0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Lås och Säkerhet för ATV

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN ATV / UTV
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Säkerhet för din ATV

Att äga en ATV innebär frihet och äventyr, men det medför också ett ansvar att skydda din investering. I kategorin för lås och säkerhet hittar du allt du behöver för att hålla din fyrhjuling säker från obehöriga. Från skivbromslås till kedjelås och hänglås, det finns en mängd produkter designade för att avskräcka tjuvar och skydda din ATV.

Skivbromslås

Skivbromslås är en populär och effektiv metod för att förhindra stöld av din ATV. Dessa lås fästs direkt på skivbromsen och gör det omöjligt att rulla iväg med fordonet. När du väljer ett skivbromslås är det viktigt att tänka på storleken och styrkan på låsmekanismen. Varumärken som OXFORD och Abus erbjuder lås med hög säkerhetsstandard och robusta material som tål försök till inbrott.

OXFORD Patriot Bromsskivelås 14mm

OXFORD Patriot är ett exempel på ett högkvalitativt skivbromslås. Med en 14mm låspinne är det både svårt att klippa av och borra igenom. Detta lås är enkelt att använda och kommer ofta med en påminnelsekabel som förhindrar att du kör iväg med låset på plats.

Abus Skivbromslås Granit Quick

Abus är känt för sin säkerhetsteknik och deras Granit Quick skivbromslås är inget undantag. Detta lås är tillverkat av härdat stål och är utformat för att stå emot både fysiska attacker och manipulation. Det är en utmärkt investering för den som söker maximal säkerhet för sin ATV.

Kedjelås

Kedjelås är ett annat effektivt sätt att skydda din ATV. De är flexibla och kan enkelt fästas runt fasta objekt, vilket gör det svårare för tjuvar att ta sig med din fyrhjuling. Kedjelås finns i olika längder och tjocklekar, och det är viktigt att välja ett lås som är tillräckligt långt för att kunna nå runt både din ATV och det objekt du låser fast den vid.

VECTOR Kedjelås Pro 9.5mm

VECTORs Kedjelås Pro är ett starkt och pålitligt val. Med en kedjetjocklek på 9.5mm och en skyddande hölje för att förhindra skador på din ATV, ger detta lås en god balans mellan säkerhet och användarvänlighet.

OXFORD Kedjelås HD Svart

OXFORDs Kedjelås HD är ett annat utmärkt alternativ för ATV-ägare. Detta lås är tillverkat av härdad stål och är designat för att motstå tjuvarnas verktyg. Dessutom har det en skyddande väska som gör det enkelt att transportera och förvara.

Bygellås och Hänglås

Bygellås och hänglås är ytterligare alternativ för att säkra din ATV. Dessa lås är idealiska för att snabbt låsa fast din fyrhjuling när du är på språng. De är enkla att använda och kan erbjuda en hög nivå av säkerhet, beroende på modell och märke.

LUMA Bygellås SOLIDO U 9.5/10

LUMAs SOLIDO U bygellås är ett starkt och hållbart val för ATV-ägare. Med en tjocklek på 9.5/10mm och en robust konstruktion är detta lås svårt att forcera. Det är också väderbeständigt, vilket är viktigt för utomhusförvaring.

Abus Hänglås Granit Padlock 37/55 S&S

Abus Granit Padlock är ett hänglås av högsta kvalitet. Det är tillverkat av härdat stål och har en patenterad låsmekanism som erbjuder extra skydd mot inbrott. Detta hänglås är perfekt för att säkra kedjor eller som ett extra lås på din ATV.

Varför välja rätt lås?

Att välja rätt lås för din ATV är avgörande för att förhindra stöld och skydda din investering. Det är viktigt att tänka på låsets storlek, styrka och hur det kommer att användas. Ett bra lås bör vara tillräckligt starkt för att stå emot angrepp, samtidigt som det är praktiskt och enkelt att använda. Kom ihåg att inget lås är omöjligt att bryta, men genom att välja ett lås av hög kvalitet kan du avsevärt minska risken för stöld.

Sammanfattning

Att skydda din ATV med rätt lås och säkerhetsprodukter är en viktig del av att äga en fyrhjuling. Oavsett om du föredrar skivbromslås, kedjelås, bygellås eller hänglås, finns det många alternativ som kan ge dig sinnesro. Investera i ett kvalitetslås idag och njut av dina äventyr med vetskapen om att din ATV är säker.

Vanliga frågor om Lås och Säkerhet

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av lås är bäst för att skydda min ATV från stöld?
De bästa låsen för att skydda din ATV är ofta U-lås eller kättinglås av hög kvalitet som är svåra att klippa igenom. Det är också rekommenderat att använda lås med inbyggda larm för extra säkerhet.
Hur kan jag öka säkerheten för min ATV när den är parkerad utomhus?
För att öka säkerheten för din ATV när den är parkerad utomhus, använd flera lås av olika typer, parkera på en välbelyst plats och överväg att installera en GPS-tracker för att kunna spåra din ATV vid en eventuell stöld.
Är det nödvändigt att använda ett lås även när jag förvarar min ATV i ett låst garage?
Ja, det är fortfarande rekommenderat att använda ett lås för din ATV även i ett låst garage. Detta ger ett extra lager av säkerhet och kan avskräcka tjuvar som skulle kunna bryta sig in i garaget.
Kan jag få rabatt på min försäkring om jag använder godkända lås för min ATV?
Många försäkringsbolag erbjuder rabatter på försäkringspremien om du använder godkända lås och säkerhetssystem för din ATV. Kontakta ditt försäkringsbolag för att se vilka krav som gäller.
Vad är fördelarna med att använda ett larm på min ATV?
Ett larm på din ATV kan avskräcka tjuvar från att försöka stjäla den och kan även varna dig och omgivningen om ett inbrottsförsök. Dessutom kan det underlätta för polisen att snabbt reagera vid en stöld.
Finns det lås som är speciellt anpassade för ATV-hjul?
Ja, det finns hjullås som är speciellt utformade för att passa ATV-hjul. Dessa lås förhindrar att hjulen kan rullas och gör det därmed svårare att flytta ATV:n utan rätt nyckel.
Hur underhåller jag mitt ATV-lås för att säkerställa att det fungerar korrekt?
För att underhålla ditt ATV-lås, se till att regelbundet rengöra och smörja det för att förhindra rost och säkerställa att låsmekanismen fungerar smidigt. Använd smörjmedel som är avsett för lås.
Är det möjligt att få alla lås till min ATV att använda samma nyckel?
Vissa tillverkare erbjuder låssystem där du kan få alla dina ATV-lås att använda samma nyckel för enklare hantering. Detta kan ofta beställas som ett alternativ när du köper nya lås.