0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Packningar och lager till cross / enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

Vi har en kategori på hemsidan som heter Packningar och lager där du kan hitta alla sorters delar du behöver till din cross reparation och underhåll. Vi lagerhåller bland annat hjullager, stötdämparlager, svinglager, toppsatser och packningssatser. Vi har flertalet kompletta kit, alltid till bra priser och med snabba leveranser!

När är det dags att byta hjullager på din cross/enduro?

Att byta hjullager är en enkel och snabb åtgärd som ibland är något bortglömd, men det är viktigt att hålla koll på hur hjullagren mår. Om din cross eller enduros hjullager glappar när du vickar på det i ett uppallat läge, där hjulet är fritt i luften, då är det dags att utföra ett byte. Är du en aktiv förare betyder detta att du kan behöva byta lagret en gång om året, eller oftare vid större påfrestning. Ta för vana att då och då gå igenom ditt fordon så upptäcker du snabbt om något behöver fixas. Vi har hjullagerkit och hjullager till bra priser, och du hittar enkelt vilken produkt som passar just ditt fordon.

Fler lager du bör ha koll på som aktiv crossförare

Det finns flera lager på din enduro eller cross som kan behöva bytas ut och repareras. Det är viktigt både för säkerheten, men också för att du ska kunna få ut max av ditt fordon. Styrningen ska kännas jämn och enkel, så känner du att den börjar att kärva eller vara trög är det dags att antingen serva eller byta ut ditt styrlager. Detsamma gäller för fordonets svinglager och stötdämparlager. Vi på Motoaction har ett brett sortiment av olika lager och lagerkit, det senare underlättar när du ska byta ut ett helt lager. Du får då alla delar som behövs och som passar just din fordonsmodell.

Kontrollera packningarna när du servar crossen

När du ändå utför din regelbundna kontroll eller reparation av din cross, är det smart att också se över de olika packningarna. Motoactions sortiment innehåller alla typer av packningar, exempelvis för byte av toppsats, packboxar, ventilkåpspackningar och packningar till kopplingskåpor. Även här kan du köpa en packningssats för det ändamål som du har, vi har bland annat satser för transmissionsaxlar. Våra packningar och kit kommer ifrån märken som Athena, Moose Racing, All Balls, Holeshot och Prox. De håller alla en hög kvalitet på sina produkter och behöver du hjälp med frågor kring detta så finns vår kompetenta kundtjänst alltid tillgänglig för att besvara dina frågor.

Vanliga frågor om Packningar och Lager

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av packningar finns tillgängliga för motocross och enduro?
Vi erbjuder ett brett sortiment av packningar för motocross och enduro, inklusive topplockspackningar, packningar för vevhus, avgaspackningar och många fler. Alla är designade för att möta de höga kraven som ställs av motocross- och enduroförare.
Hur vet jag vilken lagerstorlek jag behöver till min crossmotor?
Lagerstorleken bestäms av din motorcykels modell och årsmodell. Du kan hitta rätt storlek genom att konsultera din motorcykels servicehandbok eller genom att använda vår sökfunktion på hemsidan där du kan filtrera efter din specifika motorcykelmodell.
Är det möjligt att köpa kompletta packningssatser för motorrenovering?
Ja, vi erbjuder kompletta packningssatser som innehåller alla nödvändiga packningar för en fullständig motorrenovering. Dessa satser är ett bekvämt och kostnadseffektivt sätt att säkerställa att du har alla packningar du behöver.
Kan jag hitta lager och packningar för både moderna och äldre crossmodeller?
Absolut, vårt sortiment inkluderar lager och packningar för ett brett spektrum av motorcykelmodeller, från de senaste på marknaden till äldre klassiker. Använd vår sökfunktion för att hitta delar som passar just din motorcykel.
Hur ofta bör jag byta packningar på min crossmotor?
Livslängden på packningar kan variera beroende på användning och underhåll. Det är rekommenderat att byta packningar vid varje motoröppning eller när du märker tecken på läckage eller skador. Regelbundet underhåll och inspektioner hjälper till att identifiera när det är dags för byte.
Vad är skillnaden mellan OEM-packningar och eftermarknadspackningar?
OEM-packningar är tillverkade av den ursprungliga utrustningstillverkaren och är exakta ersättningar för de som ursprungligen satt i din motorcykel. Eftermarknadspackningar kan vara tillverkade av andra företag och kan erbjuda olika material eller prestandaförbättringar jämfört med OEM-packningar.
Finns det någon fördel med att använda silikonpackningar på min crossmotor?
Silikonpackningar erbjuder utmärkt värmebeständighet och flexibilitet, vilket kan vara fördelaktigt i högpresterande motorer som utsätts för extrema temperaturer. De kan också vara mer förlåtande vid ojämnheter på monteringsytorna.
Kan jag få hjälp med att välja rätt lager och packningar för min motorcykel?
Ja, vår kundtjänst står redo att hjälpa dig att välja rätt lager och packningar för din motorcykel. Tveka inte att kontakta oss med dina frågor.
Är det viktigt att använda momentnyckel när jag monterar nya packningar?
Ja, det är mycket viktigt att använda en momentnyckel för att säkerställa att alla bultar och skruvar dras åt med rätt kraft. Detta hjälper till att förhindra skador på packningarna och säkerställer en korrekt tätning.
Hur påverkar oljekvaliteten livslängden på motorlager?
Användning av högkvalitativ motorolja är avgörande för att förlänga livslängden på dina motorlager. Oljan ska ha rätt viskositet och bytas regelbundet för att säkerställa optimal smörjning och skydd mot slitage.