0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Crosstövlar till cross och enduro

Kampanjer
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Crosstövlar är en av de viktigaste delarna i utrustningen för dig som kör cross eller enduro. De skyddar inte endast dina fötter, bra crosstövlar bidrar även till att du blir en bättre förare.

Skydda dina fötter när du kör cross och enduro

Dina fötter är fantastiska konstruktioner som innehåller hela 25 % av kroppens alla ben. Med rätt crosstövlar på fötterna blir det roligare och säkrare att köra cross och enduro. För din säkerhet och för att undvika benbrott så är det rekommenderat att välja ett par kvalitativa crosstövlar. Bra modeller ger fötterna skydd vid vurpor samt vid sten- och grussprut. Stövlarna ska skydda när du klämmer foten mellan fordonet och en sten eller en stubbe. Om du blir påkörd av en annan förare är det även av yttersta vikt att fötterna är försedda med ett par stabila stövlar i ett slitstarkt material.

Viktigt med bra passform när du väljer crosstövlar

Vad ska man tänka på vid val av motocross stövlar? Förutom att stövlarna ska ge ett skydd så bör de ha en bra passform. De ska vara följsamma och sitta bekvämt. Det är alltid en god idé att pröva att röra på dig i stöveln. Böj på dig och känn efter hur det känns. Ett annat tips är att prova stöveln tillsammans med dina crossbyxor och knäskydd. Rätt modell ger dig bättre stabilitet vid kurvtagning och erbjuder en smidighet som gör att du snabbt kan sätta ner foten. När du väljer crosstövlar av god kvalitet så gör du en investering som ger dig bättre säkerhet och en roligare upplevelse.

Brett sortiment av cross- och endurostövlar från kända varumärken

Hos oss hittar du mx stövlar med prisgaranti från ledande tillverkare som Alpinestars och Sidi. Vi har modeller som passar alla nivåer, från nybörjare till proffs. För att du ska hitta rätt crosstövlar så ger vi dig 90 dagars öppet köp. Du har således gott om tid att prova dina stövlar och känna efter så att passformen är perfekt. Vid eventuella frågor om produkter, materialval och storlekar så står vår kundtjänst till förfogande. Utforska vårt utbud av anatomiskt utformade crosstövlar, här hittar du modeller som ger bästa möjliga skydd och funktion.

Vanliga frågor om Crosstövlar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka storlekar på crosstövlar finns tillgängliga?
Vi erbjuder ett brett utbud av storlekar på crosstövlar, från barnstorlekar till vuxenstorlekar. För att hitta rätt storlek, se vår storleksguide eller kontakta vår kundtjänst för personlig hjälp.
Hur vet jag vilken crosstövel som passar för min körstil?
Valet av crosstövlar beror på flera faktorer som din körstil, erfarenhetsnivå och personliga preferenser. För motocross och enduro rekommenderar vi stövlar med god stötdämpning och skydd. Läs produktbeskrivningarna för mer information om stövlarnas egenskaper.
Är crosstövlar vattentäta?
Många crosstövlar är designade för att stå emot vatten och lera, men alla modeller är inte helt vattentäta. Leta efter stövlar med vattentåliga material och förseglingar om du behöver extra skydd mot väta.
Hur tar jag hand om mina crosstövlar för att förlänga deras livslängd?
Efter varje användning, rengör dina crosstövlar med vatten och en mjuk borste. Låt dem torka i rumstemperatur och undvik direkt värme. Använd lämpliga skovårdsprodukter för att underhålla materialet. Kontrollera regelbundet stövlarnas skick och byt ut slitna delar vid behov.
Kan jag byta storlek om crosstövlarna inte passar?
Ja, om du har köpt crosstövlar och de inte passar kan du returnera dem inom en viss tidsperiod för att byta till en annan storlek. Se vår returpolicy för mer information om hur du går tillväga.
Vilka säkerhetsfunktioner bör jag leta efter i crosstövlar?
Säkerhetsfunktioner som är viktiga i crosstövlar inkluderar förstärkningar vid ankel, häl och tå, robusta spännen eller kardborreband för en säker passform, och slitstarka yttersulor för bra grepp. Vissa modeller erbjuder även extra skydd för smalben och vrist.
Finns det crosstövlar för kvinnor och barn?
Ja, vi har crosstövlar som är speciellt anpassade för kvinnor och barn, med storlekar och passformer som är designade för att passa deras unika behov.
Hur viktigt är märket när jag väljer crosstövlar?
Medan märket kan ge en indikation på kvalitet och design, är det viktigaste att välja crosstövlar som erbjuder rätt skydd, komfort och passform för dig. Vi rekommenderar att läsa recensioner och produktbeskrivningar för att hitta ett par stövlar som uppfyller dina krav.
Kan jag använda crosstövlar för andra motorcykelaktiviteter?
Crosstövlar är främst designade för motocross och off-road körning, men de kan även användas för andra typer av motorcykelåkning som kräver extra skydd. Tänk dock på att de kanske inte är optimala för långvägskörning eller stadskörning där flexibilitet och komfort prioriteras.