0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Drev och Kedjor för ATV

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN ATV / UTV
Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

Vanliga frågor om Drev, Kedjor Och Drivrem

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Hur vet jag vilken kedjestorlek som passar min ATV?
För att hitta rätt kedjestorlek till din ATV bör du först kontrollera din nuvarande kedjas specifikationer, som ofta finns angivna i din ATV:s användarmanual. Du kan också mäta kedjans bredd och steg (avståndet mellan nitarna) för att bestämma storleken. Om du är osäker kan du alltid söka efter din ATV-modell online för att hitta kompatibla kedjestorlekar.
Vilka tecken på slitage ska jag leta efter på min ATV:s drev och kedja?
Tecken på slitage inkluderar synligt slitage på drevets tänder, såsom uttunning eller böjning, och kedjan kan ha sträckt sig, ha svårt att hålla spänningen, eller ha rost och korrosion. Om kedjan hoppar eller drevet ser ojämnt ut, är det dags att överväga byte.
Hur ofta bör jag byta drev och kedja på min ATV?
Bytestidpunkten för drev och kedja varierar beroende på användning och underhåll. Generellt rekommenderas en inspektion efter varje användning och ett byte var 1 500 till 2 500 kilometer, eller om du märker avsevärt slitage eller skador. Regelbundet underhåll kan förlänga livslängden på dina drev och kedjor.
Kan jag uppgradera min ATV:s drev och kedja för bättre prestanda?
Ja, det finns uppgraderingar tillgängliga som kan förbättra din ATV:s prestanda. Lättare drev av högkvalitativt material kan öka accelerationen, och starkare kedjor kan hantera högre belastningar och vara mer hållbara. Kom ihåg att välja komponenter som är kompatibla med din ATV-modell.
Är det svårt att installera nya drev och kedjor på en ATV?
Installationen av nya drev och kedjor kan variera i svårighetsgrad beroende på ATV-modellen. Vissa kan kräva specialverktyg eller demontering av andra delar. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner eller att anlita en professionell om du inte är bekväm med att utföra arbetet själv.
Vilken typ av underhåll krävs för ATV:s drev och kedjor?
Regelbundet underhåll av drev och kedjor inkluderar rengöring efter varje användning för att ta bort smuts och grus, smörjning för att minska friktion och slitage, och spänningsjusteringar för att säkerställa att kedjan inte är för lös eller för stram. Det är också viktigt att regelbundet kontrollera efter slitage och skador.
Vad är skillnaden mellan O-ring och X-ring kedjor för ATV?
O-ring kedjor har gummiringar som sitter mellan kedjelänkarna för att hålla smörjmedel inuti och smuts ute, vilket förlänger kedjans livslängd. X-ring kedjor har en liknande funktion men med en X-formad ring som ger en större yta och därmed bättre försegling och minskad friktion. X-ring kedjor är ofta mer hållbara och kräver mindre underhåll.
Hur påverkar drevets storlek min ATV:s prestanda?
Storleken på drevet påverkar din ATV:s växlingsförhållande. Ett mindre framdrev eller större bakdrev ökar accelerationen men kan minska topphastigheten, medan ett större framdrev eller mindre bakdrev kan öka topphastigheten men minska accelerationen. Det är viktigt att hitta en balans som passar din körstil och terräng.
Kan jag använda samma kedja på olika ATV-modeller?
Det är inte rekommenderat att använda samma kedja på olika ATV-modeller om de inte har samma specifikationer för kedjestorlek och längd. Använd alltid en kedja som är specificerad för din ATV-modell för att säkerställa rätt passform och optimal prestanda.
Vad innebär det att 'sträcka' en ATV-kedja och hur påverkar det min ATV?
När en ATV-kedja 'sträcks' betyder det att den har blivit längre på grund av slitage på kedjans länkar och stift. Detta kan leda till dålig kraftöverföring, ökad risk för att kedjan hoppar av och potentiellt skada på drev och ATV. Det är viktigt att byta ut en sträckt kedja för att upprätthålla säkerhet och prestanda.