0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Andningsskydd


Sida 1 av 2

1 2

Vanliga frågor om Andningsskydd

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av andningsskydd finns tillgängliga för arbetsplatser?
Det finns flera typer av andningsskydd som är lämpliga för arbetsplatser, inklusive engångsmasker, halvmasker, helmasker och andningsapparater med lufttillförsel. Valet av andningsskydd beror på arbetsmiljön och de specifika riskerna som finns.
Hur vet jag vilket andningsskydd som är rätt för min arbetsmiljö?
För att välja rätt andningsskydd bör du först identifiera och bedöma de luftburna farorna på din arbetsplats. Därefter kan du välja ett andningsskydd som är godkänt för att skydda mot dessa specifika faror och som uppfyller de relevanta säkerhetsstandarderna.
Är det nödvändigt att genomföra passformstest för andningsskydd?
Ja, det är viktigt att genomföra passformstest för att säkerställa att andningsskyddet sitter korrekt och ger tillräckligt skydd. Ett dåligt passande andningsskydd kan minska skyddsnivån och utsätta användaren för farliga ämnen.
Hur ofta bör andningsskydd bytas ut?
Bytestidpunkten för andningsskydd varierar beroende på typen av skydd och arbetsförhållandena. Engångsmasker bör bytas ut när de blir smutsiga eller fuktiga, medan filter i återanvändbara masker bör bytas enligt tillverkarens rekommendationer eller när de börjar erbjuda motstånd vid andning.
Kan andningsskydd användas av personer med skägg?
Skägg kan påverka passformen och tätningen hos vissa typer av andningsskydd, som halv- och helmasker. Det är rekommenderat att vara nyrakad där masken tätar mot ansiktet för att säkerställa maximalt skydd. Engångsmasker kan vara mer förlåtande men kan fortfarande påverkas.
Vilka certifieringar bör jag leta efter när jag köper andningsskydd?
När du köper andningsskydd bör du leta efter certifieringar som EN 149, som är en europeisk standard för filtrerande halvmasker som skyddar mot partiklar, eller EN 140 för halv- och kvartsmasker. Dessa certifieringar garanterar att produkten uppfyller specifika säkerhetskrav.
Är det möjligt att återanvända engångsandningsskydd?
Engångsandningsskydd är designade för att användas en gång och bör inte återanvändas. Återanvändning kan minska skyddseffektiviteten och öka risken för kontaminering.
Hur förvarar jag andningsskydd på bästa sätt?
Andningsskydd bör förvaras på en ren, torr plats utanför direkt solljus och borta från kemikalier eller föroreningar. Se till att de är ordentligt förpackade eller täckta för att förhindra kontaminering.
Kan jag använda samma andningsskydd för olika typer av arbetsuppgifter?
Det beror på arbetsuppgifternas natur och de faror som är förknippade med dem. Vissa andningsskydd är mångsidiga, men det är viktigt att säkerställa att skyddet är lämpligt för de specifika riskerna med varje arbetsuppgift.