0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Skyddsjackor och skyddsvästar för cross och enduro

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Söker du efter en ny skyddsjacka för cross och enduro? I vårt breda sortiment hittar du flera olika typer av jackor från marknadens ledande varumärken och alla håller låga priser.

Skydda överkroppen med en skyddsjacka

När man ska köra motocross är det viktigt att bära överkroppsskydd eller en bra skyddsjacka. Motocross bjuder på hopp, hög fart och ibland råkar man krascha. Med bra skydd på överkroppen skyddas både de inre organen, ryggen och revbenen. Det inte bara allvarliga skador man som förare skyddas mot. Brännsår, skrapsår och liknande motverkas också genom att man bär heltäckande kläder som en skyddsjacka. Oavsett om man själv kör omkull, om man träffas av en fallande motocrosscykel eller om man råkar ut för något annat är det mindre risk att råka ut för skador om man bär rätt utrustning.

Undvik att behöva justera lösa skydd och fokusera på körningen

Om du ska köra motocross och bär en skyddsjacka är det viktigt att se till att den är hel och har full funktion. Samma sak gäller övriga cross skydd som bärs under racet. Om skydden sitter löst, om de inte sitter som de ska eller om de inte är bekväma är det lätt att man börjar koncentrera sig på dem istället för att kunna ge allt i loppet. Skydd som sitter löst kan dessutom innebära en säkerhetsrisk om man tappar dem, eller om de trasslar in sig i crossens hjul. Se därför till att alltid ha skydd som passar perfekt och inte är skadade på något vis.

Bättre passform och komfort med en skyddsväst

Om du söker skydd med en riktigt bra passform kan de vara klokt att satsa på en skyddsväst för motocross. Västen sitter tätt runt kroppen och kan oftast anpassas ganska exakt efter den egna kroppsstorleken. I vårt sortiment finns det skyddsvästar i flera storlekar och varianter och de väljs ofta efter kroppens längd, men också efter minsta samt största mått runt mage och bröstkorg. Genom att välja en väst som inte är för lång behöver man inte oroa sig för att västen ska slå i crossen och åka upp i nacken eller liknande.*Gäller produkter som har symbolen expressfrakt när ordern skapas innan 15:30 måndagar-fredagar. Innehåller din order både produkter med expressfrakt och standardfrakt gäller leveranstiden för standardfrakt på båda produkter. Detta för att du som kund ska slippa betala dubbla frakter.