0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

ATV Bromsar och Bromsdelar

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN ATV / UTV
Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

ATV Bromsar och Bromsdelar

Att ha ett pålitligt bromssystem är avgörande för säkerheten och prestandan hos din ATV. Bromsarna är en av de mest kritiska komponenterna i ditt fordon och det är viktigt att hålla dem i toppskick för att säkerställa optimal funktion. I denna kategori hittar du ett brett utbud av bromsdelar som passar olika modeller och märken av ATVer. Från bromsbelägg till bromsskivor, varje del spelar en viktig roll i ditt fordonets bromssystem.

Vad är Bromsbelägg?

Bromsbelägg är en av de mest grundläggande, men viktiga, komponenterna i bromssystemet på en ATV. De är de friktionsmaterial som pressas mot bromsskivorna för att skapa den nödvändiga friktionen för att sakta ner eller stoppa fordonet. Kvaliteten på dina bromsbelägg är direkt relaterad till din ATVs bromsförmåga.

EBC Bromsbelägg FRAM Standard

EBC är ett välkänt varumärke som tillverkar högkvalitativa bromsbelägg för ATVer. Deras FRAM Standard bromsbelägg är designade för att ge en balans mellan lång livslängd och bra bromsförmåga. Dessa bromsbelägg är ett utmärkt val för ATV-förare som vill ha pålitliga bromsar utan att kompromissa med prestandan.

Hur fungerar Bromsbelägg?

När du trycker på bromspedalen, aktiveras bromsoket som i sin tur pressar bromsbeläggen mot bromsskivan. Detta skapar friktion som omvandlar den kinetiska energin från din rörliga ATV till värme, vilket sakta ner fordonets hastighet. Det är viktigt att regelbundet kontrollera och byta ut bromsbeläggen för att undvika minskad bromsförmåga och potentiell skada på bromsskivorna.

Välja rätt Bromsbelägg

Det finns olika typer av bromsbelägg beroende på användning och önskad prestanda. Standardbelägg är ofta ett bra val för allmän användning, medan mer avancerade material som sintermetall eller keramik kan erbjuda bättre prestanda för mer krävande förhållanden. När du väljer bromsbelägg är det viktigt att överväga din körstil, de förhållanden du oftast kör i och din ATVs specifika behov.

Underhåll av ATV Bromsar

Regelbundet underhåll av dina ATV-bromsar är avgörande för att säkerställa att de fungerar korrekt. Detta inkluderar inspektion av bromsbeläggens tjocklek, kontroll av bromsvätskenivån och byten av bromsvätska enligt tillverkarens rekommendationer. Det är också viktigt att hålla bromsskivorna rena och fria från smuts och grus som kan orsaka onödigt slitage på bromsbeläggen.

Sammanfattning

Att välja rätt bromsdelar för din ATV är avgörande för både säkerhet och prestanda. Med ett brett utbud av bromsbelägg och andra bromskomponenter kan du hitta de delar som bäst passar dina behov. Kom ihåg att regelbundet underhålla dina bromsar för att förlänga deras livslängd och säkerställa att din ATV alltid är redo för äventyr.

Utforska vårt sortiment av ATV-bromsar och hitta de perfekta bromsdelarna för att uppgradera eller underhålla ditt fordon idag.

Vanliga frågor om Bromsar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Hur vet jag när det är dags att byta bromsbelägg på min ATV?
Det är dags att byta bromsbelägg när du märker att bromsverkan försämrats, om det finns ett ihållande skrapande ljud när du bromsar, eller om bromsbeläggen är nedslitna till mindre än 2 mm tjocklek.
Kan jag byta bromsbelägg på min ATV själv?
Ja, om du har grundläggande mekaniska kunskaper och rätt verktyg kan du byta bromsbelägg på din ATV själv. Se till att följa tillverkarens instruktioner noggrant för att säkerställa korrekt installation.
Vilka tecken på slitage ska jag leta efter på mina ATV-bromsskivor?
Tecken på slitage inkluderar synliga repor eller spår på skivans yta, ojämn slitage, eller om skivan har blivit för tunn. Använd ett skjutmått för att mäta tjockleken och jämför med tillverkarens rekommenderade gränsvärden.
Är det viktigt att använda ATV-specifika bromsdelar?
Ja, det är viktigt att använda bromsdelar som är specifikt utformade för din ATV-modell för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet.
Hur ofta bör jag kontrollera bromssystemet på min ATV?
Det är rekommenderat att göra en visuell inspektion av bromssystemet, inklusive bromsbelägg och -skivor, innan varje användning av din ATV. En mer grundlig kontroll bör utföras enligt tillverkarens serviceintervall eller minst en gång per år.
Kan jag uppgradera mitt ATV-bromssystem för bättre prestanda?
Ja, det finns uppgraderingar tillgängliga som högpresterande bromsbelägg, större bromsskivor och förstärkta bromsslangar som kan förbättra bromsprestandan på din ATV.
Vad är skillnaden mellan sinterade och organiska bromsbelägg för ATV?
Sinterade bromsbelägg är tillverkade av metallpartiklar och erbjuder bättre prestanda och hållbarhet under tuffa förhållanden, medan organiska bromsbelägg är gjorda av naturliga material och är tystare och mer skonsamma mot bromsskivorna, men slits snabbare.
Hur påverkar väderförhållandena min ATV:s bromsar?
Extrema väderförhållanden som regn, lera och snö kan leda till ökad slitage och minskad effektivitet i bromssystemet. Det är viktigt att rengöra och underhålla bromsarna regelbundet för att säkerställa god funktion.