0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Nackskydd till cross och enduro

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

När man kör cross och enduro är nackskydd en av de absolut viktigaste delarna i skyddsutrustningen. Vid ett fall kan ett bra nackskydd förhindra skadliga huvudrörelser och på så sätt motverka allvarliga skador. När du köper skydd från Motoaction kan du känna dig trygg med att du får all hjälp som du behöver.

Undvik otäcka skador med ett nackskydd

Du ska alltid ha ett bra nackskydd när du kör cross eller offroad, oavsett om det gäller tävling, hård träning eller vanlig motionsåkning. Eftersom du är helt oskyddad på en cross är just huvudet och nacken extra utsatta och för att kunna köra med god säkerhet krävs skydd av hög kvalitet och med god passform. Även små vurpor i relativt låg fart kan orsaka skador på de känsliga musklerna och senorna i nacken. Nackskyddet motverkar skadliga huvudrörelser, vilket gör att de sänker risken för hjärnskakningar i samband med enduro- eller crossåkning.

Se till att ditt nackskydd sitter korrekt och bekvämt

För att ditt nackskydd ska få så bra funktion som möjligt är det viktigt att det sitter som det ska. Det finns inga allmängiltiga sanningar om vilka modeller som är bäst för just dig då inpassning måste ske med din övriga utrustning. Ett skydd som passar en åkare bra kan fungera dåligt på någon annan. Även två åkare som är ungefär lika stora kan behöva olika skydd eftersom de har olika hjälmar och ryggskydd. Vissa modeller är justerbara, medan andra skyddar nyckelbenen bättre än andra. Lägg ner lite tid på att välja en modell som passar din kropp och körstil.

Nackstöd till cross och enduro från välkända varumärken

Skyddsutrustning av hög kvalitet är en av de viktigaste investeringarna man kan göra när man kör motocross. Det är värt att fundera på att kanske spara in lite på kläder eller crossdelar till förmån för en riktigt bra hjälm, ryggplatta eller nackstöd. På Motoaction finns nackstöd från massor av varumärken till alla som kör cross eller enduro. Välj mellan fina modeller från bland andra tillverkarna Leatt och EVS. Om du behöver hjälp med något eller har någon fråga kan du kontakta vår duktiga och kunniga kundtjänst antingen via mejl eller telefon.

Vanliga frågor om Skydd Nacke

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är syftet med nackskydd för motocross?
Syftet med nackskydd för motocross är att minska risken för allvarliga nackskador vid fall eller kollisioner genom att begränsa huvudets rörelseomfång och fördela kraften från en eventuell smäll över en större yta.
Hur vet jag vilken storlek på nackskydd jag ska välja?
För att välja rätt storlek på ditt nackskydd bör du mäta din halsomkrets och jämföra med storleksguiden som tillhandahålls av tillverkaren. Det är viktigt att nackskyddet sitter bekvämt och inte begränsar din rörlighet.
Kan jag använda ett motocross nackskydd med vilken hjälm som helst?
De flesta motocross nackskydd är designade för att vara kompatibla med en mängd olika motocrosshjälmar. Det är dock viktigt att kontrollera att hjälmen och nackskyddet fungerar bra tillsammans för optimal säkerhet och komfort.
Är det obligatoriskt att använda nackskydd inom motocross?
Även om det inte alltid är obligatoriskt att använda nackskydd inom motocross, rekommenderas det starkt för att öka säkerheten. Många tävlingsarrangörer kräver att deltagare använder nackskydd.
Hur underhåller jag mitt motocross nackskydd för att förlänga dess livslängd?
För att underhålla ditt motocross nackskydd, rengör det regelbundet med mild tvål och vatten, undvik starka kemikalier, kontrollera det för skador efter varje användning och förvara det på en torr och sval plats när det inte används.
Kan nackskydd för motocross användas för andra motorsporter?
Nackskydd för motocross är främst designade för motocross och off-road körning. För andra motorsporter kan det finnas specifika nackskydd som är anpassade för de särskilda riskerna och kraven inom den sporten.
Finns det barnstorlekar för motocross nackskydd?
Ja, det finns nackskydd i barnstorlekar som är anpassade för yngre förare. Det är viktigt att barn har rätt storlek för maximalt skydd och komfort.
Hur mycket kostar ett kvalitativt motocross nackskydd?
Priset på ett kvalitativt motocross nackskydd kan variera beroende på märke, material och design. Generellt sett kan priser ligga mellan några hundra till flera tusen kronor.
Kan jag prova nackskydd innan köp?
Ja, det är rekommenderat att prova nackskyddet tillsammans med din hjälm för att säkerställa att kombinationen ger rätt passform och komfort.
Vilka märken av motocross nackskydd rekommenderas?
Det finns flera välrenommerade märken som erbjuder högkvalitativa motocross nackskydd, inklusive Leatt, Alpinestars och EVS. Det är viktigt att välja ett märke som är känt för sin säkerhet och kvalitet.