0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Crosstövlar för barn & junior

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Att ha ett par rejäla och hållbara crosstövlar är av största vikt vid all form av crossåkning. Detta är ännu viktigare när det handlar om barn och unga som inte är färdigutvecklade ännu. Vi har därför olika typer av säkra crosstövlar till låga priser för barn & junior i vårt sortiment.

Crosstövlar med god komfort och funktion för unga förare

För att kunna koncentrera sig fullt ut på sin körning krävs det att crosstövlarna är komfortabla. De ska ha god passform, vara sköna att ha på sig och fylla sin funktion, det vill säga att skydda fötter och ben från bland annat klämskador, grusstänk eller andra olyckor. Det kan vara bra att veta att crosstövlar ska kännas bra när man kör, inte när man går omkring. Detta eftersom stövlarna har en helt annan funktion när du sitter på fordonet, och därför kan de upplevas som något klumpiga om du bara går omkring i stövlarna. Ett par rejäla stövlar gör dig, eller ditt barn, helt enkelt till en bättre förare och är väl värda att investera i.

Viktigt att skydda dina fötter när du kör motocross

Motocross är en rolig, men också tuff sport. Det är lätt att råka ut för skador och olyckor och därför är det av stor vikt att man som förare har bra skydd. Detta är såklart extra viktigt när det gäller barn som är mindre, och inte väger så mycket, och som lätt gör sig illa om de vurpar, eller klämmer sina fötter mellan exempelvis stenar och rötter. Det kan också hända att man råkar bli på- eller överkörd när man är ute och kör cross, och ett par ordentliga motocross stövlar är ett viktigt skydd, lika viktiga som hjälmen! Vi på Motoaction har därför ett brett urval av kvalitetsprodukter inom denna kategori och dessutom till låga priser.

Passformen är viktig när du väljer crosstövlar

Cross stövlar måste ha en riktigt bra passform för att kunna utnyttjas till sin fulla kapacitet. Är skorna bara lite för stora, eller för små, kommer körstilen att påverkas och det finns också risk för att man skadar sina fötter. Det är en fördel att regelbundet kontrollera om ditt barns stövlar fortfarande passar bra, eftersom barn kan ha en tendens att inte notera detta själva i tid. I vårt sortiment av crosskläder har vi crosstövlar från flera kända tillverkare så som Alpinestars, THOR, Moose Racing och TCX samt många fler. Stövlarna finns i flera olika färger och stilar, allt för att just du och ditt barn ska hitta era favoriter!

Vanliga frågor om Crosstövlar - Barn

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka storlekar på crosstövlar för barn finns tillgängliga?
Vi erbjuder ett brett utbud av storlekar för barns crosstövlar, från de minsta storlekarna för de yngsta crossåkarna till större storlekar för äldre barn. Detaljerade storleksguider finns på respektive produktsida för att hjälpa dig hitta rätt storlek.
Är barns crosstövlar justerbara för att passa växande fötter?
Många av våra crosstövlar för barn har justerbara funktioner som spännen och remmar för att ge en flexibel passform som kan anpassas när barnets fötter växer.
Hur vet jag vilken crosstövel som är bäst för mitt barn?
För att välja de bästa crosstövlarna för ditt barn, överväg stövelns skyddsegenskaper, komfort, justerbarhet och recensioner från andra kunder. Det är också viktigt att välja en stövel som är lämplig för barnets erfarenhetsnivå och typ av körning.
Kan crosstövlar för barn användas i alla väderförhållanden?
Ja, de flesta crosstövlar för barn är designade för att tåla olika väderförhållanden och terräng. De är ofta vattentåliga och har slitstarka material som skyddar mot smuts och fukt.
Vilka säkerhetsfunktioner bör jag leta efter i crosstövlar för barn?
När du väljer crosstövlar för barn är det viktigt att se till att de har robusta skyddsfunktioner som förstärkta tåpartier, ankelstöd och slitstarka sulor för optimalt skydd och stabilitet.
Hur underhåller jag crosstövlar för barn för att förlänga deras livslängd?
För att underhålla crosstövlar för barn, rengör dem regelbundet med lämpliga rengöringsmedel, låt dem torka helt efter användning och förvara dem på en sval och torr plats. Undvik att torka dem direkt vid en värmekälla då detta kan skada materialet.
Finns det crosstövlar för barn med extra värmeisolering för kallare klimat?
Vissa crosstövlar för barn har extra värmeisolering för att hålla fötterna varma under körning i kallare klimat. Kolla in produktbeskrivningarna för att hitta modeller som erbjuder denna funktion.
Är det möjligt att prova crosstövlar för barn innan köp?
Om du handlar online kan du använda vår storleksguide för att välja rätt storlek. Vi erbjuder också en returpolicy om stövlarna inte passar, så att du kan känna dig trygg med ditt köp.
Hur viktigt är märket när jag väljer crosstövlar för mitt barn?
Medan ett välkänt märke kan erbjuda kvalitet och beprövad prestanda, är det viktigaste att stövlarna uppfyller säkerhetskraven och passar ditt barns behov. Vi erbjuder ett urval av pålitliga märken med olika prisklasser och funktioner.