0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Styren och handtag till cross / enduro

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MX / Motocross
Kampanjer

Sida 1 av 7

1 2 3 ... 5 6 7

Det finns olika typer av styren och handtag för en cross att välja bland beroende på vad man använder sin hoj till. De finns i olika material, storlekar, utseenden och från olika varumärken som du kan hitta hos oss!

Att tänka på när du väljer styre till din cross/enduro

Med ett unikt styre kan man sätta sin egen prägel på sin motocross eller enduro. Det man dock behöver tänka på mer än utseendet när man väljer styrning till sin hoj är först och främst vilka banor man kör på och vilket handtag som ger bäst grepp för användning. Sedan är det individuellt vilket cross styre man tycker passar en bäst och vilket som känns behagligast för en själv. Vissa vill ha ett bredare styrfäste och vissa vill ha smalare medan andra vill sitta närmre styret och vissa längre ifrån beroende på axelbredd, längd och så vidare.

Vad är fördelarna med ett fatbar styre?

Fördelarna med ett fatbar styre är att det är starkt eftersom att styret saknar fågelpinne och är brett i diameter. Det är alltså mycket tåligare än ett vanligt cross styre. Det går också att använda vid tillfällen som kräver ett styre utan fågelpinne, vilket gör styret flexibelt och enkelt att använda. Vi har ett brett utbud av fatbara styren från olika varumärken och i olika prisklasser för att det ska finnas något för alla. Vi har bland annat styren från till exempel Renthal, Neken, Pro taper och Torc1. Vi har även ett monteringkit som passar perfekt till att montera ditt nya styre.

Brett sortiment av snygga cross handtag från kända tillverkare

Vi erbjuder ett brett sortiment av cross handtag från kända tillverkare som passar till olika styren. Vi har bland annat handtag från kvalitativa varumärken som Renthal och Pro grip. Renthal har handtag som är tillverkade av olika gummiblandningar och finns både som hårt, mjukt och mellan beroende på vad de ska användas till och vilket som känns bekvämast för den som kör. Pro grips handtag har ett annat utseende men är även de gjorda av gummi som finns i flera färger. Vi har även fler varumärken man kan välja bland för att hitta det som passar just dig bäst.

Vanliga frågor om Styren och Handtag

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av styren finns det för motocross?
Det finns flera typer av styren för motocross, inklusive aluminiumstyren, stålstyren och kompositstyren. Aluminiumstyren är populära för sin lätthet och hållbarhet, medan stålstyren är mer traditionella och kan vara mer prisvärda.
Hur vet jag vilken storlek på handtag som passar min motocross?
De flesta motocrosshandtag är universella och designade för att passa standardstyren med en ytterdiameter på 22 mm vid greppytan. Det är viktigt att mäta ditt styre eller kolla i din motorcykels manual för att försäkra dig om rätt storlek.
Kan jag installera styren och handtag på min motocross själv?
Ja, många entusiaster väljer att installera styren och handtag själva. Det är dock viktigt att du har rätt verktyg och följer tillverkarens instruktioner noggrant för att säkerställa en korrekt och säker installation.
Vad är fördelarna med att uppgradera till ett fatbar-styre på min motocross?
Fatbar-styren är bredare och tjockare än standardstyren, vilket ger bättre kontroll och kan absorbera stötar mer effektivt. De är också ofta starkare och mer hållbara, vilket kan minska risken för böjning vid fall.
Hur ofta bör jag byta ut handtagen på min motocross?
Handtagen bör bytas ut när de börjar visa tecken på slitage, som sprickor eller när greppytan blir slät. Detta kan variera beroende på användning, men en bra tumregel är att byta ut dem minst en gång per säsong eller oftare om du kör frekvent.
Vilka egenskaper bör jag leta efter när jag väljer nya handtag för min motocross?
När du väljer nya handtag bör du leta efter egenskaper som bra grepp, komfort, hållbarhet och vibrationdämpning. Vissa handtag har också extra funktioner som vattenavvisande material eller inbyggda värmelement för kallare klimat.
Är det viktigt att använda handtagslim när jag monterar nya handtag på min motocross?
Ja, det är rekommenderat att använda handtagslim för att säkerställa att handtagen sitter fast ordentligt och inte glider runt under körning. Detta kan förbättra säkerheten och kontrollen.
Finns det ergonomiska handtag för motocross och vad är fördelarna?
Ja, det finns ergonomiska handtag som är designade för att minska belastningen på förarens händer och förbättra komforten. De kan hjälpa till att förebygga trötthet och öka kontrollen under längre körpass.
Kan jag anpassa utseendet på min motocross med olika styren och handtag?
Absolut, det finns ett brett utbud av färger och stilar när det gäller styren och handtag, vilket gör det möjligt för dig att anpassa utseendet på din motocross för att matcha din personliga stil eller för att koordinera med din motorcykels färgschema.