0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Huvudskydd

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Huvudskydd

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av huvudskydd finns tillgängliga för arbetsplatser?
Det finns flera typer av huvudskydd som är anpassade för olika arbetsmiljöer, inklusive skyddshjälmar, bump caps, hjässkydd och ansiktsskydd. Varje typ är designad för att skydda mot specifika risker som fallande föremål, stötar mot fasta föremål och sprut av farliga ämnen.
Hur vet jag vilken typ av huvudskydd som är lämplig för min arbetsplats?
Valet av huvudskydd bör baseras på en riskbedömning av arbetsplatsen. Det är viktigt att identifiera potentiella faror som fallande föremål, risk för stötar eller elektriska risker. Därefter väljer man huvudskydd som uppfyller de säkerhetsstandarder och certifieringar som krävs för att skydda mot dessa risker.
Är det obligatoriskt att använda huvudskydd på alla arbetsplatser?
Användning av huvudskydd är inte obligatoriskt på alla arbetsplatser, men det är krav på arbetsplatser där det finns risker för huvudskador. Arbetsgivaren är ansvarig för att bedöma riskerna och tillhandahålla lämpligt huvudskydd om det behövs.
Hur ofta bör huvudskydd bytas ut?
Huvudskydd bör bytas ut enligt tillverkarens rekommendationer, vanligtvis när det är synligt slitet, skadat eller efter en hård stöt. Det är också viktigt att följa tillverkarens instruktioner för underhåll och utbyte för att säkerställa maximalt skydd.
Kan jag använda huvudskydd som har gått ut på datum?
Nej, huvudskydd som har passerat sitt utgångsdatum bör inte användas eftersom materialen kan försämras över tid, vilket minskar skyddsnivån. Kontrollera alltid tillverknings- och utgångsdatum samt följ tillverkarens rekommendationer.
Får man sätta klistermärken eller måla på sitt huvudskydd?
Det rekommenderas inte att sätta klistermärken eller måla på huvudskydd eftersom det kan påverka materialets integritet och därmed skyddsförmågan. Om identifiering eller personlig anpassning krävs, använd metoder som är godkända av tillverkaren.
Hur justerar jag storleken på mitt huvudskydd för bästa passform?
De flesta huvudskydd har justerbara band inuti som gör att du kan anpassa storleken för en säker och bekväm passform. Följ tillverkarens instruktioner för att justera banden så att hjälmen sitter stadigt utan att vara för tajt.
Är det möjligt att prova huvudskydd innan köp?
Ja, det är viktigt att prova huvudskydd för att säkerställa rätt passform och komfort. Många återförsäljare erbjuder provning av huvudskydd, och det är rekommenderat att utnyttja denna möjlighet för att hitta det mest lämpliga skyddet för dina behov.
Vilka säkerhetsstandarder bör huvudskydd uppfylla?
Huvudskydd bör uppfylla relevanta säkerhetsstandarder som EN 397 för industriella skyddshjälmar eller EN 812 för bump caps. Dessa standarder garanterar att huvudskyddet har genomgått rigorösa tester för att skydda mot de risker det är avsett för.