedel för filter som gör att skadlig smuts och damm inte tar sig igenom, tätningsmedel som dessutom går att tvätta bort enkelt med vatten och rengöringsmedel.

Vanliga frågor om Luftfilter och Oljefilter

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Hur ofta bör jag byta luftfilter i min motocross?
Det rekommenderas att byta luftfilter efter varje tävling eller intensiv körning, eller minst var 15:e timme av körning. Dock kan detta variera beroende på körförhållanden och hur dammig miljön är.
Vilka tecken indikerar att det är dags att byta oljefilter på min MX?
När oljefiltret är igensatt kan det leda till minskad motorprestanda och ökad bränsleförbrukning. Om du märker att motorn inte går lika smidigt som vanligt eller om det har gått rekommenderad tid eller distans sedan senaste bytet, är det dags att byta oljefilter.
Kan jag rengöra och återanvända mitt luftfilter till motocrossen?
Ja, många luftfilter är designade för att kunna rengöras och återanvändas. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för rengöring och underhåll för att säkerställa att filtret fungerar korrekt.
Vad är skillnaden mellan pappers- och skumluftfilter för MX?
Pappersluftfilter är oftast engångsfilter som ger bra filtrering men behöver bytas ut regelbundet. Skumluftfilter kan rengöras och återanvändas, och de är bättre på att hantera mycket damm och smuts, vilket är vanligt inom motocross.
Hur påverkar ett smutsigt luftfilter motorns prestanda på min cross?
Ett smutsigt luftfilter kan leda till minskad luftflöde till motorn, vilket i sin tur kan orsaka en försämrad bränsle-luftblandning och därmed minskad effekt och acceleration.
Är det komplicerat att byta oljefilter på en motocross?
Att byta oljefilter på en motocross är generellt en enkel process som de flesta kan göra själva med grundläggande verktyg. Det är dock viktigt att följa din motorcykels specifika servicehandbok för korrekta instruktioner.
Kan jag använda vilket luftfilter som helst till min MX?
Det är viktigt att använda ett luftfilter som är specifikt designat för din motocrossmodell för att säkerställa optimal passform och funktion. Att använda fel typ av filter kan leda till dålig prestanda och potentiellt skada motorn.
Vad är fördelarna med att uppgradera till ett högpresterande luftfilter?
Ett högpresterande luftfilter kan ge bättre luftflöde, vilket kan öka motorns effektivitet och prestanda. Dessutom kan de vara mer hållbara och bättre på att filtrera ut smuts och damm.
Finns det miljövänliga alternativ för luft- och oljefilter till motocross?
Ja, det finns miljövänliga alternativ som är återanvändbara och minskar avfall. Dessa filter kan rengöras och återanvändas flera gånger, vilket minskar behovet av att ständigt köpa nya filter.