0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Spännband och Transportutrustning för ATV

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN ATV / UTV
Sida 1 av 1

Spännband och Transportutrustning för ATV

När det kommer till att transportera din ATV är det av yttersta vikt att du har rätt utrustning för att säkerställa en trygg och säker transport. I denna kategori hittar du ett brett utbud av spännband och transportutrustning som är speciellt utformade för ATV-användning. Att välja rätt spännband och tillbehör är avgörande för att skydda din fyrhjuling under transport, oavsett om det är till och från tävlingar, på äventyr i terrängen eller när du ska utföra arbete på olika platser.

Varför Använda Spännband för ATV?

Spännband är en grundläggande del av transportutrustningen för alla som äger en ATV. De är designade för att hålla din ATV stadigt på plats på ett släp eller i ett lastutrymme, vilket minimerar risken för skador under färd. Ett väl spänt band förhindrar att ATV:n rör sig och därmed också risken för att den välter eller glider av transportfordonet.

Olika Typer av Spännband

Det finns olika typer av spännband att välja mellan, beroende på dina behov:

  • Klafflåsspännband: Dessa spännband har en klafflåsmekanism som gör det enkelt att spänna och lossa bandet. De är idealiska för snabb och enkel användning.
  • RFX Race Series Spännband: Dessa spännband är av hög kvalitet och designade för tävlingsbruk. De har ofta förstärkta sömmar och extra starka spännen för maximal hållbarhet och säkerhet.

Vad Ska Man Tänka På När Man Väljer Spännband?

När du väljer spännband för din ATV bör du överväga följande faktorer:

  • Styrka och hållbarhet: Spännbandet bör vara tillräckligt starkt för att hålla din ATV säkert på plats. Kontrollera bandets brytstyrka och maxlast.
  • Längd: Se till att spännbandet är tillräckligt långt för att kunna fästa din ATV ordentligt. Det bör finnas tillräckligt med band för att kunna linda runt ATV:n och fästa den vid ankarpunkterna på transportfordonet.
  • Spännmekanism: Välj en spännmekanism som du känner dig bekväm med. Klafflås är enkla att använda, medan andra mekanismer kan erbjuda en mer säker fastsättning.
  • Kvalitet: Ett högkvalitativt spännband med starka spännen och slitstarkt material är en bra investering som kan användas om och om igen.

Transportutrustning Utöver Spännband

Förutom spännband finns det andra typer av transportutrustning som kan vara till hjälp:

  • Släphjul: Ett ställbart släphjul från FULTON PERFORMANCE kan underlätta manövreringen av ditt släp när ATV:n är lastad.
  • Anti glid matta: En anti glid matta från CALIBER kan placeras under ATV:n för att förhindra att den glider på släpets yta, vilket ger extra säkerhet under transport.

Sammanfattning

Att välja rätt spännband och transportutrustning är avgörande för att säkerställa att din ATV anländer till sin destination utan skador. Med produkter från pålitliga varumärken som RFX och CALIBER kan du känna dig trygg i att din ATV är säkert fastspänd och skyddad. Kom ihåg att alltid följa tillverkarens instruktioner och kontrollera utrustningen regelbundet för slitage eller skador. Säker transport börjar med rätt utrustning, och i denna kategori hittar du allt du behöver för att transportera din ATV på ett säkert och effektivt sätt.

Vanliga frågor om Transport & Spännband

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken typ av spännband är bäst för att transportera en ATV?
För att transportera en ATV bör du använda kraftiga spännband med en hög brytstyrka och låsbara spännen för att säkerställa att din ATV är ordentligt fastsatt under transport.
Hur många spännband behövs för att säkra en ATV under transport?
Det rekommenderas att använda minst två spännband för att säkra en ATV, ett fram och ett bak, för att fördela belastningen jämnt och förhindra att fordonet rör sig under transport.
Kan jag återanvända spännband eller bör jag köpa nya för varje transport?
Spännband kan återanvändas så länge de inte är skadade eller utslitna. Kontrollera alltid spännbanden för slitage eller skador innan användning för att säkerställa att de är säkra.
Vad är den maximala lastkapaciteten för spännband för ATV-transport?
Maximal lastkapacitet för spännband varierar beroende på bandens specifikationer. Det är viktigt att välja spännband med en lastkapacitet som överstiger ATV:ns vikt för att säkerställa säker transport.
Hur vet jag om spännbanden är korrekt fastsatta på min ATV?
Ett korrekt fastsatt spännband ska vara stramt och utan slapphet, och ATV:n ska inte kunna röra sig i sidled eller framåt/bakåt. Dubbelkolla alltid att spännen och krokar är ordentligt säkrade.
Är det lagkrav på att använda spännband vid transport av ATV på öppen trailer?
Ja, det är lagkrav att säkra lasten ordentligt vid transport på öppen trailer, vilket inkluderar användning av spännband för att förhindra att ATV:n rör sig under färd.
Finns det några speciella spännband för ATV som också skyddar fordonet från repor?
Ja, det finns spännband med inbyggda skydd, som mjuka öglor eller neoprenhöljen, som hjälper till att skydda din ATV från repor och skador under transport.
Hur förvarar jag spännbanden när de inte används?
Förvara spännbanden torrt och rent, helst upprullade eller upphängda för att förhindra trassel. Undvik direkt solljus och kemikalier som kan försvaga materialet.
Kan jag använda spännband för andra ändamål än att transportera min ATV?
Ja, spännband är mångsidiga och kan användas för att säkra olika typer av laster, så länge de används inom deras lastkapacitet och i enlighet med tillverkarens instruktioner.