0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

MC-Byxor för Säkerhet och Stil på Vägen

Kampanjer

Sida 1 av 3

1 2 3

MC-Byxor: En Oumbärlig Del av Din Utrustning

Att köra motorcykel är inte bara en transportform, det är en livsstil och ett uttryck för frihet. Men med friheten följer också ansvaret att skydda sig själv. MC-byxor är en kritisk del av en motorcyklists skyddsutrustning. De skyddar mot väder och vind, minskar risken för skador vid olyckor och bidrar till en bekväm körupplevelse.

Varför Är MC-Byxor Viktiga?

MC-byxor är designade för att ge skydd mot skrapsår, stötar och väderpåverkan. De är ofta förstärkta med material som Kevlar eller aramidfiber och har inbyggda skydd för knän och ibland höfter. En bra MC-byxa ska vara bekväm att bära, ge tillräcklig ventilation och vara anpassad för olika väderförhållanden.

Material och Konstruktion

MC-byxor kommer i olika material och konstruktioner. Läder är ett traditionellt val som erbjuder utmärkt slitstyrka och skydd. Textilbyxor är lättare och kan ge bättre ventilation, vilket är fördelaktigt under varmare dagar. Många byxor har också vattentäta membran som Gore-Tex för att hålla dig torr under regniga förhållanden.

Stilar av MC-Byxor

Det finns olika stilar av MC-byxor för att passa olika typer av körning och personliga preferenser:

 • MC-Jeans: Dessa ser ut som vanliga jeans men har motorcykelspecifika förstärkningar. Exempelvis Lindstrands MC-Jeans MACAN och Wrap erbjuder en casual look med skyddande egenskaper.
 • Crossbyxor: För off-road och motocross är crossbyxor som Alpinestars Fluid Graphite idealiska med sin robusta konstruktion och flexibilitet.
 • MC-Byxor: Traditionella MC-byxor som RST Alpha 5 och RICHA Colorado är ofta utrustade med CE-godkända skydd och är anpassade för touring och långfärder.

Vad Ska Man Tänka På När Man Väljer MC-Byxor?

När du väljer MC-byxor är det viktigt att tänka på följande faktorer:

 • Skyddsnivå och CE-märkning
 • Material och slitstyrka
 • Vattentäthet och ventilation
 • Passform och komfort
 • Stil och design

Passform och Komfort

En bra passform är avgörande för komfort och funktion. MC-byxor ska sitta bra utan att vara för åtsittande eller för lösa. De ska tillåta rörelsefrihet och inte skava eller trycka. Många byxor har justerbara midjor och stretchpaneler för att förbättra passformen.

Skydd och Säkerhet

MC-byxor med inbyggda skydd för knän och höfter ger ett extra lager av säkerhet. Det är viktigt att skydden sitter på rätt plats och inte glider runt. CE-märkta byxor har genomgått rigorösa tester för att säkerställa att de uppfyller europeiska säkerhetsstandarder.

Väderanpassning

Om du kör i varierande väderförhållanden bör du överväga byxor med avtagbara foder eller inbyggda membran. Detta ger flexibilitet att anpassa byxorna efter vädret. Vissa byxor har även ventilationsdragkedjor för att öka luftflödet under varma dagar.

Populära Varumärken och Modeller

På marknaden finns det många varumärken som erbjuder kvalitativa MC-byxor. Några av de mest populära inkluderar:

 • Lindstrands: Kända för sina MC-jeans som kombinerar stil med skydd.
 • Alpinestars: Erbjuder ett brett utbud av byxor för både gatukörning och motocross.
 • RST: Har byxor med fokus på säkerhet och komfort för touring.
 • RICHA: Bjuder på byxor som är både funktionella och prisvärda.
 • IXS: Har ett sortiment av byxor för olika klimat och körstilar, inklusive modeller som Longley och Tour LT Pants Montevideo-Air 2.

Slutsats

Att investera i ett par högkvalitativa MC-byxor är en viktig del av din säkerhetsutrustning. Oavsett om du föredrar en avslappnad stil med MC-jeans eller behöver något mer robust för off-road körning, finns det alternativ som passar dina behov. Kom ihåg att alltid prioritera säkerhet och komfort när du väljer dina MC-byxor.

Vanliga frågor om MC-Byxor

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av MC-byxor finns det?
Det finns flera olika typer av MC-byxor anpassade för olika förhållanden och körstilar, inklusive touringbyxor, racingbyxor, adventurebyxor och casual MC-jeans. Varje typ erbjuder olika nivåer av skydd, komfort och rörlighet.
Är det viktigt med CE-godkända skydd i MC-byxor?
Ja, CE-godkända skydd i MC-byxor är viktiga för att erbjuda maximalt skydd för knän och höfter vid en eventuell olycka. De uppfyller europeiska säkerhetsstandarder och bidrar till att minska risken för skador.
Hur vet jag vilken storlek på MC-byxor jag ska välja?
För att välja rätt storlek på MC-byxor bör du mäta din midja och benlängd och jämföra dessa mått med storleksguiden som finns tillgänglig. Tänk på att byxorna bör sitta bekvämt men ändå vara tillräckligt tajta för att skydden ska hållas på plats.
Kan MC-byxor tvättas i maskin?
Det beror på materialet och konstruktionen av MC-byxorna. Kontrollera alltid tvättråden på etiketten. Vissa MC-byxor kan behöva handtvättas eller rengöras med speciella produkter för att inte skada skyddsmaterial eller vattentäta membran.
Vad är skillnaden mellan läder- och textil-MC-byxor?
Läder-MC-byxor erbjuder ofta bättre slitstyrka och skydd vid skrapning, medan textil-MC-byxor är mer mångsidiga när det gäller vattentäthet och andningsförmåga. Textilbyxor är också ofta lättare och mer bekväma i varierande väderförhållanden.
Är det möjligt att prova MC-byxor innan köp?
Ja, det är rekommenderat att prova MC-byxor innan köp för att säkerställa rätt passform och komfort. Om du handlar online, se till att butiken har en returpolicy som tillåter dig att returnera byxorna om de inte passar.
Hur viktigt är det med vattentäta MC-byxor?
Om du kör i varierande väderförhållanden är vattentäta MC-byxor mycket viktiga. De håller dig torr och bekväm under regniga dagar och kan vara avgörande för din körupplevelse.
Finns det MC-byxor som passar för alla säsonger?
Ja, det finns allväders-MC-byxor som är designade för att anpassas till olika klimat. De kan ha löstagbara foder, ventilationssystem och vattentäta membran som gör dem lämpliga för användning under hela året.