0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Olja och Kem för ATV

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN ATV / UTV

Sida 1 av 2

1 2

Olja och Kem för ATV

Att underhålla en ATV kräver rätt produkter och kunskap. I kategorin olja och kem för ATV hittar du allt som behövs för att din fyrhjuling ska fungera optimalt och hålla länge. Från motoroljor och gaffeloljor till kedjespray och kylarvätskor, varje produkt spelar en viktig roll i din ATVs prestanda och underhåll.

Gaffelolja för ATV

Gaffeloljan är avgörande för din ATVs framgaffels funktion. Den hjälper till att dämpa stötar och se till att din körning är så smidig som möjligt. Det finns olika viskositeter av gaffelolja, såsom 5W, 7.5W, 10W och 15W. Viskositeten du väljer bör matcha tillverkarens rekommendationer och de förhållanden du kör i. Liqui Moly erbjuder ett brett utbud av gaffeloljor som är anpassade för olika behov och modeller.

Motorolja för ATV

Motoroljan är livsviktig för din ATVs motor. Den smörjer rörliga delar, minskar friktion och skyddar mot korrosion. Det finns olika typer av motoroljor beroende på om du har en 2-takt eller 4-takt motor. Bel-Ray och Liqui Moly är exempel på märken som erbjuder både syntetiska och mineralbaserade motoroljor som säkerställer att din motor håller sig ren och presterar på topp.

Kedjespray och Kedjevax

För att hålla din ATVs kedja i gott skick är det viktigt att regelbundet applicera kedjespray eller kedjevax. Dessa produkter hjälper till att smörja kedjan, minska slitage och skydda mot rost. Rock Oil och Maxima erbjuder högkvalitativa kedjesprayer och vaxer som är enkla att applicera och håller din kedja i optimalt skick.

Kylarvätska för ATV

Kylarvätskan spelar en kritisk roll i att hålla din ATVs motor på en säker temperatur. En bra kylarvätska förhindrar överhettning och frysskador på motorn. Engine Ice och Twin Air är två märken som erbjuder färdigblandade kylarvätskor som ger utmärkt värmeöverföring och skydd mot korrosion.

Växellådsolja för ATV

Växellådsoljan är lika viktig som motoroljan och bör bytas regelbundet. Den skyddar växellådan mot slitage och bidrar till en smidig växling. Liqui Moly har växellådsoljor som är speciellt framtagna för att möta kraven hos olika ATV-modeller och körförhållanden.

Övriga kemprodukter

Utöver oljor finns det en rad andra kemprodukter som är viktiga för din ATV, såsom bromsoljor, luftfilteroljor och olika typer av fetter. Dessa produkter hjälper till att underhålla olika delar av din ATV och säkerställer att allt fungerar som det ska.

Att välja rätt produkt kan vara skillnaden mellan en fungerande och en underpresterande ATV. Det är viktigt att läsa på om de olika produkternas egenskaper och välja de som bäst matchar din ATV och ditt körsätt. Oavsett om du är en erfaren förare eller nybörjare, är det viktigt att inte kompromissa med kvaliteten på de produkter du använder för underhåll och service av din ATV.

Sammanfattningsvis är olja och kem för ATV en kategori som innehåller alla de vätskor och smörjmedel som din fyrhjuling behöver för att fungera optimalt. Genom att välja produkter av hög kvalitet från pålitliga varumärken som Liqui Moly, Bel-Ray, Rock Oil, Engine Ice, Maxima och Twin Air, kan du förlänga livslängden på din ATV och njuta av en säker och problemfri körupplevelse.

Vanliga frågor om Olja och Kem

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken typ av olja rekommenderas för ATV-motorer?
För ATV-motorer rekommenderas vanligtvis en högkvalitativ 4-taktsmotorolja som är speciellt framtagen för att hantera de krävande förhållandena som ATV-körning innebär. Det är viktigt att kontrollera tillverkarens specifikationer för att välja rätt viskositet och prestandanivå.
Hur ofta bör jag byta olja på min ATV?
Oljebytefrekvensen kan variera beroende på din ATV-modell och hur intensivt fordonet används. Generellt sett bör oljan bytas var 50:e till 100:e driftstimme eller åtminstone en gång per år. Se till att alltid följa tillverkarens rekommendationer för bästa underhåll och prestanda.
Kan jag använda bilolja i min ATV?
Det är inte rekommenderat att använda vanlig bilolja i en ATV eftersom dessa fordon ofta kräver oljor med speciella tillsatser för att hantera de unika påfrestningarna som ATV-körning medför. Använd olja som är specifikt utformad för ATV-användning för att säkerställa optimal motorprestanda och skydd.
Vad är skillnaden mellan syntetisk och mineralolja för ATVer?
Syntetisk olja är konstgjort framställd och erbjuder överlägsen prestanda och skydd under extrema temperaturer och belastningar, vilket är vanligt vid ATV-körning. Mineralolja är baserad på naturliga råoljor och kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ, men erbjuder inte samma nivå av skydd som syntetiska oljor.
Är det viktigt att använda en specifik kemi eller rengöringsmedel för min ATV?
Ja, det är viktigt att använda rengöringsmedel och kemikalier som är säkra för din ATV. Dessa produkter är utformade för att inte skada fordonets delar och komponenter, samtidigt som de effektivt rengör och skyddar din ATV från korrosion och smuts.
Hur väljer jag rätt kylarvätska för min ATV?
Välj en kylarvätska som är kompatibel med din ATV:s kylsystem och som uppfyller tillverkarens specifikationer. Det är viktigt att kylarvätskan har goda fryspunktsegenskaper och korrosionsskydd för att säkerställa att motorn håller en optimal temperatur under alla förhållanden.
Kan jag blanda olika märken av olja och kemikalier för min ATV?
Det är bäst att inte blanda olika märken eller typer av oljor och kemikalier eftersom de kan ha olika tillsatser och egenskaper som inte är kompatibla med varandra. Detta kan leda till minskad effektivitet och potentiellt skada din ATV. Använd produkter som rekommenderas av tillverkaren eller som är specifikt anpassade för ATV-användning.
Finns det miljövänliga alternativ för olja och kemikalier till ATVer?
Ja, det finns miljövänliga alternativ tillgängliga som biologiskt nedbrytbara oljor och kemikalier som är mindre skadliga för miljön. Dessa produkter är utformade för att ge samma prestanda och skydd som traditionella oljor samtidigt som de minskar miljöpåverkan.
Vad bör jag tänka på när jag förvarar olja och kemikalier för min ATV?
När du förvarar olja och kemikalier för din ATV, se till att de hålls på en sval, torr plats borta från direkt solljus. Behållarna bör vara ordentligt förslutna för att förhindra läckage och kontaminering. Följ alltid lagringstips och säkerhetsinstruktioner på produktetiketterna.