0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Säkerhetsvästar till cross och enduro

Sida 1 av 1

Hos oss på Motoaction hittar du säkerhetsvästar till cross och enduro som hjälper dig att synas både på banan och i terrängen. Vi har alltid låga priser och snabba leveranser, samt en kunnig kundtjänst som är redo att hjälpa dig om du har frågor kring vårt sortiment.

Säkerhetsvästar som ser till att du syns

Det är inte ovanligt att man har behov av en säkerhetsväst när man kör motocross eller enduro. Det känns kanske inte jättecoolt att använda en säkerhetsväst, men säkerheten är A och O! Därför har vi tagit in säkerhetsvästar till vårt sortiment av kläder till enduro och cross. Västarna har utrustats med flera funktionella funktioner. De har förvaringsfickor, avtagbara ID-hållare och är tillverkade i en hållbar och komfortabel textil som ventilerar bra. Det finns snörning i sidorna på en del västar så att man enkelt kan anpassa passformen, och detaljer som gör att västen ser coolare och snyggare ut än många andra västar.

Förebygg olyckor med god synlighet

Säkerhetsvästar ökar både din och andras säkerhet eftersom alla parter kan hjälpa till att undvika olyckor. Med en god synbarhet är det också enklare för alla att planera körningen och man kan därför få ett bättre flyt i körningen om man exempelvis kör tillsammans med sina kompisar. Med våra säkerhetsvästar är det enkelt att vara synlig då de uppfyller kraven som den amerikanska militären har ställt på säkerhets- och reflexvästar. Det är också viktigt med en god passform, och många av västarna är både anpassningsbara, samt har olika typer av stretchmaterial. På så vis kan man också bära västen över sina vanliga kläder och utrustning.

Glid omkring säkert även i ljusfattiga förhållanden med en reflexväst

Kör du omkring i terrängen är det alltid en fördel att använda en reflexväst eftersom den ökar synbarheten mycket. Det är dessutom ett måste med bra reflexer när den mörkare årstiden är i antågande och du fortfarande vill kunna köra motocross och enduro. En fördel med en ordentlig reflexväst är att om du ramlar av eller vurpar så syns en stor del av din kropp tydligt, vilket kan förhindra att du blir överkörd. I vårt utbud finns reflexvästar i olika utföranden och färger, alla med god synbarhet och reflex. Vill du öka din säkerhet med ett enkelt och billigt skydd när ljusförhållandena sviktar, så är en reflexväst ett givet kort!

Vanliga frågor om Säkerhetsvästar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken storlek på säkerhetsväst ska jag välja för motocross?
För att välja rätt storlek på din säkerhetsväst för motocross bör du mäta din bröstkorg och jämföra måtten med storleksguiden som finns på produktsidan. Det är viktigt att västen sitter åt men inte begränsar din rörlighet.
Är det obligatoriskt att använda säkerhetsväst vid motocross?
Det är inte alltid obligatoriskt att använda säkerhetsväst vid motocross, men det rekommenderas starkt för att öka din säkerhet och skydda din kropp vid fall och kollisioner.
Hur sköter jag min säkerhetsväst för längsta hållbarhet?
För att din säkerhetsväst ska hålla längre bör du rengöra den enligt tillverkarens instruktioner, vanligtvis med en fuktig trasa och mild tvållösning. Undvik att torktumla eller använda starka kemikalier som kan skada materialet.
Kan jag använda en säkerhetsväst för motocross även för andra motorsporter?
Många säkerhetsvästar för motocross är designade för att ge skydd även vid andra motorsporter, men det är viktigt att kontrollera att västen uppfyller de säkerhetskrav som gäller för den specifika sporten.
Vad är skillnaden mellan en hård och en mjuk säkerhetsväst?
En hård säkerhetsväst erbjuder ofta ett mer omfattande skydd och är bättre på att fördela kraften från slag, medan en mjuk väst är mer flexibel och kan vara bekvämare att bära under längre perioder.
Hur vet jag att en säkerhetsväst för motocross är av god kvalitet?
En säkerhetsväst av god kvalitet bör uppfylla säkerhetsstandarder som CE-märkning och ha material och konstruktion som är testade för att stå emot slag och stötar. Läs produktbeskrivningar och kundrecensioner för att få en uppfattning om västens kvalitet.
Finns det säkerhetsvästar för barn som kör motocross?
Ja, det finns säkerhetsvästar designade speciellt för barn som kör motocross. Dessa är anpassade efter barns storlek och rörlighet och är viktiga för att skydda de yngre förarna.
Kan jag prova ut och justera säkerhetsvästen hemma innan jag använder den på banan?
Ja, det är en god idé att prova och justera din säkerhetsväst hemma för att säkerställa att den sitter rätt och är bekväm. Det ger dig också möjlighet att vänja dig vid känslan av att ha den på dig innan du kör.
Vilka funktioner bör jag leta efter i en säkerhetsväst för motocross?
När du väljer säkerhetsväst för motocross bör du leta efter funktioner som justerbara remmar för en personlig passform, tillräcklig ventilation för att hålla dig sval, och slitstarka material som kan motstå tuffa förhållanden.
Hur ofta bör jag byta ut min säkerhetsväst för motocross?
Du bör byta ut din säkerhetsväst om den har genomgått en kraftig kollision eller om den visar tecken på slitage som kan påverka dess skyddsförmåga. Det är också bra att regelbundet inspektera västen för att säkerställa att alla delar är intakta och funktionella.