0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

ATV Fjädring - Uppgradera Din Terrängkörning

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN ATV / UTV
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Fjädring

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka tecken på att jag behöver byta fjädring på min ATV?
Om du märker att din ATV inte längre absorberar stötar som den brukade, eller om du upplever en ovanligt gungig eller hård körning, kan det vara dags att byta ut fjädringen. Andra tecken inkluderar synlig skada på fjädrar eller stötdämpare och oljeläckage från stötdämparna.
Hur ofta bör jag kontrollera fjädringen på min ATV?
Det är rekommenderat att göra en visuell inspektion av din ATV:s fjädringssystem regelbundet, särskilt efter intensiv användning eller körning i krävande terräng. En mer grundlig kontroll bör utföras åtminstone en gång per år eller enligt tillverkarens rekommendationer.
Kan jag uppgradera fjädringen på min ATV för bättre prestanda?
Ja, det finns många uppgraderingsalternativ tillgängliga som kan förbättra prestandan och köregenskaperna för din ATV. Uppgraderingar kan inkludera högpresterande stötdämpare, fjädrar med högre belastningskapacitet och justerbara fjädringssystem som låter dig anpassa körningen efter olika förhållanden.
Vad är skillnaden mellan gas- och oljefyllda stötdämpare för ATV?
Gasfyllda stötdämpare använder en gas, vanligtvis kväve, för att minska skumning av oljan och förbättra dämpningsprestandan under långvarig användning. Oljefyllda stötdämpare är vanligare och billigare, men kan förlora effektivitet snabbare när oljan värms upp och börjar skumma.
Är det möjligt att justera fjädringen på en ATV för olika typer av terräng?
Ja, många moderna ATV:er har justerbara fjädringssystem som låter dig anpassa fjädringens styvhet och dämpning för att passa olika typer av terräng, från mjuka skogsstigar till hårda bergspass.
Vad bör jag tänka på när jag väljer nya fjädrar till min ATV?
När du väljer nya fjädrar till din ATV bör du överväga din körstil, den typ av terräng du vanligtvis kör i, och om du behöver extra lastkapacitet. Det är också viktigt att välja fjädrar som är kompatibla med din ATV:s modell och vikt.
Kan jag installera nya stötdämpare på min ATV själv?
Om du har rätt verktyg och en viss mekanisk kunskap kan du installera nya stötdämpare på din ATV själv. Det är dock viktigt att följa tillverkarens installationsanvisningar noggrant och att alltid säkerställa att allt är korrekt monterat för din och andras säkerhet.
Hur påverkar vikten jag lastar på min ATV fjädringen?
Överbelastning av din ATV kan leda till att fjädringen komprimeras mer än vad den är designad för, vilket kan resultera i minskad dämpningsförmåga och ökad slitage. Det är viktigt att inte överskrida den maximala lastvikten och att eventuellt justera fjädringen för att kompensera för extra vikt.