0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Hygien och vård

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Hygien

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av hygienprodukter bör finnas tillgängliga för arbetskläder och skydd?
För att upprätthålla god hygien för arbetskläder och skydd bör det finnas tillgång till tvättmedel anpassade för arbetskläder, desinfektionsmedel för handhygien, rengöringsspray för skyddsutrustning och antibakteriella våtservetter.
Hur ofta bör arbetskläder tvättas för att upprätthålla god hygien?
Arbetskläder bör tvättas regelbundet, beroende på arbetsmiljön och exponering för smuts och bakterier. För arbetsmiljöer med hög smutsbelastning kan det vara nödvändigt att tvätta kläderna efter varje användning.
Är det viktigt att använda särskilda tvättmedel för arbetskläder?
Ja, det är viktigt att använda tvättmedel som är speciellt framtaget för arbetskläder eftersom de ofta är tillverkade av material som kräver särskild omvårdnad för att behålla sina skyddande egenskaper och hållbarhet.
Kan desinfektionsmedel användas på alla typer av skyddsutrustning?
Det beror på materialet i skyddsutrustningen. Det är viktigt att läsa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att desinfektionsmedlet inte skadar materialet eller försämrar utrustningens skyddsfunktioner.
Vilka åtgärder kan vidtas för att förhindra korskontaminering av arbetskläder?
För att förhindra korskontaminering bör arbetskläder förvaras separat från vanliga kläder, tvättas separat och användas endast i arbetsmiljön. Dessutom bör personalen utbildas i korrekt hantering och hygienrutiner.
Hur viktigt är det med personlig hygien i samband med användning av arbetskläder och skydd?
Personlig hygien är mycket viktig i samband med användning av arbetskläder och skydd eftersom det minskar risken för spridning av bakterier och virus, vilket bidrar till en säkrare arbetsmiljö.
Finns det riktlinjer för hur man korrekt desinficerar handskar och andra skyddsartiklar?
Ja, det finns riktlinjer för desinficering av handskar och skyddsartiklar. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar och använda godkända desinfektionsmedel som inte skadar materialet eller minskar skyddseffekten.
Vad bör man tänka på när man väljer hygienprodukter för arbetsplatsen?
När man väljer hygienprodukter för arbetsplatsen bör man tänka på produkternas effektivitet mot smuts och bakterier, deras kompatibilitet med arbetskläder och skyddsutrustning, samt att de är godkända för användning enligt gällande säkerhetsstandarder.