0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Batterier till ATV/UTV

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN ATV / UTV
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Batterier

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken typ av batteri är bäst för min ATV?
Det bästa batteriet för din ATV beror på flera faktorer, inklusive modell, användningsområde och klimat. Generellt sett är AGM (Absorbent Glass Mat) batterier populära för ATVs eftersom de är underhållsfria och tål vibrationer väl.
Hur länge håller ett ATV-batteri?
Ett ATV-batteri kan hålla mellan 3 till 5 år, men detta kan variera beroende på användning, underhåll och förvaring. Regelbunden laddning och undvikande av fullständig urladdning kan förlänga batteriets livslängd.
Hur vet jag när det är dags att byta batteri på min ATV?
Tecken på att det kan vara dags att byta batteri inkluderar svårigheter att starta fordonet, svagare strålkastarljus och elektroniska komponenter som inte fungerar som de ska. Om batteriet också visar tecken på svullnad eller läckage, bör det bytas ut omedelbart.
Kan jag använda ett bilbatteri i min ATV?
Det rekommenderas inte att använda ett bilbatteri i en ATV eftersom de är designade för olika ändamål och kan ha olika storlek, kapacitet och strömförbrukning. Använd ett batteri som är specifikt avsett för din ATV-modell för bästa prestanda och säkerhet.
Behöver jag underhålla mitt ATV-batteri och hur gör jag det?
Ja, regelbundet underhåll av ditt ATV-batteri är viktigt. Detta inkluderar att hålla batteripolerna rena och fria från korrosion, kontrollera vätskenivån i batteriet (om det inte är underhållsfritt), och att ladda batteriet när ATV:n inte används under längre perioder.
Är det möjligt att ladda ett ATV-batteri och hur lång tid tar det?
Ja, det är möjligt att ladda ett ATV-batteri med en lämplig batteriladdare. Laddningstiden kan variera beroende på batteriets storlek och laddarens kapacitet, men det kan ta mellan 6 till 24 timmar att fulladda ett helt urladdat batteri.
Vad ska jag göra med mitt gamla ATV-batteri när jag byter till ett nytt?
Gamla ATV-batterier bör återvinnas på ett ansvarsfullt sätt. Många återförsäljare erbjuder återvinningsprogram och det är också möjligt att lämna in dem på lokala återvinningsstationer. Kasta aldrig ett gammalt batteri i hushållssoporna.
Hur påverkar kallt väder mitt ATV-batteri?
Kallt väder kan minska ett ATV-batteris kapacitet och göra det svårare att starta fordonet. Det är viktigt att hålla batteriet fulladdat och eventuellt använda en batterivärmare om du planerar att använda din ATV i mycket kalla klimat.
Kan jag köpa ett ATV-batteri online?
Ja, det är möjligt att köpa ATV-batterier online. Se till att välja ett batteri som är kompatibelt med din ATV-modell och att köpa från en pålitlig återförsäljare för att säkerställa kvalitet och garanti.