Nackskydd cross & Enduro - 90 dagars öppet köp och gratis storleksbyte

Sida 1 av 1
POPULÄRA KATEGORIER

Speciellt på crossbanor där man hoppar med motorcykeln är ett bra nackskydd cross viktigt för att skydda nacken. Genom att välja Leatt Nackskydd får du ett skydd som är CE godkänt och håller hög kvalitet. Leatt har sedan år 2006 varit världsledande inom produktionen av nackskydd och de använder sig av en teknologi som garanterar att du får en produkt som håller vad den lovar.

Nackskydd cross är ett viktigt skydd

Även om det inte är obligatoriskt med användning av nackskydd cross börjar alltfler använda det. Skydden ska vara hårda, men med mjuk vaddering för att skydda mot eventuellt splitter från skyddet vid allvarlig olycka. EVS nackskydd skyddar mot bland annat axelkompression och hyperflexion. Nackskydden från EVS fungerar tillsammans med bröstskydd från samma företag. När du provar ut ett nackskydd ska du tänka på att det måste fungera tillsammans med bröstskyddet för att ge fullgott skydd. Det ska dessutom gå lätt att justera.

Nackskydd cross för alla

När det gäller Nackskydd cross och även andra skydd är det bäst att använda sig av erkända märken som har flera års erfarenhet av tillverkningen. Även de främsta tillverkarna har många gånger prisvärda och billiga nackskydd. Vi har nackskydd motocross och alla andra skydd du behöver, från de flesta av de världsledande tillverkarna.I vårt stora sortiment hittar du även bröstskydd som passar till nackskydden. Du finner även nackskydd för barn och de som är för vuxna finner du ibland i storlekarna S och M eller justerbara för olika bröstomfång för perfekt passform. Vid tillverkningen har man alltid åkarens flexibilitet i åtanke och åtskilliga tester görs innan de ledande tillverkarna lanserar en produkt på marknaden. Att tänka på vid köpet är också att nackskyddet ska gå lätt att avlägsnas för sjukvårdspersonal vid eventuell olycka.

Var rädd om dig själv

Även om det inte är en regel att använda nackskydd cross borde de flesta använda det. Prova nackskydd cross tillsammans med hjälm och bröstskydd. Du ska kunna vrida obehindrat på huvudet. Nackskyddet skyddar nacken vid hjälmkast, mot lättare slag och bidrar till stabilitet för nacken. Vissa saker kan man köpa begagnade för att hålla ner kostnaderna för motocrossporten, men skydd som kan rädda dig vid olyckor bör man aldrig spara in på.