0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Crosshjälmar


Sida 1 av 2

1 2

Crosshjälmar är en av de viktigaste delarna i din skyddsutrustning och här hos oss på Motoaction hittar du ett stort sortiment av olika crosshjälmar med hög kvalitet. Vi har snabb leverans och en kunnig kundservice som gärna hjälper till med alla eventuella frågor du kan tänkas ha.

Att tänka på när du väljer crosshjälm

När du ska köpa en crosshjälm finns det några punkter som är bra att tänka på för att få ett så bra skydd som möjligt. Hitta en hjälm som har en bra passform för ditt huvud och se till att du köper en i rätt storlek. När du testar hjälmen första gången ska den kännas lite för liten då stoppningen inne i hjälmen ger med sig efter en tids användning. En annan viktig aspekt är att du väljer en modell som du tycker om och som passar dina kläder. Har du frågor om de hjälmar som vi erbjuder ska du inte tveka att kontakta oss, vi finns här för eventuella frågor.

Du bör alltid byta ut din motocross hjälm efter krasch

En cross hjälm kan man säga är en engångsartikel. Det är en sanning med modifikation då den först blir en engångsartikel efter en krasch. Något att komma ihåg är att hjälmar som till synes ser hela ut efter en krasch lika gärna kan ha blivit skadade i innanmätet av hjälmen. Detta ser man inte med blotta ögat. Så för att inte tumma på din säkerhet, då en cross hjälm tveklöst är ett av de viktigaste skydden du har till ditt huvud, så bör du alltid köpa en ny hjälm efter en krasch.

Stort utbud av crosshjälmar från kända varumärken

Vi erbjuder ett brett utbud av crosshjälmar från välkända varumärken som till exempel Thor, Shoei, AFX och Progrip. Allt för att du ska kunna hitta en hjälm som passar din stil och som matchar dina kläder samtidigt som den ger dig ett fullgott skydd under körning. För att du som kund ska känna dig säker på att du köper rätt hjälm ser vi till att bara erbjuda crosshjälmar av hög kvalitet till ett bra pris för din säkerhet. Utöver detta ser vi till att skicka din hjälm så fort som möjligt så du kan komma ut på banan!

Vanliga frågor om Crosshjälmar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka storlekar på crosshjälmar finns tillgängliga?
Vi erbjuder ett brett utbud av storlekar på crosshjälmar för att passa alla åldrar och huvudstorlekar, från de minsta barnstorlekarna till stora vuxenstorlekar. För att hitta din perfekta storlek, mät omkretsen av ditt huvud och jämför med storleksguiden som finns på varje produktsida.
Hur vet jag att en crosshjälm passar korrekt?
En korrekt passande crosshjälm ska sitta tätt mot huvudet utan att vara obekväm. Hjälmen ska inte glida eller röra sig när du skakar på huvudet. Det är viktigt att prova hjälmen och försäkra sig om att kindkuddarna och pannbandet har en fast passform.
Är det möjligt att prova crosshjälmar innan köp?
Om du har möjlighet att besöka vår butik, kan du prova olika modeller och storlekar för att hitta den som passar dig bäst. Om du handlar online, se till att mäta ditt huvud enligt vår storleksguide och kontakta vår kundtjänst om du behöver hjälp.
Vilka säkerhetscertifieringar bör en crosshjälm ha?
En säker crosshjälm bör uppfylla standarder som ECE 22.05, DOT, Snell eller liknande internationella säkerhetsstandarder. Dessa certifieringar garanterar att hjälmen har genomgått rigorösa tester för att skydda förare vid en olycka.
Hur ofta bör jag byta ut min crosshjälm?
Det rekommenderas att byta ut din crosshjälm var femte år eller omedelbart efter en kraftig kollision eller olycka, även om inga skador är synliga. Material i hjälmen kan försämras över tid, vilket minskar dess skyddsförmåga.
Kan jag få en crosshjälm med visir?
Ja, många av våra crosshjälmar kommer med visir. Visiret skyddar dina ögon från smuts, damm och andra flygande föremål. Det finns även hjälmar med avtagbara visir om du föredrar att använda goggles.
Finns det crosshjälmar anpassade för barn?
Absolut, vi har en rad crosshjälmar som är speciellt designade för barn. Dessa hjälmar har samma säkerhetsfunktioner som vuxenhjälmarna men är anpassade för barns mindre huvudstorlekar och vikter.
Hur sköter jag om min crosshjälm för att förlänga dess livslängd?
För att förlänga livslängden på din crosshjälm, rengör den regelbundet med mild tvål och vatten. Undvik starka kemikalier och lösningsmedel. Förvara hjälmen i en sval, torr plats och undvik direkt solljus. Kontrollera också hjälmen regelbundet för skador eller slitage.
Kan jag anpassa utseendet på min crosshjälm?
Många crosshjälmar kommer med en rad olika designalternativ och färger. Dessutom kan du lägga till dekaler eller klistermärken för att personifiera din hjälm, så länge dessa inte skadar hjälmens yta eller struktur.
Vad är skillnaden mellan en crosshjälm och en vanlig motorcykelhjälm?
Crosshjälmar är designade för off-road användning och har ofta en mer uttalad hakskydd och öppningar för ökad ventilation. De är också vanligtvis lättare än vanliga motorcykelhjälmar och används ofta tillsammans med goggles istället för ett traditionellt visir.