0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Snökedjor för ATV

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN ATV / UTV
Sida 1 av 1

Snökedjor för ATV - En Essentiell Komponent för Vinterkörning

När vintern anländer och landskapet täcks av snö och is, blir det en utmaning för ATV-förare att bibehålla grepp och kontroll. Snökedjor för ATV är en oumbärlig del för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet under dessa förhållanden. I denna kategori hittar du ett brett utbud av snökedjor som är speciellt utformade för att passa olika storlekar och modeller av ATV-däck.

Vad Är Snökedjor?

Snökedjor är specialdesignade kedjor som monteras på ATV:ns däck för att öka greppet på snöiga och isiga underlag. De är konstruerade för att ge bättre traktion och minska risken för sladdar och olyckor. Snökedjor finns i olika mönster och storlekar för att passa en mängd olika däckdimensioner och är en viktig del av utrustningen för vinterkörning.

Hur Fungerar Snökedjor?

Snökedjor fungerar genom att skapa en robust yta som kan bita sig fast i snön och isen, vilket ger däcken bättre grepp och förbättrar fordonets manövrerbarhet. De är särskilt användbara i djup snö, där däck utan kedjor lätt kan tappa traktion. Genom att använda snökedjor kan du öka din ATV:ns förmåga att ta sig fram i svåra vinterförhållanden.

Varför Välja Snökedjor för Din ATV?

Att välja rätt snökedjor för din ATV är avgörande för att säkerställa en säker och effektiv körupplevelse under vintern. Här är några anledningar till varför snökedjor är en viktig investering:

 • Förbättrat Grepp: Snökedjor ger dina däck det extra greppet som behövs för att hantera snö och is.
 • Ökad Säkerhet: Med bättre traktion minskar risken för olyckor och sladdar.
 • Versatilitet: Snökedjor gör det möjligt för din ATV att användas i en mängd olika terränger och under olika väderförhållanden.
 • Lång Livslängd: Snökedjor är tillverkade av slitstarka material som tål tuffa vinterförhållanden.

Att Tänka på När Du Väljer Snökedjor

När du ska välja snökedjor till din ATV är det viktigt att tänka på följande faktorer:

 • Storlek: Se till att kedjorna passar dina däcks storlek och dimensioner.
 • Mönster: Olika mönster erbjuder olika nivåer av traktion och kan vara mer eller mindre lämpliga beroende på underlaget.
 • Material: Kvaliteten på materialet påverkar både hållbarheten och prestandan hos snökedjorna.
 • Installation: Välj snökedjor som är enkla att montera och demontera för att spara tid och ansträngning.

Produktexempel i Kategorin

I denna kategori erbjuds flera olika modeller av snökedjor från MOOSE UTILITY- SNOW, en tillverkare känd för sin höga kvalitet och pålitlighet. Här är några exempel på produkter som du kan hitta:

 • Snökedjor 8V-Bar 14.5Wx52L Moose: Dessa kedjor är designade för att ge utmärkt traktion och är lämpliga för mindre ATV-däck.
 • Snökedjor 9V-Bar 14.5Wx54L Moose: Med en något större storlek, erbjuder dessa kedjor ett bra grepp för medelstora däck.
 • Snökedjor 10V-Bar 17Wx56L MOOSE: För större däckstorlekar ger dessa kedjor ökad säkerhet och prestanda i snöiga terränger.
 • Snökedjor 27-28" MOOSE: Dessa är speciellt anpassade för stora däck och erbjuder maximal traktion för de mest krävande förhållandena.

Bra Egenskaper hos Snökedjor

Snökedjor för ATV kommer med en rad bra egenskaper som gör dem till ett värdefullt tillbehör för vinterkörning. De är ofta:

 • Robusta: Tillverkade för att tåla hårt slitage och långvarig användning.
 • Effektiva: Designade för att snabbt och effektivt bryta igenom snö och is.
 • Anpassningsbara: Finns i olika storlekar för att passa en mängd olika däckdimensioner.
 • Enkla att använda: Kan enkelt monteras och demonteras utan behov av specialverktyg.

Slutsats

Att investera i snökedjor för din ATV är ett smart drag för att säkerställa att du kan fortsätta njuta av din fritidsaktivitet även under vintern. Med rätt snökedjor kan du förbättra din ATV:ns prestanda och säkerhet, oavsett om du använder den för arbete eller nöje. Utforska vårt sortiment och hitta de perfekta snökedjorna för dina behov och förhållanden.

Vanliga frågor om Snökedjor

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av snökedjor finns det för ATV?
Det finns flera typer av snökedjor för ATV, inklusive standardkedjor för lättare terräng och mer robusta kedjor för svårare förhållanden. Vissa är designade för att ge maximalt grepp på is, medan andra är optimerade för djup snö.
Hur vet jag vilken storlek på snökedjor jag behöver till min ATV?
Storleken på snökedjorna beror på storleken på din ATVs däck. Du kan hitta däckstorleken på däckets sida, och denna information används för att välja rätt storlek på snökedjorna.
Är det svårt att montera snökedjor på en ATV?
Montering av snökedjor på en ATV är relativt enkelt och kan göras hemma. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och se till att kedjorna sitter ordentligt för att undvika skador på både däcken och ATV:n.
Kan jag använda snökedjor på min ATV året runt?
Snökedjor är designade för användning i snö och is och bör inte användas på bar mark då det kan leda till ökad däckslitage och potentiellt skada underlaget.
Hur underhåller jag mina snökedjor för att förlänga deras livslängd?
Efter användning, rengör snökedjorna från snö, is och smuts. Torka dem för att förhindra rost och förvara dem torrt och svalt. Regelbunden kontroll av kedjornas skick är också viktigt för att säkerställa deras funktion.
Vad ska jag göra om en snökedja går sönder under körning?
Om en snökedja går sönder under körning, stoppa och ta bort de skadade delarna för att undvika ytterligare skador. Ersätt eller reparera kedjan innan du fortsätter att köra.
Påverkar snökedjor min ATVs bränsleförbrukning?
Användning av snökedjor kan leda till en något högre bränsleförbrukning på grund av ökat rullmotstånd. Det är dock ofta en nödvändig åtgärd för säker körning i vinterväglag.
Finns det lagkrav på att använda snökedjor på min ATV?
Lagkrav för användning av snökedjor på ATV varierar beroende på region och vägförhållanden. Det är viktigt att kontrollera lokala trafikregler för att försäkra sig om att man följer gällande lagstiftning.
Kan jag köra lika snabbt med snökedjor som utan?
Nej, när du använder snökedjor på din ATV bör du anpassa hastigheten för att säkerställa kontroll och minska risken för skador på kedjorna och fordonet. Följ tillverkarens rekommendationer för maximal säker hastighet.