0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Dainese MC-Kläder för den kräsne föraren

Dainese är dedikerad till att producera de mest effektiva säkerhetslösningarna i varje arena där idrottare ständigt driver människokroppen och sinne för att överträffa sina tidigare prestationer. Från vår motorcykelracing till alpint skidåkning, mountainbike, konkurrenskraftig segling och yttre rymden.
 
Våra senaste prestationer i en historia av innovation inkluderar världens första ultrarapid-inbyggda airbagdräkt och jacksystem för motorcykelracing och väganvändning som inte kräver några fordonsmonterade sensorer, den första prestationsdräkten för segelbåt som kombinerar flotation, skydds- och kommunikationsfunktioner i en enda lösning, och en simuleringsdräkt för tyngdkraftsbelastning för den internationella rymdstationen.
 
Liksom alla våra innovationer har de utvecklats i nära samarbete med sina banbrytande användare, utformade efter deras behov för att fullt ut kunna stödja sina prestationer. Eller - för att uttrycka det på ett annat sätt - de är inspirerade av människor.
 
Människor som inkluderar legendariska flera världsmästerskap-vinnare Valentino Rossi och Giacomo Agostini, America's Cup-mästare Emirates Team New Zealand, astronauter Andreas Mogensen och Thomas Pesquet ... och alla våra ryttare och idrottsmän över hela världen!
 
 

VÄRDEN SOM ÄR LIVADE ÄR INTE ATPIRED TO
 
Precis som alla sportentusiaster, vi hos Dainese lever vår passion varje dag. Det är en naturlig del av vem vi är och hur vi jobbar och spelar, av vår gemensamma passion för att driva gränserna för mänskliga prestationer i dynamisk sport och bortom.
 
Dessa värden är:
 
MOD

Modet att våga. Att följa en hunch. Att inte ge upp var andra hävdar det omöjliga. Modet att skapa skyddskläder som är både ljusare och starkare. Att utveckla ett krockkuddesystem för motorcyklister som ingår i kläder som möjliggör total rörelsefrihet samtidigt som de erbjuder tidigare otänkbara skyddsnivåer. En rymdfärg som återskapar gravitationens belastning på kroppen oberoende av en astronauts anpassning i den internationella rymdstationen. Och vilket gör det utan att vara skrymmande eller begränsa rörelsen (det kallas SkinSuit av en anledning).
Inspirerad av människor strävar vi efter att utveckla lösningar som hjälper den djärva prestationen i högsta grad i komfort och säkerhet.
Vi kommer inte låta teknik, konvention eller tradition begränsa den potentialen eller vår egen nyfikenhet och kreativitet, men investera alla resurser, tid och uppfinningsrikedom som krävs för att leverera livräddande, mästerskapsledande, horisontell växande lösningar.
 
TROVÄRDIGHET

Dainese har alltid drivits av den passion som sanna sportentusiaster delar. Vi är engagerade och har en unik historia för leverans. Vi är stolta över vårt rykte och trovärdighet. Och för att vi lever våra produkter tillsammans med våra kunder och mästare, samverkar vi med dem öppet och ärligt att kontinuerligt driva prestandakuvertet. Och det visar på alla områden från prisbelönt innovation och design till material och konstruktion. Oavsett deras sport, entusiaster vet att våra standarder uppfyller sina ambitioner.
 
LEDARSKAP

Vid Dainese är vi fokuserade på att kontinuerligt förbättra säkerhet, prestanda och komfort. För spänningen att vinna, men också för livets glädje. Därför har en innovation följt en annan i hela vår historia. Byggd på passion, lagarbete och en beslutsamhet, inte bara för att uppnå enastående prestanda, men för att göra den verkligen konkurrenskraftig och tillgänglig. Så att den används ofta. Öka prestandanormer och spara liv. Ledande där andra följer.
 
STIL

Vi är forskare och ingenjörer. Vi förstår hur formen följer funktionen. Men vi är också italienska, så vi skiljer inte innovation från stil. Eller roligt. Från konstnärlig grafik och kalejdoskop färger till ergonomiska prestanda passar och vintagelinjer av tidlösa klassiker, skulpterad i de naturliga hudarna som allt började. Eftersom stilen säger vem vi är och hur vi känner. Och vi lever det med individualitet, uttryck, exuberance, känsla ... Det är ju allt vad sporten vi älskar handlar om.
 
 

En talang av passioner
 
Dainese grundades 1972 av Lino Dainese, en 24-årig motorcykelentusiast som drivs av oändlig nyfikenhet, en ständig önskan att experimentera och ett starkt intresse för samtidskonst och design.
 
Helt från dessa tidiga dagar har Daineses uppdrag alltid varit att främja och främja ergonomi, prestanda och framför allt säkerhet i dynamiska sporter.
 
Lino Daineses vision såg ursprungligen att han kombinerar den tekniska kompetensen hos två områden i den italienska provinsen Venetia - Arzignano med sin unika gömningstradition och Marostica / Molvena med sin klädkunskap. Resultatet, som presenterades vid företagets Milan Showroom 1974, tog en bländande färgkänsla till en värld som dominerades av svart, ökad ryttarsynlighet och därmed säkerhet, vilket gav roligt och avsevärt ökade möjligheterna till sponsring.

 

INNOVATIONER FÖR CHAMPIONS
 
Detta banade vägen för den allra första tekniska motorcykelspåret, personligen designad av Lino Dainese 1975 för den legendariska Giacomo Agostini, som fortsatte att bli 15-gånger världsmästare. Med radikala nya utvecklingar, däribland förbättrad ergonomi, tjockare dölj och särskiljande grafik, härde den här danska Dainese revolutionen.
 
Oavbrutna innovationer följde, inte bara öka säkerheten utan även ryttarnas prestanda. Därför har Dainese skapelser använts av så många världsmästare.
 
Nästa milstolpe var ryggskyddet, som barriären först bar på linjen år 1978. Detta följdes av den skyddande knäskytten, ursprungligen utformad för amerikansk mästare Kenny Roberts 1980. Efter en snabb höjning kom den aerodynamiska hastighetsbulten (1988) ), kompositpansar (1990), handskar med styvt kol och Kevlar-insatser (1995), stövlar med ett kol- och Kevlar-skal, och sedan stöttar sig under kostymen, snarare än utanför (1988), en innovation vars kända ambassadör är fortfarande Valentino Rossi idag.
 
Och det var bara på väg och väg. Daineses vision har också förvandlat off-road ridning med uppfinningar utformade för de snabbaste tävlingarna - African Rallies. De mest kända av dem är rustning gjord av varm formsprutning i ett förfarande som medför sköljning, polyuretanskum och ett styvt skal som ett. Tekniken, som först ses i ikoniska drag hos Champion Edi Orioli, gav nya standarder för säkerhet och komfort på vägarna.
 
Vår hittills mest sofistikerade innovation, D-Air® airbagsystemet, såg dagens ljus som en liten ritning Lino skisserad på en pappersservett 1995. Efter intensiv forskning och utveckling gjorde det sitt första offentliga utseende på Intermot, München, år 2000. Idag har det blivit ett varumärke inom vårt varumärke och en beprövad livräddande framgång på spår och väg.
 
Erkännande av vår kompetens, forskningskapacitet och förmåga att tänka "utanför boxen" för att uppnå "det omöjliga" har lett till spännande framsteg på nya områden, inklusive den nya SkinSuit för den internationella rymdstationen, BioSuit utvecklas för framtida NASA-uppdrag till Mars, och Sea-Guard aerodynamisk säkerhetsjacka skapad för "flying machine" -foliekatamaraner från America's Cup-mästarnas Emirates Team New Zealand.
 
 

Hem till ledande globala varumärken
 
Daineses engagemang för prestanda och säkerhet har oundvikligen sträckt sig bortom motorcykelkläder, och växer stadigt för att omfamna kraschhjälmar, mountainbike, alpin skidåkning, ridning och senaste segling.
 
Under 2007 uppnådde företaget Linos ursprungliga dröm om att skydda mot huvudet när den förvärvade den världsberömda italienska hjälmtillverkaren AGV.
 
Dainese-koncernen gynnades av betydande investeringar 2015 när Investcorp, en ledande global leverantör och chef för alternativa investeringsprodukter, förvärvade en 80% andel för att stödja vår fortsatta internationella expansion och produktinnovation.
 
Senare samma år förvärvade koncernen släde-and-cykling och skidsäkerhetsmärke POC.
 
År 2017 fortsätter den här 45-åriga resan, strävar oändligt för nya prestanda och säkerhetsframsteg i dynamisk sport, som lever de värderingar som alltid har skildrat Dainese-koncernen och sitt rykte för excellens bevisat i konkurrens och daglig användning.