0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Crosstövlar för barn & junior

Sida 1 av 1
POPULÄRA KATEGORIER

Att ha ett par rejäla och hållbara crosstövlar är av största vikt vid all form av crossåkning. Detta är ännu viktigare när det handlar om barn och unga som inte är färdigutvecklade ännu. Vi har därför olika typer av säkra crosstövlar till låga priser för barn & junior i vårt sortiment.

Crosstövlar med god komfort och funktion för unga förare

För att kunna koncentrera sig fullt ut på sin körning krävs det att crosstövlarna är komfortabla. De ska ha god passform, vara sköna att ha på sig och fylla sin funktion, det vill säga att skydda fötter och ben från bland annat klämskador, grusstänk eller andra olyckor. Det kan vara bra att veta att crosstövlar ska kännas bra när man kör, inte när man går omkring. Detta eftersom stövlarna har en helt annan funktion när du sitter på fordonet, och därför kan de upplevas som något klumpiga om du bara går omkring i stövlarna. Ett par rejäla stövlar gör dig, eller ditt barn, helt enkelt till en bättre förare och är väl värda att investera i.

Viktigt att skydda dina fötter när du kör motocross

Motocross är en rolig, men också tuff sport. Det är lätt att råka ut för skador och olyckor och därför är det av stor vikt att man som förare har bra skydd. Detta är såklart extra viktigt när det gäller barn som är mindre, och inte väger så mycket, och som lätt gör sig illa om de vurpar, eller klämmer sina fötter mellan exempelvis stenar och rötter. Det kan också hända att man råkar bli på- eller överkörd när man är ute och kör cross, och ett par ordentliga motocross stövlar är ett viktigt skydd, lika viktiga som hjälmen! Vi på Motoaction har därför ett brett urval av kvalitetsprodukter inom denna kategori och dessutom till låga priser.

Passformen är viktig när du väljer crosstövlar

Cross stövlar måste ha en riktigt bra passform för att kunna utnyttjas till sin fulla kapacitet. Är skorna bara lite för stora, eller för små, kommer körstilen att påverkas och det finns också risk för att man skadar sina fötter. Det är en fördel att regelbundet kontrollera om ditt barns stövlar fortfarande passar bra, eftersom barn kan ha en tendens att inte notera detta själva i tid. I vårt sortiment av crosskläder har vi crosstövlar från flera kända tillverkare så som Alpinestars, THOR, Moose Racing och TCX samt många fler. Stövlarna finns i flera olika färger och stilar, allt för att just du och ditt barn ska hitta era favoriter!*Gäller produkter som har symbolen expressfrakt när ordern skapas innan 15:30 måndagar-fredagar. Innehåller din order både produkter med expressfrakt och standardfrakt gäller leveranstiden för standardfrakt på båda produkter. Detta för att du som kund ska slippa betala dubbla frakter.