0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Vätskesystem till cross och enduro

Sida 1 av 1

Blir du ofta törstig när du är ute och kör? Hos oss har vi ett brett sortiment med vätskesystem för dig som kör cross och enduro. Oavsett om du är på jakt efter ett stort eller ett litet system, så har vi något som passar dig.

Tänk på att dricka mycket när du kör cross eller enduro

Att använda sig av ett vätskesystem kan var räddningen när man kör ett krävande pass på banan eller i skogen. För att hålla sig vaken och alert så krävs det att man håller en bra vätskebalans. Därför kan det vara bra att investera i ett vätskesystem som man enkelt fyller på med vatten och som man senare bär på sin rygg, precis som en ryggsäck. Vätskesystemen kommer med en smidig slang som man kan ha nära till hands i sin tröja så att man kan dricka vatten precis när man känner för det under tiden som man kör.

Drick under tiden du kör med ett komplett vätskesystem

En vätskeryggsäck är perfekt för dig som kör cross och gör av med mycket vätska. Om du kör långa lopp och svettas mycket så kan det vara riktigt bra att ha en vätskebehållare med vatten eller sportdryck för att du ska hålla din vätskebalans under hela loppet. Detta gör att du kan dricka precis när du vill utan att göra några avbrott från ditt körande. Vi har ett brett sortiment i alla storlekar och prisklasser som finns tillgängliga på marknaden just nu. Detta för att möta alla våra kunders behov.

Full fokus på körning utan dryckespauser

Om du kör cross eller enduro så kan det vara perfekt att använda dig av ett vätskesystem så att du kan hålla full fokus på ditt körande. Som du vet så är det väldigt påfrestande att köra motocross och man blir snabbt törstig. Så för att hålla dig på bästa nivå och prestera ditt allra bästa på både träning och tävling så är det att rekommendera att investera i ett bra vätskesystem. Då behöver du aldrig mer ta några pauser för att fylla på med vätska, utan du kan dricka precis när du vill.

Vanliga frågor om Vätskesystem

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är ett vätskesystem för crosskläder?
Ett vätskesystem för crosskläder är en typ av hydreringssystem som är designat för att bäras tillsammans med crossutrustning. Det gör det möjligt för förare att dricka vätska utan att behöva stanna eller använda händerna, vilket är särskilt användbart under långa eller krävande motocross- och endurotävlingar.
Hur väljer jag rätt vätskesystem för mina crosskläder?
När du väljer vätskesystem bör du överväga storleken på vätskeblåsan, hur enkelt det är att fylla på och rengöra systemet, samt hur det fästs vid dina crosskläder. Det är också viktigt att tänka på vikten och hur systemet balanseras när det är fullt.
Kan jag använda vilket vätskesystem som helst med mina crosskläder?
Det är bäst att välja ett vätskesystem som är kompatibelt med dina crosskläder för optimal komfort och funktion. Vissa crossjackor och västar har speciella fästen eller fickor designade för att hålla en vätskeblåsa på plats.
Är vätskesystem säkra att använda under motocross?
Ja, vätskesystem är designade för att vara säkra att använda under motocross. De är oftast gjorda av hållbara material som tål tuffa förhållanden och är utformade för att inte störa förarens rörlighet eller säkerhetsutrustning.
Hur mycket vätska kan ett vätskesystem för crosskläder hålla?
Kapaciteten hos vätskesystem kan variera, men vanligtvis rymmer de mellan 1 till 3 liter vätska. Det är viktigt att välja en storlek som passar dina hydreringsbehov utan att vara för tung eller klumpig.
Hur rengör jag mitt vätskesystem?
För att rengöra ditt vätskesystem, töm det på vätska och skölj blåsan med varmt vatten. Använd eventuellt en mild tvållösning för att rengöra insidan. Låt blåsan torka helt öppen för att förhindra mögel och bakterietillväxt. Följ alltid tillverkarens instruktioner för bästa resultat.
Kan jag ha is i mitt vätskesystem för att hålla drycken kall?
Ja, de flesta vätskesystem är designade för att kunna hantera is, vilket hjälper till att hålla din dryck kall under längre perioder. Se bara till att isbitarna är små nog att passa genom systemets öppning.
Vilka typer av vätskor kan jag använda i mitt vätskesystem?
Du kan använda de flesta icke-kolsyrade vätskor i ditt vätskesystem. Vatten är det vanligaste valet, men du kan även använda sportdrycker för att tillföra elektrolyter under längre körpass. Undvik drycker med högt sockerinnehåll som kan göra rengöringen svårare och öka risken för kladd.
Hur ofta bör jag byta ut vätskeblåsan i mitt vätskesystem?
Livslängden på en vätskeblåsa kan variera beroende på användning och skötsel. Byt ut blåsan om du märker läckage, smakförändringar eller om det är svårt att rengöra. Regelbunden rengöring och korrekt förvaring kan förlänga blåsans livslängd.