0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

ATV Däck och Tillbehör för Optimal Prestanda

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN ATV / UTV

Sida 1 av 3

1 2 3

ATV Däck för Alla Underlag

Att välja rätt däck till din ATV är avgörande för både säkerhet och prestanda. Oavsett om du kör på lera, sand, grus eller asfalt finns det däck som är specialdesignade för att hantera dessa underlag. Däcken ska inte bara ge bra grepp och kontroll, utan även vara hållbara för att stå emot de påfrestningar som terrängkörning innebär.

Vad du ska Tänka på När du Väljer ATV Däck

  • Underlag: Välj däcktyp baserat på de underlag du oftast kör på.
  • Storlek: Se till att däcken har rätt dimensioner för din ATV.
  • Mönster: Däckmönstret påverkar greppet. Djupa mönster är bättre för lera, medan ett tätare mönster passar för hårdare underlag.
  • Lufttryck: Korrekt lufttryck är viktigt för däckens livslängd och din ATVs hantering.

Populära Däckmärken och Modeller

ITP Däck är kända för sin hållbarhet och prestanda. Modeller som ITP Blackwater Evolution erbjuder en robust konstruktion som är idealisk för krävande terräng. Dessa däck har ett aggressivt mönster som ger utmärkt grepp och är tillverkade för att tåla punkteringar och slitage.

Michelin Däck, som Pilot Street, är designade för att ge en jämn och komfortabel körupplevelse. De är lämpliga för de som använder sin ATV på blandade underlag, inklusive asfalt.

Skruvdubb och Tillbehör

För de som kör i isiga eller snöiga förhållanden kan skruvdubb från GOLD SCREWS vara ett utmärkt tillägg. Dessa skruvdubbar förbättrar greppet på is och packad snö, och finns i olika storlekar för att passa olika däck och användningsområden.

Att underhålla dina däck är också viktigt, och produkter som däckpennor från MOOSE RACING kan hjälpa till att markera och hålla koll på däckens skick.

Varför Välja Rätt ATV Däck

Att investera i högkvalitativa ATV-däck är en investering i din ATVs prestanda och din egen säkerhet. Rätt däck kan göra stor skillnad i hur din ATV hanterar olika terränger och kan även påverka bränsleförbrukningen. Kom ihåg att regelbundet kontrollera däckens skick och lufttryck för att säkerställa att de alltid är i toppskick.

Utforska vårt sortiment och hitta de perfekta däcken för din ATV idag. Med rätt däck kan du ta din körupplevelse till nästa nivå, oavsett om du är ute efter adrenalinpumpande äventyr eller bara vill ha en stabil och säker färd.

Vanliga frågor om Däck

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken typ av däck passar bäst för min ATV?
Valet av däck beror på vilken typ av terräng du planerar att köra på. För lera och mjukare underlag är däck med djupa mönster och grova klackar att föredra, medan hårdare och mer kompakta underlag kräver däck med finare mönster för bättre grepp och stabilitet.
Hur vet jag när det är dags att byta däck på min ATV?
Det är dags att byta däck när mönsterdjupet är mindre än 3 mm, eller om du märker synliga skador som sprickor eller snitt i däcken. Regelbunden kontroll av däckens skick är viktigt för säkerheten.
Kan jag använda samma däck året runt på min ATV?
Det beror på klimatet och underlaget du kör på. I områden med varierande årstider och väderförhållanden kan det vara fördelaktigt att ha olika däck för sommar och vinter för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet.
Hur påverkar däckstorleken prestandan på min ATV?
Större däck kan ge bättre grepp och klarar av mer ojämnt terräng, men kan också påverka ATV:ns hantering och bränsleeffektivitet. Det är viktigt att välja en däckstorlek som är kompatibel med din ATV:s specifikationer.
Är det möjligt att reparera punkterade ATV-däck?
Mindre punkteringar kan ofta repareras med en däckreparationssats, men större skador eller punkteringar i däckets sida kräver vanligtvis att däcket byts ut.
Vad ska jag tänka på när jag förvarar min ATV under lång tid?
För att undvika att däcken tar skada bör du förvara din ATV i ett torrt och svalt utrymme, undvika direkt solljus och se till att däcken är korrekt uppblåsta för att förhindra deformation.
Finns det miljövänliga däckalternativ för ATV?
Ja, det finns däck tillverkade med miljövänligare material och tillverkningsprocesser. Dessa kan vara ett bra alternativ för den miljömedvetna ATV-ägaren.
Hur påverkar lufttrycket i däcken min ATV:s prestanda?
Korrekt lufttryck är avgörande för din ATV:s prestanda och säkerhet. För lågt tryck kan leda till ökad bränsleförbrukning och slitage på däcken, medan för högt tryck kan minska greppet och göra körningen obekväm.
Kan jag byta däck på min ATV själv?
Ja, om du har rätt verktyg och kunskap kan du byta däck på din ATV själv. Det är dock viktigt att följa tillverkarens anvisningar och se till att däcken är korrekt balanserade för att undvika problem.
Vad är skillnaden mellan radial- och diagonaldäck för ATV?
Radialdäck har lager som löper radiellt över däcket och erbjuder bättre hantering och slitstyrka, medan diagonaldäck har lager som korsar varandra och kan ge en mjukare körupplevelse. Valet beror på personliga preferenser och körstil.