0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Skyddsjackor och skyddsvästar för cross och enduro

Sida 1 av 1

Söker du efter en ny skyddsjacka för cross och enduro? I vårt breda sortiment hittar du flera olika typer av jackor från marknadens ledande varumärken och alla håller låga priser.

Skydda överkroppen med en skyddsjacka

När man ska köra motocross är det viktigt att bära överkroppsskydd eller en bra skyddsjacka. Motocross bjuder på hopp, hög fart och ibland råkar man krascha. Med bra skydd på överkroppen skyddas både de inre organen, ryggen och revbenen. Det inte bara allvarliga skador man som förare skyddas mot. Brännsår, skrapsår och liknande motverkas också genom att man bär heltäckande kläder som en skyddsjacka. Oavsett om man själv kör omkull, om man träffas av en fallande motocrosscykel eller om man råkar ut för något annat är det mindre risk att råka ut för skador om man bär rätt utrustning.

Undvik att behöva justera lösa skydd och fokusera på körningen

Om du ska köra motocross och bär en skyddsjacka är det viktigt att se till att den är hel och har full funktion. Samma sak gäller övriga cross skydd som bärs under racet. Om skydden sitter löst, om de inte sitter som de ska eller om de inte är bekväma är det lätt att man börjar koncentrera sig på dem istället för att kunna ge allt i loppet. Skydd som sitter löst kan dessutom innebära en säkerhetsrisk om man tappar dem, eller om de trasslar in sig i crossens hjul. Se därför till att alltid ha skydd som passar perfekt och inte är skadade på något vis.

Bättre passform och komfort med en skyddsväst

Om du söker skydd med en riktigt bra passform kan de vara klokt att satsa på en skyddsväst för motocross. Västen sitter tätt runt kroppen och kan oftast anpassas ganska exakt efter den egna kroppsstorleken. I vårt sortiment finns det skyddsvästar i flera storlekar och varianter och de väljs ofta efter kroppens längd, men också efter minsta samt största mått runt mage och bröstkorg. Genom att välja en väst som inte är för lång behöver man inte oroa sig för att västen ska slå i crossen och åka upp i nacken eller liknande.

Vanliga frågor om Skyddsjacka

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är en skyddsjacka för motocross?
En skyddsjacka för motocross är en typ av skyddsklädsel som är designad för att ge förare extra skydd mot skador vid fall eller kollisioner. Jackan är ofta förstärkt med skyddande material vid kritiska områden som rygg, bröst, axlar och armar.
Är det nödvändigt att bära en skyddsjacka när man kör motocross?
Ja, det är starkt rekommenderat att bära en skyddsjacka när man kör motocross för att minska risken för skador. Motocross är en extrem sport med hög risk för fall och kollisioner, och en skyddsjacka kan erbjuda värdefullt skydd.
Hur vet jag vilken storlek på skyddsjacka jag ska välja?
För att välja rätt storlek på din skyddsjacka bör du mäta din kropp och jämföra måtten med storleksguiden som finns på produktsidan. Det är viktigt att jackan sitter bekvämt och inte begränsar din rörlighet.
Kan jag använda en skyddsjacka för motocross under alla årstider?
Ja, skyddsjackor för motocross är designade för att kunna användas under olika väderförhållanden. Det är dock viktigt att välja en jacka med god ventilation för varmare dagar och möjlighet att lägga till lager under för kallare förhållanden.
Vilka funktioner bör jag leta efter i en skyddsjacka för motocross?
När du väljer en skyddsjacka för motocross bör du leta efter funktioner som högkvalitativt skyddsmaterial, god ventilation, justerbar passform, kompatibilitet med nackskydd och slitstarka material som tål tuffa förhållanden.
Kan jag tvätta min skyddsjacka för motocross i maskin?
Det beror på tillverkarens instruktioner. Vissa skyddsjackor kan maskintvättas på ett skonsamt program medan andra bör handtvättas för att skydda skyddsmaterialen och förlänga jackans livslängd. Kontrollera alltid tvättråden på din specifika jacka.
Hur skiljer sig en skyddsjacka från en vanlig motocrossjacka?
En skyddsjacka är speciellt utformad med inbyggda skyddselement för att ge ökat skydd vid fall eller kollisioner, medan en vanlig motocrossjacka främst fokuserar på att vara slitstark och ge skydd mot väder och vind utan inbyggda skydd.
Finns det skyddsjackor för motocross för barn?
Ja, det finns skyddsjackor designade speciellt för barn som kör motocross. Dessa jackor har ofta justerbara storlekar för att kunna anpassas efter barnets växande kropp och ger samma nivå av skydd som de vuxna modellerna.
Är det möjligt att prova en skyddsjacka innan köp?
Om du handlar online kan det vara svårt att prova jackan innan köp. Därför är det viktigt att noggrant kolla storleksguiden och returpolicyn ifall jackan inte passar. Vissa fysiska butiker kan erbjuda möjligheten att prova jackan innan köp.
Vad gör jag om min skyddsjacka för motocross går sönder?
Om din skyddsjacka går sönder bör du först kontrollera om skadan täcks av någon form av garanti eller produktförsäkring. Om inte, kan vissa skador repareras av specialiserade butiker eller tillverkaren, annars kan det vara dags att investera i en ny jacka för din säkerhet.